Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 mai 2025
Recomandări
Universitatea Națională de Muzică București modernizează învățământul artistic prin digitalizare, printr-un proiect PNRR de 2 milioane de euro
(Viață)
Peste 260 de studenti au finalizat cursurile gratuite de competente in IT, in cadrul proiectului PNRR pentru modernizarea infrastructurii digitale. Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti (UNMB) a marcat o etapa importanta in parcursul sau de digitalizare prin finalizarea primei serii de cursuri gratuite de competente digitale in IT, desfasurate in cadrul proiectului PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la invatamant artistic”.
Un numar de 265 de studenti au finalizat cu succes acest program de formare, dedicat dezvoltarii competentelor esentiale in era digitala.

Evenimentul care a marcat aceasta realizare a avut loc in luna mai la UNMB si a inclus ceremonia de inmanare a diplomelor de absolvire, alaturi de prezentarea directiilor viitoare ale proiectului. Diana Mos, Rectorul UNMB, a subliniat importanta acestei initiative: „Astazi marcam finalizarea unei etape foarte importante pentru proiectul PNRR, modernizarea infrastructurii digitale pentru asigurarea accesului la invatamant muzical. In cadrul acestui proiect, aproape 200 de mii de euro au fost alocati pentru formarea de competente digitale, atat competente generale cat si competente specific muzicale. Ne-am bucurat foarte mult de prezenta studentilor, dar si a profesorilor nostri si a reprezentantilor personalului administrativ, pentru a-si forma aceste abilitati si astfel pentru a putea beneficia de alte investitii majore asigurate prin acest proiect, aparatura performanta si tot felul de device-uri, in valoare de doua milioane de euro. Speram ca, in acest fel, sa ne aliniem la infrastructurile universitatilor celor mai avansate din Europa si nu numai si astfel, studentii nostri, sa aiba parte de cele mai bune conditii pe care le putem oferi, acum, in secolul XXI.

Prof. univ. dr. Nicolae Gheorghita, Prorector UNMB si managerul proiectului, a detaliat impactul concret al acestei etape: Toate aceste lucruri pe care le-au facut studentii nostri inseamna o productivitate care se va duce prin proiect in modernizarea a 17 laboratoare si institute si, de asemenea, in aducerea la zi a sase cursuri si actualizarea a sase cursuri care prin digitalizare vor facilita accesul deopotriva la procesul educational dar si la ceea ce inseamna cercetarea in zona muzicala.


Catalin Cernatescu, responsabil cu selectia si constituirea grupului tinta, a evidentiat rolul acestor cursuri in contextul socio-profesional actual: „Parcurgerea acestor cursuri digitale si apoi pe cele cu specific muzical in cadrul programelor post universitare, pot ajuta ulterior la accesarea unor cariere in asa numitele “meserii emergente” care tot apar in acest context social profund digitalizat. Este un mare atuu la momentul actual sa poti sa stapanesti niste mijloace prin care te poti autopromova, prin care poti pastra o legatura constanta cu publicul tinta caruia i te adresezi.

George Pais, doctorand si absolvent al cursurilor, a subliniat utilitatea practica a programului: „Avand in vedere ca universitatea noastra pune la dispozitie tuturor membrilor aceste adrese institutionale, platforma de outlook si tot felul de beneficii si mijloace care ar trebui, de fapt, sa inlesneasca procesul de predare, cred ca sunt mai mult decat binevenite si niste cursuri care sa ne invete cum sa folosim aceste unelte tehnologice, de fapt.


UNMB continua dezvoltarea competentelor digitale prin organizarea de cursuri postuniversitare cu aplicabilitate directa in domeniul artistic:
* Editare si masterizare muzicala digitala;
* Competente digitale in promovare muzicala online;
* Competente digitale - Tehnoredactare partituri (Sibelius);
* Competente digitale in muzica bizantina - Tehnoredactare partituri psaltice.


Proiectul PNRR „Modernizarea infrastructurii digitale a UNMB pentru asigurarea accesului la invatamant artistic” este promovat constant in cadrul manifestarilor artistice si stiintifice in care UNMB este organizator sau partener, contribuind la consolidarea unei comunitati academice adaptate exigentelor secolului XXI.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate