Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 iulie 2024
Recomandări
România sărbătorește 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei printr-o Sesiune Specială dedicată Culturii și Patrimoniului
(Istorie)
In contextul implinirii a 75 de ani de la infiintarea Consiliului Europei si a 70 de ani de la adoptarea Conventiei Culturale Europene, Comitetul Director pentru Cultura, Patrimoniu si Peisaj (CDCPP.) a fost invitat sa desfasoare a doua sa intalnire din acest an, la Bucuresti, in perioada 30 – 31 mai.
Cu ocazia dublei aniversari, intalnirea Biroului CDCPP va include in data de 30 mai, in mod exceptional, o Sesiune Speciala intitulata „Romania si Consiliul Europei: roluri si obiective pentru Cultura si Patrimoniu”, oferind o platforma de discutie despre importanta politicilor, strategiilor si bunelor practici ale Consiliului Europei pentru promovarea rolului culturii in societatea democratica, subliniind, in acelasi timp, actiunile pe care Romania le intreprinde, ca stat membru al organizatiei, pentru a promova si implementa valorile si standardele comune.

Sub auspiciile Ministerului Culturii, evenimentul este organizat de catre Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala (INCFC), al carui Director General, Conf. univ. dr. Carmen Croitoru, detine functia de Vice-Presedinte al Biroului CDCPP, in parteneriat cu Institutul National al Patrimoniului (INP) si Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) – locul de desfasurare a intalnirii.

Sesiunea speciala va reuni personalitati marcante din domeniul cultural si diplomatic, de la nivel national: Raluca Turcan, Ministrul Culturii, Sergiu Nistor, Consilier Prezidential, si Andrei Luca, Directorul Directiei Diplomatie Culturala, Educatie si Stiinta din cadrul Ministerul Afacerilor Externe. Alaturi de acestia, vor fi prezenti Terje Birkrem Hovland, Presedintele Biroului CDCPP si Matjaž Gruden, Directorul Departamentului Participare Democratica din cadrul Consiliului Europei.

Vor fi abordate teme esentiale precum parcursul Romaniei ca membru al Consiliului Europei, importanta politicilor culturale intr-o societate democratica, Zilele Europene ale Patrimoniului, Strategia europeana a patrimoniului cultural pentru secolul XXI (Strategia 21), Rutele Culturale si studii de caz relevante. Programul include discursuri, prezentari si o dezbatere deschisa moderata de Conf. univ. dr. Carmen Croitoru si Francesc Pla, Divizia Cultura si Patrimoniu pentru Democratie a Consiliului Europei.

Intalnirea reprezentantilor la nivel inalt ai Consiliului Europei, organizata la Bucuresti, reprezinta o oportunitate unica pentru a sublinia impactul pozitiv al Consiliului Europei asupra vietii de zi cu zi a cetatenilor si pentru a evidentia rolul esential al culturii si patrimoniului in promovarea drepturilor omului, democratiei si statului de drept.

Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala (INCFC), aflat in subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut national care are ca obiective studierea, cercetarea si furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum si formarea continua a celor care aleg o cariera in sectorul ocupational cultura.
Consiliul Europei este principala organizatie de aparare a drepturilor omului pe continent. Aceasta include 46 de state membre, dintre care 27 sunt membre ale Uniunii Europene. Consiliul are un rol crucial in promovarea democratiei, protejarea drepturilor omului si asigurarea respectarii statului de drept in Europa.
Comitetul Director pentru Cultura, Patrimoniu si Peisaj (CDCPP) este un organism specializat din cadrul Consiliului Europei al carui principal scop este acela de a supraveghea si coordona activitatile legate de patrimoniul cultural, diversitatea culturala, precum si de protectia si promovarea peisajelor in intreaga Europa. CDCPP joaca un rol crucial in elaborarea politicilor privind patrimoniul cultural si peisajul in Europa, asigurandu-se ca aceste bunuri valoroase sunt protejate si promovate pentru generatiile prezente si viitoare.



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate