Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
În octombrie, cititorii români sunt invitați să serbeze Luna Literaturii Europene
(Literatură)
Si in acest an, EUNIC Romania (Reteaua Europeana a Institutelor Culturale Nationale) organizeaza in octombrie Luna Literaturii Europene, un proiect amplu ce insumeaza peste 50 de evenimente. Programul este unul extrem de divers, reunind evenimente adresate tuturor categoriilor de public: de la ateliere pentru copii, la dezbateri, conferinte, concursuri si adaptari teatrale.
Luna Literaturii Europene este o ocazie de a aduce impreuna activitatile literare ale membrilor EUNIC Romania intr-un program care sarbatoreste diversitatea culturala europeana, dar si intersectiile dintre culturile si literaturile europene.

Programul evenimentelor din Luna Literaturii Europene este si el unul divers, care integreaza activitati distractive pentru copii si parinti, evenimente traditionale de lecturi si traduceri, precum si campanii digitale.

“Credem in puterea literaturii de a ne aduce impreuna si de a promova intelegerea, cooperarea si diversitatea! Ne dorim ca in luna octombrie sa sarbatorim asta alaturi toti iubitorii de lectura mici sau mari.”
Nigel Bellingham, Director British Council Romania

In agenda evenimentelor din acest an, un proiect special il constituie seria de intalniri #EUcitesc European Book Club. Gandit sub forma unui club de carte, proiectul propune spre dezbatere patru romane care, prin tematica, marcheaza diversitatea literaturii contemporane: Povestea slujitoarei de Margaret Atwood, Femeia cu Parul Rosu de Orhan Pamuk, Frica de Stefan Zweig si Loveste-ti inima de Amélie Nothomb – in fiecare zi de vineri, incepand cu data de 12 octombrie, de la ora 19.00, la sediul Muzeului National al Literaturii Romane.

De asemenea, la editia din 2018 a Lunii Literaturii Europene, un punct de atractie il reprezinta si evenimentele dedicate copiilor – nu mai putin de 10 astfel de actiuni: seri de storytelling, ateliere pentru parinti, ateliere de lectura si scriere creativa. Seria de evenimente dedicate celor mai mici dintre iubitorii de lectura debuteaza pe 8 octombrie cu o seara de storytelling pentru copii, la Biblioteca British Council, cu participarea Ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble.

Sapte lansari si prezentari de carte vor puncta programul Lunii Literaturii Europene, multe din acestea desfasurate in prezenta autorilor: Eric Vuillard, castigatorul Premiului Goncourt 2017, Demeter Szilárd – autorul romanului Vanataie pentru vanataie, Yusuf Nevzat Sarigöl, coordonatorul antologiei Poezie turca moderna, Costantino D’Orazio – autorul romanului Secretul lui Leonardo si François-Henri Désérable – laureat al Premiului Goncourt, Alegerea Romaniei 2018.

Artele performative contribuie si ele la punerea in valoare a literaturii europene de astazi, prin proiectii de film, lecturi scenice si concerte pornind de la creatii literare.

Cititorii sunt invitati sa isi impartaseasca dragostea pentru lectura pe retelele de socializare folosind hashtag-ul #EUcitesc si participand la concursurile incluse in programul Lunii Literaturii Europene.

Membrii EUNIC care participa la proiectul Luna Literaturii Europene sunt: Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti, British Council Romania, Delegatia Valonia-Bruxelles, Fundatia Culturala Greaca, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Cultural Roman, Istitutul Italian de Cultura din Bucuresti, Spatiul Public European, Centrul Cultural Turc Yunus Emre.

Toate informatiile, inclusiv ultimele noutati despre evenimente si resursele disponibile pentru public, vor fi disponibile pe pagina oficiala EUNIC Romania, precum si pe pagina de Facebook a EUNIC Romania: www.facebook.com/EunicRomania.
Parteneri principali ai editiei din 2018: Muzeul National al Literaturii Romane, Asociatia Curtea Veche.

EUNIC-Luna-Literaturii-Europene-2-1024x576


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate