Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
A doua „Lectură de Joi” la BMB: Nora Iuga citește, discută și râde cu poftă
(Literatură)
JOI, 21 August 2014, de la orele 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public scriitoarea Nora Iuga, poetul Khasis si Diana Badica.
 

Lectura de joi” este un program cultural organizat printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 
Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil. 

T.S. Khasis este pseudonimul lui Sergiu-Tudor Casis, nascut pe 22 ianuarie 1975, la Lipova, in judetul Arad. A absolvit Liceul Industrial „Atanasie M. Marinescu“ din Lipova, in 1992. Debutat in revista Arca, in anul 2002 cu un grupaj de trei poeme. In 2003 debuteaza editorial cu placheta Farmacia cuvintelor, la Editura Viata Aradeana. In 2005 ii apare arta scalparii (Editura Vinea), volum nominalizat la Marele Premiu Prometheus – Opera Prima. Este laureat al premiului Euridice (2006); Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Arad, pentru Debut. In noiembrie 2008, autorul primeste o bursa de creatie de un an din partea revistei Observator cultural. In acelasi an ii apare carnetul gratuit petea la prinz, colectia ISBN, 500 ex distribuite gratuit. In 2009 Editura Ninpress ii scoate editia sonora, la reportofon, a artei scalparii. In februarie 2010 are un supliment de autor la Biblioteca de poezie si in acelasi an devine membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Arad.
In 2011 publica volumul "pe datorie" (Casa de pariuri literare).
In fiecare zi de miercuri ii puteti citi rubrica ”textele unui cititor despre poeziile unor autori” pe b(ar)logul aricilor de pe cdpl.ro.

Diana Maria Badica s-a nascut la 8 august 1985 in Slatina. A absolvit facultatile de Psihologie si stiintele educatiei si Sociologie si Asistenta sociala din cadrul Universitatii Bucuresti. A inceput masteratul la Sociologie si l-a terminat la Universite de Bourgogné. La doctorat a renuntat in ultimul an. Lucreaza intr-o multinationala si nu o deranjeaza procedurile. A urmat primul curs de creative writing tinut de Marius Chivu si Florin Iaru (Revista de povestiri), iar de poezie si-a amintit la cursurile lui Razvan tupa (IDC@AdLittera). A debutat in volumul colectiv Mos Craciun&co, Editura Art (2012). A publicat in Observator cultural si Dilema veche. In 2014 a debutat cu volumul de poezie "enspe mii de dimineti" (Casa de pariuri literare).

Poeta, prozatoare si traducatoare, Nora Iuga este unul dintre cele mai importante nume ale literaturii romane contemporane. A obtinut cinci premii ale Uniunii Scriitorilor in anii 1981, 1994, 1998, 2001, 2006 si numeroase alte premii ale unor orase si reviste din tara. 
Volume publicate (selectiv): Vina nu e a mea (Editura Pentru Literatura, 1968); Captivitatea cercului (Editura Cartea Romaneasca, 1970); Opinii despre durere (Editura Cartea Romaneasca, 1980); Inima ca un pumn de boxeur (Editura Cartea Romaneasca, 1982); Piata Cerului (Editura Cartea Romaneasca, 1986); Cintece (Editura Cartea Romaneasca, 1989); Sapunul lui Leopold Bloom (Editura Cartea Romaneasca); Dactilografa de noapte (Editura Cartea Romaneasca, 1996); Spitalul manechinelor (Editura Universal Dalsi, 1998); Capricii periculoase (Editura Vinea, 1998); Sexagenara si tanarul (Editura Albatros, 2000); Fasanenstraße 23 – O vara la Berlin (Editura Vinea, 2001); Autobuzul cu cocosati (Editura Vinea, 2001); Lebada cu doua intrari (Editura Vinea, 2003); Fetita cu o mie de riduri (Editura Cartea Romaneasca, 2005); Hai sa furam pepeni (Editura Polirom, 2009); Berlinul meu e un monolog (Editura Cartea Romaneasca, 2010); Blogstory (Editura Casa de pariuri literare, 2011), Petrecere la Montrouge, Editura Cartea Romaneasca, 2012. 
Este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania (din 1971) si membra PEN-Club. in perioada 1999-2002 a condus Cenaclul Uniunii Scriitorilor "Gellu Naum". Din 1985 este scriitoare profesionista. In 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, o recompensa care se acorda celor care contribuie la raspindirea culturii germane in lume. In perioada 15 mai 2009–15 mai 2010, a beneficiat de cea mai importanta bursa oferita de statul german unui scriitor strain: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). A tradus din August Strindberg, E.T.A. Hoffman, Friedrich Nietzsche, Knut Hamsun, Barbara Bronnen, Elfriede Jelinek, Herta Müller, Ernst Jünger, Oskar Pastior, Günter Grass, Aglaja Veteranyi s.a. I s-au tradus douasprezece carti in sapte tari europene (Germania, Franta, Italia, Elvetia, Spania, Bulgaria si Slovenia). 
In 2014 a aparut filmul documentar Aici Nora Iuga (regia Vlad Rotaru). Tot in acest an, la editura Polirom, urmeaza sa-i apara romanul Harald si luna verde.
Blogul autoarei: noraiuga.wordpress.com 

Moderatorul acestei editii este un cristian, redactor la Observator cultural. Dupa mai multi ani de underground literar asumat, a pus bazele unor proiecte editoriale independente. 
In prezent, realizeaza documentare cu scriitori romani. 

Accesul la evenimentele de joi este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30
Lectura de Joi”, 21 August are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

Reamintim ca incepand cu 14 Aug. 2014, in fiecare joi, de la orele 19.00 pina la 21:00, timp de 6 (sase) editii, Agentia AdLittera organizeaza „Lectura de Joi”, in sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. 


affiche_2-550

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate