Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Volumul pierdut al autorului Juan Rulfo, Cocoșul de aur și alte povestiri, se lansează pe 15 martie în cadrul unei serii de evenimente speciale dedicate pasionaților de literatură și artă
(Literatură)
Aparitia romanului pierdut al lui Juan Rulfo, ce cuprinde povestiri, scrisori si poeme in traducerea de exceptie a doamnei Ileana Scipione pentru intaia data in romana, este un eveniment in lumea literara. Cu aceasta ocazie, editura Curtea Veche Publishing alaturi de Ambasada Mexicului in Romania si de Institutul Cervantes la Bucuresti organizeaza in luna martie o serie de activitati dedicate cititorilor din Romania, dar si pasionatilor de arta.
Lansarea de carte va avea loc miercuri, 15 martie, de la ora 18:30, la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti (Bulevardul Regina Elisabeta Nr. 38) si va fi urmata de  vernisajul expozitiei “Juan Rulfo in grafica mexicana contemporana”,  cu lucrari inspirate de lumea si personajele autorului.

Evenimentul se bucura de participarea extraordinara a E.S. Dna. Amparo Eréndira Anguiano Rodríguez, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane in Romania.

Lansarea volumului Cocosul de aur si alte povestiri, in traducerea Ilenei Scipione, va avea loc incepand cu ora 18.30, sub forma unui dialog moderat de Luana Schidu, Director Editorial Curtea Veche Publishing, cu participarea lector univ. Melania Stancu si lector univ. Aura Bunoro (Departamentul de Limbi si Literaturi Romanice, Clasice si Neogreaca, Universitatea din Bucuresti).

La ora 19.30, completand lansarea de carte, va avea loc vernisajul expozitiei “Juan Rulfo in grafica mexicana contemporana”, graphic design-ul expozitiei este semnat de Ciprian N. Isac. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 15 martie – 20 aprilie.
Participarea la eveniment este libera si se realizeaza prin inscrierea printr-un e-mail la adresa cultbuc@cervantes.es.

Volumul „Cocosul de aur si alte povestiri” este disponibil pentru comanda pe www.curteaveche.ro si in librariile din tara.

Programul evenimentelor:

•    15 martie: Lansare de carte si vernisaj
•    15 martie – 20 aprilie: Expozitie “Juan Rulfo in grafica mexicana contemporana”
•    29 martie:  Dialog relaxat despre Juan Rulfo si receptarea acestuia in spatiul romanesc

Despre Cocosul de aur si alte povestiri
Viata lui Dionisio Pinzón e guvernata de hazardul care-l arunca ba in bratele saraciei si disperarii, ba intr-ale abundentei si fericirii: din crainic al satului si muritor de foame, devine cocosar de succes si jucator de carti. Din targ in targ, il insoteste, fara voia ei, La Caponera, frumoasa cantareata, cu vocea si melodiile ei vrajite. Sarbatorile si veselia satelor mexicane, libertatea si puterea magnetica a femeilor, dar si coruptia si lacomia, toate acestea se afla in Cocosul de aur.

Expozitia “Juan Rulfo in grafica mexicana contemporana” reprezinta o selectie de lucrari dintr-o expozitie mai ampla, care a purtat titlul Zi-le sa nu ma omoare!, titlul uneia dintre prozele din Campul in flacari. Aceasta prima expozitie gandita pentru a marca, in 2017, centenarul nasterii lui Juan Rulfo a fost realizta de catre Bienala Internationala de Afis din Mexic, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Agentiei Mexicane de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare, Ambasada Mexicului in Columbia si grupul editorial Fondo de Cultura Económica, prin intermediul Centrului Cultural Gabriel García Márquez. Expozitia prezinta o istorie grafica a celor mai remarcabile opere ale lui Rulfo, povestite si interpretate de ilustratori si graficieni mexicani.


Juan Rulfo (1917–1986) este unul dintre cei mai apreciati scriitori latino-americani. A sustinut arta in toate formele ei si a reprezentat un sprijin important pentru tinerii scriitori latino-americani prin intermediul Centro Mexicano de Escritores. A fost functionar public; purtator de cuvant al Comisión del Papaloapan si consilier in diverse proiecte cinematografice si editoriale. Cea mai lunga perioada si-a petrecut-o in Departamento de Publicaciones del extinto Instituto Nacional Indigenista, unde a sustinut publicarea si traducerea unui numar mare de monografii despre plurietnicitatea Mexicului si opere clasice de antropologie mexicana. Din anii ’30 pana in anii ’60 s-a dedicat si fotografiei, avand un palmares de peste 6000 de negative. Cele trei carti publicate, El llano en llamas (traducere de Andrei Ionescu si Ileana Scipione), Pedro Páramo si El gallo de oro (traducere de Ileana Scipione), au fost traduse in peste 40 de limbi.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate