Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
„Ultima călătorie. Doctorul Korczak și copiii săi”, o carte puternică despre respectul faţă de copilărie
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor lanseaza „Ultima calatorie. Doctorul Korczak si copiii sai”, o carte semnata de scriitoarea de origine tunisiana Irène Cohen-Janca si ilustrata de italianul Maurizio A C Quarello.
Aceasta este povestea adevarata a doctorului Janusz Korczak, omul ale carui idei au inspirat profund Conventia internationala a ONU cu privire la drepturile copilului. Cartea spune o poveste despre curaj, hotarare si dragoste de viata si, mai presus de toate, despre respectul fata de copii si copilarie.
Pe 29 noiembrie 1940, aproape 200 de copii evrei marsaluiesc pe strazile din Varsovia. Cu inima stransa, dar cu fruntea sus, condusi de iubitul lor doctor Korczak, parasesc frumosul orfelinat din strada Krochmalna pentru a merge in ghetou. Noua lor casa e mult mai mica, iar ghetoul este de fapt o inchisoare unde evreii sunt inchisi de nazisti. Dar doctorul Korczak vegheaza asupra copiilor sai. Ii va insoti pana in ultima lor calatorie, in lagarul de la Treblinka.

Copilul nu devine om, el este deja om”. Cu aceasta afirmatie celebra, pediatrul si educatorul Janusz Korczak a schimbat modul in care noi privim astazi copilaria. In primele decenii ale involburatului secol XX, in Polonia, doctoral Korczak s-a ocupat de mii de copii saraci si fara familie, evrei, dar nu numai. Astfel s-a nascut o experienta pedagogica extraordinara, care a continuat intre zidurile ghetoului din Varsovia, experienta prin intermediul careia copiii, actori ai propriei lor educatii, s-au construit pe ei insisi. Doctorul a fost alaturi de ei si i-a ascultat, i-a ajutat, i-a iubit, i-a sustinut. I-a respectat si i-a admirat.

Ultima calatorie - detaliu

Irène Cohen-Janca (n. 1954, Tunis, Tunisia) si-a petrecut copilaria pe malul marii Mediterane, in Tunisia, dupa care a studiat Literatura Moderna in Franta. A scris numeroase romane si carti ilustrate, cea mai celebra fiind „Ultima calatorie. Doctorul Korczak si copiii sai” (2015), tradusa in coreeana, franceza, spaniola, germana si engleza din varianta originala in italiana. In prezent locuieste in Essonne, Franta, unde lucreaza ca manager la o biblioteca publica.

Maurizio A. C. Quarello (n. 1974, Torino, Italia) a studiat design si arhitectura in Torino si a inceput sa lucreze ca ilustrator in 2004. De atunci, a creat peste 40 de carti, in 21 de tari de pe 5 continente. Cartile sale au primit numeroase premii in Italia, Franta, Spania, Belgia, Suedia si Germania, printre care Premio Andersen (2012) pentru cel mai bun ilustrator italian, Prix Littéraire des Ecoliers (2013) sau premiul suedez IBBY Silverstar (2014).

Cartea „Ultima calatorie. Doctorul Korczak si copiii sai”, recomandata copiilor intre 8 si 18 ani, este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 39 de lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Basmele padurii”, o colectie minunata de povesti despre copaci.

Ultima calatorie - coperta

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 12 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii. De la inceput, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizatoare de drum prin initiativa curajoasa de a publica pentru prima data in limba romana unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universala pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, in premiera, operele unora dintre cei mai buni scriitori: Astrid Lindgren, Eric Carle, Julia Donaldson, Dick Bruna, Richard Scarry, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Elsa Beskow, Peter Sís si multi altii. De altfel, Cartea Copiilor isi propune sa traduca cat mai multe titluri din literaturi mai putin cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeza, finlandeza sau japoneza.
Prin alegerea cu grija a titlurilor, autorilor si ilustratorilor, Cartea Copiilor incurajeaza lectura de la o varsta frageda, educarea gustului literar si construirea unei culturi vizuale complexe, alaturi de stimularea creativitatii si a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate