Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
De la literatură la jurnalism cultural și înapoi
(Literatură)
Joi, 18 Septembrie 2014, de la ora 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public Cezar Paul-Badescu, Adina Popescu si Andreea Tanase.
Moderatorul acestei editii este Andreea Banciu

Lectura de joi” este un program cultural organizat printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 
Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil.

Cezar Paul-Badescu (n. 7 august 1968) este jurnalist si scriitor. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti, in 1994, si masteratul in Teoria Literaturii si Literatura Comparata la aceeasi institutie, in 1995. 
Din 1996, a fost redactor la revista de cultura “Dilema” (devenita apoi “Dilema veche”), unde, printre altele, timp de 10 ani (2003-2013) a scris saptamanal in rubrica sa de analiza a fenomenului televizual, “Cultura pe sticla”. In 2006 - 2007, a fost redactorul-sef al suplimentului saptamanal “Media & Cultura” al ziarului “Cotidianul”. Din 2007, Cezar Paul-Badescu a fost seful departamentului Cultura al ziarului ”Adevarul” si redactorul-sef al suplimentului “Adevarul literar si artistic”. Pe platforma Adevarul TV, a realizat mai multe emisiuni culturale.
Romanele sale, „Tineretile lui Daniel Abagiu” (Editura Polirom, 2004, 2012 - editia a doua) si „Luminita, mon amour” (Editura Polirom, 2006) au fost foarte bine primite de critica si de public si au fost traduse in italiana, spaniola si bulgara. Anul trecut, i-a aparut volumul de eseuri „Umbre pe ecranul tranzitiei” (Editura Humanitas, 2013).
In anul 2000, a primit din partea Presedintiei Romaniei medalia „Mihai Eminescu”, pentru merite culturale. 

Adina Popescu s-a nascut la 10 septembrie 1978, in Bucuresti. A inceput sa publice de la 17 ani in presa scrisa, mai intai la revista 22, apoi la Dilema, remarcandu-se prin reportajele ei narative si prin povestile la granita cu fictiunea. Autoarea si-a inceput cariera de jurnalist cu un act de curaj, in clasa a douasprezecea, cand s-a infiintat in usa redactiei Dilema, cu un material scris de mana, despre si pentru generatia sa, generatia anilor ’90. A publicat carti pentru copii –Doar un zbor in jurul lumii, Miriapodul hoinar si alte povesti, Mari povesti romanesti pe intelesul celor mici, Aventurile lui Doxi in benzi desenate, in colaborare cu Alexandru Ciubotariu. Absolventa a Facultatii de Regie si Film, in cadrul Universitatii Hyperion, autoarea a realizat documentare, „Copiii uraniului” si „Anul Dragonului” – si lucreaza la un nou material, „Tatal meu, Lucian Blaga”. In martie 2014, Casa de Pariuri Literare a publicat primul volum de proza scurta pentru adulti, semnat de Adina Popescu, „Povestiri de pe Calea Mosilor”, volumul povestilor din copilarie ale unei generatii de tranzitie, generatia anilor ‘90.  

Andreea Tanase (n. 1 iunie 1980) este absolventa a Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiinte Politice si scrie proza scurta. Andreea este colaborator al Revistei de Povestiri, premianta la editia a IV-a a Concursului National de Debut Literar „Incubatorul de Condeie” (sectiunea proza scurta). A fost premiata pentru „cea mai buna poveste” la Atelierele IDC, sustinute de scriitorul A.R. Deleanu. Scrie frecvent pe ScrieriBlitz.ro si are in plan cateva romane, care asteapta cuminti sa se nasca. Din 2014 scrie cronica de teatru si recenzie de carte in revista SemneBune.ro.

Moderatorul acestui eveniment este Andreea Banciu, traducator literar, cititoare impatimita, organizatoare de evenimente si promoter cultural. (n.b.: din 1 Oct. va organiza pentru publicul la standul revistei SemneBune din cadrul FILIT Iasi un atelier de creative writer – jam session „Scrie-ti povestea in Iasi”).


Asadar, va invitam de la 18:30 la „Lectura de Joi”, 18 Sept., care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

LdJ_affiche_6


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate