Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Raiffeisen Art Proiect #StagiuneVirtuală împlinește o lună: 16 mii de spectatori din 10 țări s-au bucurat de cele 8 spectacole digitale din platformă
(Teatru)
Incepand cu 8 iulie, de la ora 19.30, seria de 10 filme scurte care prezinta conceptul si construirea proiectului teatral ”Caragiale e de vina!”, pe texte de Matei Visniec, cu Oana Pellea si Mircea Rusu in rolurile principale - va fi prezentata pe platforma online Raiffeisen Art Proiect #StagiuneVirtuala cu o frecventa bilunara.
Acest making-of inedit ofera acces privilegiat spectatorului in laboratorul de creatie, ca sa poata urmari transformarea textului prin scenografie, viziune regizorala si joc actoricesc intr-un spectacol care se pregateste, cu speranta, sa fie jucat pe o scena reala in toamna acestui an. Demarat in conditii de lockdown si criza sanitara, proiectul teatral ”Caragiale e de vina!” a valorificat virtutile mediului online si facilitatile digitale, iar filmele deschid o perspectiva holografica asupra demersului si invita spectatorii virtuali sa insoteasca creatia artistica pana in momentul premierei.

Primul capitol din seria de 10 filme, lansat in #StagiuneVirtuala pe 8 iunie, poarta titlul Timp de invatare si este un dialog intre Oana Pellea si Mariana Camarasan, regizoarea spectacolului. Vor urma: Adevarul si numai adevarul, Vedeti ca ati pierdut o portocala, Trenul vine direct spre noi, Ceva-ceva se intampla, De ce suntem atat de buni? De ce suntem asa de rai?, Mersul vremurilor, Viitorul nu este o stiinta exacta, Nu vi se pare ca nu se mai termina?, Solutia sunt eu, Caragiale e divin – in care vor prezenta perspectiva lor actorii Mircea Rusu, Cristina Casian, Florina Gleznea, Richard Bovnoczki, Ionut Grama, dramaturgul Matei Visniec, scenograful Vladimir Turturica, light-designer-ul Stefan Vasilescu, graficiana Amalia Iorgoiu, video–artistul Vlad Lazarescu si regizoarea Mariana Camarasan. Toate aceste imagini si povesti din culise vor insoti in #StagiuneaVirtuala spectatorul curios pana la premiera pe o scena reala a spectacolului, pregatita, in functie de evolutia pandemiei, pentru toamna acestui an.

Caragiale_echipa_Goong_2020
Caragiale echipa Goong 2020

La o luna de la lansare, in platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/) au fost incarcate si oferite publicului patru piese de teatru (Absolut! – Teatrul Act, cu Marcel Iures, N(AUM) – Asociatia Goong, cu Oana Pellea, Bravul Soldat Svejk – Teatrul Radu Stanca Sibiu, cu prilejul FITS 2020) precum si un produs teatral original online native - Preview Caragiale e de vina! – pe texte de Matei Visniec, cu Oana Pellea si Mircea Rusu. In sectiunea Muzica, spectatorii pot vedea Making-of SoNoRo DaDa, iar in sectiunea Conversatii pot fi urmarite dialogul de la lansarea platformei, intre Oana Pellea, Marcel Iures, Constantin Chiriac, Razvan Popovici si Steven van Groningen si dialogul prilejuit de lansarea preview-ului ”Caragiale e de vina!”, cu Matei Visniec, Oana Pellea, Mircea Rusu, Vladimir Turturica si Cristina Bazavan. Aproximativ 16.000 de spectatori virtuali unici au urmarit spectacolele din #StagiuneaVirtuala in aceasta luna, din Romania si alte 9 tari din intreaga lume.

Caragiale_2_1080x1080

Platforma Raiffeisen Art Proiect - Stagiune Virtuala (https://art.raiffeisen.ro/ ) a fost lansata la inceputul lunii iunie 2020. Valorificand facilitatile oferite de mediul digital, Stagiunea Virtuala extinde accesul publicului, de oriunde din Romania si din afara tarii la creatii artistice valoroase si promoveaza totodata artistii in aceasta perioada, propunand o solutie pentru continuarea activitatii lor in contextul creat de criza sanitara. Platforma este actualizata cu o frecventa saptamanala cu proiecte sau noutati. Materialele video inregistrate si cu acces gratuit pentru public vor fi disponibile pentru perioade de timp limitate, care vor fi anuntate la lansarea fiecarui proiect.

Teatru

Raiffeisen Bank s-a implicat in sprijinirea artei si culturii romanesti inca din anii 2000, considerand ca trebuie sa-si aduca aportul la dezvoltarea Romaniei si in acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din Romania si a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite sa deschida cat mai multe cai de dialog intre public si artisti. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales sa fie partener de traditie al unor importante manifestari culturale romanesti: Festivalul International George Enescu, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo, Festivalul International de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale si turnee cu Teatrul Act si Asociatia Goong. Raiffeisen Bank sustine, de asemenea, proiecte care promoveaza patrimoniul cultural al Romaniei, printre care Via Transilvanica si Cronicarii Digitali.



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate