Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
Cartea Copiilor lansează „De ce plângem?”, cartea care vorbește despre plâns pe înţelesul celor mici
(Literatură)
Editura Cartea Copiilor anunta un nou titlu despre psihologia copiilor, “De ce plangem?” de Andreea Constantin, cu ilustratii de Maria Constantinescu. Cartea ii ajuta pe copii sa intelega ce este plansul, ce se intampla in corpul lor cand plang si de ce le pot fi folositoare lacrimile.
„Am ales sa scriu despre plans fiindca in cultura noastra acest proces vindecator este descurajat si dispretuit. Copiii, care au atata nevoie de el, aud deseori mesaje negative: Ce rusine sa plangi asa!, Dar tu esti baiat mare!, Numai fetele plang! Ce, tu esti fata?, O sa rada toti copiii de tine daca plangi asa! Si asa mai departe. Interiorizandu-le, copiii ajung sa dispretuiasca starile emotionale mai putin placute si sa nu le mai poata gestiona intr-un mod constructiv. De aceea am scris aceasta carte — cu gandul in primul rand la copii”, marturiseste Andreea Constantin.                                
Cartea prezinta plansul si emotiile atat din punct de vedere psihologic, cat si biologic, explicand celor mici toate detaliile anatomice intr-un mod creativ si distractiv. De exemplu, copiii pot afla ca lacrimile din timpul plansului sunt deosebite, pentru ca, pe langa apa si sare, in ele se gasesc substante speciale produse de corp. Acestea sunt hormonii de stres, care apar din cauza durerii sau a tristetii si e bine sa fie dati afara prin lacrimi, si endorfinele, un fel de medicament creat de corp pentru a nu mai simti durerea.

„Cartea este o bijuterie pentru parinti si copii! Sunt tare entuziasmata ca Andreea a reusit sa aduca la lumina informatii despre neurostiinta plansului, despre componenta chimica a lacrimilor si sa raspunda la intrebari precum „De ce fac copiii trasnai?”, „De ce copilul meu e incapatanat?” pe care multi adulti si le pun. Am multa incredere ca explicatiile autoarei si ilustratiile Mariei Constantinescu vor convinge multi parinti de puterea vindecatoare a lacrimilor si le vor da copiilor sentimentul ca sunt buni si minunati”, subliniaza Otilia Mantelers, expert in parenting.

„Emotiile sunt darurile vietii, iar dezvoltarea inteligentei emotionale este o prioritate pentru noi toti. Cartea de fata face insa mai mult decat atat: ii apropie pe parinti de copii si le ofera celor mici posibilitatea cultivarii unei relatii sanatoase cu ei insisi”, completeaza Gáspár György, psihoterapeut relational.

Cartea „De ce plangem?” este recomandata copiilor intre 3 si 8 ani si este disponibila pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la pretul de 33 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. in aceasta perioada, cartea cadou este „Cum sa ne invingem teama”, de Catherine Dolto.

De_ce_plangem_coperta


Despre editura Cartea Copiilor
Cartea Copiilor, prezenta de 10 ani in peisajul editorial din Romania, este una dintre cele mai iubite edituri de carti pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publica titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotriva romana si internationala (Victoria Patrascu, Iulia Iordan, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Nivelul literar ridicat al textelor si valoarea ilustratiilor, realizate de artisti profesionisti, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmareste stimularea creativitatii, a spiritului critic, dezvoltarea capacitatii de a gandi liber si formarea unei atitudini deschise si tolerante. 
Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate