Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
„În iarbă” şi „Hei, stai puţin!”, titluri contemporane ale literaturii japoneze pentru copii
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor traduce in premiera in limba romana doua noi titluri, „In iarba” de Yukiko Kato si „Hei, stai putin!” de Hatsue Nakawaki, ambele ilustrate de artista Komako Sakai. Avand in comun minimalismul replicilor si ilustratiile delicate si sensibile, cartile sunt ideale pentru copii foarte mici, cat si pentru copiii care invata sa citeasca.
Cartea „In iarba”, lansata in anul 2008, s-a dovedit a fi un bestseller international. „In iarba” este experienta unei fetite care pleaca in explorarea naturii, intr-o zi incantatoare de vara. Pentru orice copil, dorinta de a descoperi lumea e de nestavilit, iar o aventura poate incepe oricand si in orice loc. Fetita descopera vietati felurite, sunete noi si senzatii pe care nu le-a mai simtit niciodata, cum ar fi atingerea ierburilor care se leagana si fosnesc in bataia vantului. Yukiko Kato (n. 1936, Sapporo, Japonia) este o romanciera celebra, mare iubitoare a naturii si membra a ligii japoneze pentru protectia pasarilor.

In iarba - coperta hi-res


Hei, stai putin!” (2002) este o carte perfecta pentru copiii care incep sa descopere lumea. Cei mici se pot identifica usor cu personajul principal al cartii, care poate fi atat o fetita, cat si un baietel. Acesta vede animale si pasari noi pentru el, care apar pe neasteptate in orizontul lui vizual si dispar la fel de repede. insa, la finalul cartii, prezenta tatalui care il ridica pe umeri il asigura ca cei dragi vor fi mereu alaturi de el si nu vor disparea niciodata. Hatsue Nakawaki (n. 1974, Tokushima, Japonia) este o autoare japoneza prolifica de carti pentru copii.

Hei stai putin - coperta hi-res


Komako Sakai (n. 1966, Hyogo, Japonia) este o cunoscuta autoare si ilustratoare de literatura pentru copii. A absolvit Universitatea de Arte din Tokyo si a lucrat la inceput ca designer de chimonouri si alte obiecte vestimentare traditionale, dupa care s-a dedicat in intregime realizarii de carti ilustrate. Textele sale sunt poetice, pline de sensibilitate, iar ilustratiile delicate au mereu o nota de nostalgie, astfel incat cele peste 20 de carti pe care le-a creat ajung cu usurinta la sufletul cititorului. Cartea „Fetita si balonul”, scrisa si ilustrata de Komako Sakai, a fost tradusa anul trecut de editura Cartea Copiilor. In 2003, Sakai a fost rasplatita cu Japan Picture Book Award.

Prin cele doua noi aparitii, editura Cartea Copiilor continua seria de literatura japoneza pentru copii initiata anul trecut, care include si alti autori prolifici precum Taro Gomi, Kazuo Iwamura sau Yoriko Tsutsui. Cartile sunt recomandate copiilor intre 1 si 5 ani si sunt disponibile pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. in aceasta perioada, cartea cadou este „La gradinita” de Catherine Dolto.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezenta de 11 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel, Kazuo Iwamura, Taro Gomi etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate