Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Ultima „Lectură de Joi” la BMB
(Literatură)
Joi, 1 octombrie 2015, de la ora 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor citi pentru public Ioan Mihai Cochinescu, Adina Rosetti si Adina Popescu.
Accesul publicului la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18.30.

Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, la ultimul eveniment de lectura publica din sezonul 2015 de la BMB. In cadrul Programului „Cultura pentru toti”, Biblioteca Metropolitana Bucuresti organizeaza evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” isi continua misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucurestean, iubitor de literatura. 

Primele editii ale acestui an i-a avut invitati pe Florin Iaru, Anca Vieru si Cristina Andrei, Mihai Dutescu, Bianca Dobrescu si Ciprian Macesaru, Razvan Petrescu, Andrei Ruse si Cristian Fulas, Ioana Nicolaie, Miruna Vlada si Iulia Militaru, Corina Bernic, Sorin Ghergut si Florin Dumitrescu, Ana Maria Sandu, Adela Greceanu si Mihai Radu, Alex Tocilescu, Luca Dinulescu si Bogdan Munteanu, Calin Torsan, un cristian si Cosmin Manolache, Gabriel Horatiu Decuble, Marius Surleac si Ion-Valentin Ceausescu. 

Ioan Mihai Cochinescu 
Scriitor, eseist, estetician, muzicolog. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (1993). Profesor de estetica si pian la Colegiul de Arta Carmen Sylva din Ploiesti. A fost membru al cenaclurilor bucurestene optzeciste  „Junimea” (condus de prof. Ov. S. Crohmalniceanu) si „Cenaclul de luni” (condus de prof. N. Manolescu). 
Membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (1982). 
Oprit de cenzura de dinainte de 1989, romanul sau „Ambasadorul” este publicat in 1991 de catre Editura Cartea Romaneasca (reeditat in anul 2010) si obtine Premiul Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania si Premiul „Liviu Rebreanu” pentru proza. A mai publicat romanul „Rock & Depeche” (Editura LiberART, 1993), „Visul de iarna al Isabellei”, proze scurte (Editura RAO, 1996), volumele de eseuri „Tratatul de Caligrafie”, „Tratatul de Alchimie” (2006) si „Tratatul despre Sublim” (Editura Libertas, 2007), monografia „Vivaldi in Venetia” (Editura LiberART, 2009), cartile pentru copii „Micul venetian” (Editura DPH, 2014) si „Oul care zboara” (Editura DPH, 2015). 
Ioan Mihai Cochinescu este Doctor in muzica (estetica) al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti (2005). 

Adina Rosetti 
Nascuta in 1979, la Braila.
A absolvit in 2001 o facultate economica la Universitatea Romano-Americana, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea Bucuresti.
Din 2004 a inceput sa scrie reportaje si articole pe teme sociale si culturale la Dilema Veche si, apoi, la Dilemateca.
A lucrat doi ani la Time Out, timp in care a batut Bucurestiul in lung si-n lat incercand sa-i descopere secretele si povestile,  si a fost redactor 4 ani la revista ELLE Romania.
Alte colaborari: Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2.
A primit premiul “Tanarul Jurnalist al Anului 2007” (sectiunea Cultura), acordat de Freedom House.
In 2010 i se publica la editura Curtea Veche romanul de debut, Deadline, bine primit de critica si public, aflat acum la cea de-a doua editie si tradus in Franta la editura Mercure de France (2013).
In 2014 a publicat cartea pentru copii Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul, cu ilustratii de Cristiana Radu, premiata in cadrul galei Cele mai frumoase carti din Romania cu premiul pentru Cea mai frumoasa carte pentru copii si tineret. Cartea a mai primit premiul Cea mai buna carte pentru copii si tineret la gala Bun de Tipar.
A participat la tirguri internationale de carte si lecturi publice la Bucuresti, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna.
Cea mai recenta aparitie – volumul de proza scurta De zece ori pe buze, ed. Curtea Veche.

Adina Popescu s-a nascut la 10 septembrie 1978,  in Bucuresti. A absolvit Regie de Film, insa de la 18 ani a lucrat ca reporter si jurnalist cultural, ulterior redactor, la „Dilema veche”. 
Prima ei carte pentru copii – „Doar un zbor in jurul lumii”, a aparut in 1999, la Editura Compania. Interesata in primul rind de literatura pentru copii a mai publicat  „Miriapodul hoinar si alte povesti”,  „Mari povesti romanesti pe intelesul celor mici”, „Aventurile lui Doxi in benzi desenate”, in colaborare cu Alexandru Ciubotariu, la Editura CD Press. Dar si un „Manual de spaga” in cadrul campaniei „Nu da spaga“ (2001). In 2015, a aparut „Povestiri de pe Calea Mosilor”, la Editura Casa de Pariuri Literare, o carte initial destinata adultilor, dar in care s-au ragasit toti copiii care si-au propus sa calatoreasca cu masina timpului in anii 80.  
„O istorie secreta a tarii Vampirilor” este o trilogie fantastica pe care Adina Popescu a scris-o in aproape 10 ani, timp in care a mai scris despre bone, gunoieri, pescari, vecini care pun muzica prea tare, biciclisti, ambasadori, scriitori, ciobani si alte reportaje narative, la granita cu fictiunea. 

Ciprian Burcovschi (n. 1970) este si marketer cultural, si manager de programe culturale, si promoter cand e cazul, fiind dependent tot timpul de un public destept. 
Specialist in comunicare vizuala (branding, artwork, marketing visual support, management process of design, lector design grafic), lucreaza in branding din 1993 ca freelancer, iar in 2003 trece in antreprenoriat. In 2010 pune bazele proiectului AdLittera alaturi de prieteni care au aceleasi scopuri. Asa iau nastere proiecte editoriale (revista SemneBune), campanii de informare (Bagajul de cultura), cercetari de piata asupra consumului de produse si servicii culturale (sBook/ SBpoll), un concurs anual de debut (Incubatorul de condeie) si multe actiuni culturale proprietare sau in parteneriat cu jucatori importanti din industria de carte autohtona.  
Ciprian Burcovschi este insurat si are un baiat mult mai talentat decat el. Este pasionat de inot, rock si poezie. Si, recunoaste public, ca este indragostit de singurul produs care nu expira niciodata: cartea. 

affiche#10
––
„Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agentia culturala AdLittera, care cuprinde in acest sezon 10 intalniri cu publicul rezident bucurestean, intr-un spatiu cald si prietenos, cu scriitori consacrati si debutanti.
Scopul acestei actiuni este, in primul rand, acela de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie perceputa ca o nisa a elitelor; scriitura este intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate