Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 mai 2024
Recomandări
Bucharest Coffee Festival are loc în nordul Capitalei, între 12 și 14 mai
(Viață)
Editia 2023 a Bucharest Coffee Festival are loc intre 12 si 14 mai, la
Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, Bucuresti).
Cea mai noua locatie de evenimente de business din Bucuresti va reuni astfel sute de specialisti in cafea, din Romania si din afara ei, dar si amatori pasionati de aceasta bautura.
De asemenea, la festival vor fi prezenti producatori, distribuitori si importatori nationali si internationali de cafea, business-uri ce activeaza in domeniul HoReCa: cafenele, prajitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. Astfel, spatiul evenimentului va avea si o zona dedicata procesatorilor si prajitoriilor, unde vor expune si vinde peste 40 de companii din acest segment al industriei cafelei. Festivalul va avea si o zona dedicata importatorilor si distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, indulcitori, dulciuri, etc.

Festivalul nu se adreseaza numai profesionistilor in domeniu, ci si iubitorilor de cafea, intitulati home baristas.
Bucharest Coffee Festival este insa si ocazia perfecta, pentru cei interesati, de a gasi noi conexiuni si contacte care pot ajuta la dezvoltarea afacerilor in industria cafelei.


Degustari si vanzari de cafea si de accesorii pentru ea

Eveniment al carui scop este promovarea cafelei de specialitate, aduce in prim-plan principalele tipuri de cafea in functie de varietatea plantei cultivate (arabica).
Astfel, cei prezenti vor putea degusta si achizitiona produse pe baza de cafea ce presupune modalitati diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspat prajita.

In cele trei zile ale festivalului vor avea loc demonstratii de preparare, de mixologie (combinatii de cafea cu bauturi alcoolice, in cocktail-uri) si de latte art.

Noutatea editiei 2023, zona de street- food

Bucharest Coffee Festival 2023 vine si cu o zona de street-food, in cadrul careia se vor comercializa printre altele: fructe de mare, burgeri de vita angus, porc gatit lent si din alte sortimente de carne, delicii traditionale turcesti, libaneze, siriene, bere artizanala si prosecco.


Oportunitati pentru afaceri cu cafea

Evenimentul are si scopul de dezvoltare sau extindere de relatii de business cu sau intre importatorii si distribuitorii de aparate de cafea. La eveniment pot fi achizitionate si:   
•    aparate de cafea pentru uz casnic si birouri mici;
•    aparate mari, pentru cafenele si alte tipuri de unitati HORECA;
•    aparate de vending, cu fise si banknote;
•    gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt in miscare, ele ocupand un spatiu mic intr-un rucsac. In aceasta categorie intra si aparatele espresso manuale si portabile.


Cafeaua de calitate vine de la prajitorii si microprajitorii

Acestea vor fi prezente la festival cu diferite sortimente de cafea de calitate, proaspat prajita si in ambalaje moderne si rafinate.

Cafea sustenabila

Consumatorii de produse bio vor gasi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, macinata sau capsule. Cafeaua de tip bio este obtinuta din plantatii caracterizate prin lipsa pesticidelor si a altor substante chimice.

Solutiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate celor interesati de gusturi autentice.

Intrarea la festival este gratuita.

Programul de vizitare este: vineri si sambata, orele 10:00-19:00, duminica 10:00-18:00



Campionatele nationale de cafea au loc la festival

In cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc trei competitii ale profesionistilor in cafea. La ele vor participa specialisti din toata tara, profesionisti de la cele mai importante companii de cafea de specialitate si cafenele.
Competitiile sunt:
•    Campionatele Nationale de Latte Art
•    Coffee in Good Spirits- finala nationala va fi precesata de semifinale in sase orase din Romania
•    Campionatul National de Cup Tasting
•    Campionatul National de Ibric.

Campionatele sunt organizate de SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importanta si cunoscuta asociatie de cafea worldwide.

Castigatorul fiecarei competitii va reprezenta Romania la Campionatele Mondiale care au loc la ATENA intre 22 si 24 iunie 2023 si in Taipei intre 17 si 20 noiembrie 2023.
 
Aceste competitii sunt supervizate de un juriu format din profesionisti in cafea din Romania, Dubai, Grecia, Spania, Ucraina si Franta. Presedintele juriului (World Representative) este Elisabet Sereno, specialist licentiat in cafea si ceai, trainer autorizat SCA.


Latte Art

Campionatul National de Latte Art subliniaza expresia artistica si provoaca specialistii barista in a-si demonstra calitatile creative.
Descrierea competitiei: Pentru runda preliminara a campionatului, specialistii barista produc un singur model de latte creativ la Art Bar, apoi trec la stadiul WLAC, pentru a crea doua latte identice si doua latte de designer identice. Scorurile de la Art Bar si de la runda preliminara sunt combinate iar primii 12 concurenti se califica in runda semifinala. Pe parcursul acesteia, concurentii fac doua seturi potrivite de modele diferite de latte gratuit si un set potrivit de macchiato gratuit. Primii sase concurenti din semifinale se califica in runda finala, in care concurentii fac doua seturi diferite de modele de latte pentru turnare si un set de latte de designer. Concurentul cu cel mai mare punctaj in runda finala este declarat campion mondial la Latte Art.
Specialistii barista sunt evaluati pe baza atributelor vizuale, a creativitatii, a modelelor identice in perechi, a contrastului in modele si a performantei generale.
In Romania, vom avea ART Bar, runda preliminara si finala.


Coffee In Good Spirits

Campionatul National de cafea si alcool promoveaza retete inovatoare de bauturi intr-un format de competitie. Aceasta evidentiaza abilitatile de mixologie ale barista/barmanului, intr-un cadru in care cafeaua si alcoolul merg perfect impreuna, pornind de la cafea traditionala irlandeza (whisky plus cafea) pana la combinatii unice de cocktailuri.
Prima runda se numeste Spirit Bar. Se jurizeaza: abilitatea competitorului de a combina alcoolul, cafeaua si ingredientele intr-un mod original, profesionalismul, ospitalitatea, modul de lucru, design-ul, conceptul bauturii si combinatia tuturor ingredientelor care duc la un produs final inedit.
In timpul rundei preliminare, concurentii produc patru bauturi: doua identice de cafea calda si bauturi de designer pe baza de alcool si doua identice de cafea rece si bauturi de designer pe baza de alcool. Sase concurenti, aceia cu cele mai mari scoruri in runda preliminara, vor concura in runda finala. In aceasta etapa concurentilor li se cere sa produca doua cafele irlandeze si doua bauturi de designer, pe baza de cafea si alcool. Concurentul din runda finala cu cel mai mare punctaj va fi desemnat Campionul mondial al cafelei in stare buna.
In Romania se vor organiza toate probele.


Cup Tasting

Campionatul National al Degustatorilor de cafea premiaza cupper-ul (degustatorul) profesionist de cafea care demonstreaza viteza, indemanare si acuratete in a distinge diferentele de gust in cafeaua de specialitate.
Descrierea competitiei: Cafelele din intreaga lume au multe caracteristici de gust distincte si in acest format de competitie obiectivul este ca degustatorul sa faca diferenta intre diferitele cafele. Trei cesti sunt asezate intr-un triunghi, in doua dintre ele fiind cafele identice si intr-una fiind o cafea diferita. Folosind abilitatile de miros, gust, atentie si experienta, cupper-ul va identifica ceasca ciudata din triunghi cat de repede poate. In fiecare runda sunt plasate in total 8 triunghiuri. Primii 8 concurenti cu cele mai multe raspunsuri corecte si aceia cu cel mai rapid timp trec la urmatoarea runda, a semifinalelor. Apoi primii patru concurenti se vor intrece din nou in runda finala, pentru a determina urmatorul campion al degustatorilor la Cupa Mondiala.

Premiul cel mare pentru castigatorii fiecarei competitii este posibilitatea de a reprezenta Romania, la campionatele mondiale care anul acesta se vor organiza in Atena intre 22 si 24 iunie.

Organizatorii evenimentului este Barista Expert si SCA - Romania Chapter (Specialty Coffee Association).
Partenerii media ai evenimentului sunt: Magic FM, Agerpres, wall-street.ro, kudika.ro, newsbucuresti.ro, descoperabucurestiul.ro.

Bucharest Coffee Festival
Loc: Nord Events Center by Globalworth, Bucuresti
Program
:
12-14 mai 2022, vineri si sambata - orele 10.00 – 21.00, duminica – orele 10.00 – 18.00


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate