Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 august 2019
Recomandări
Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu vor fi puse în vânzare pe 6 martie
(Muzică)
Pe data de 6 martie, incepand cu ora 12PM vor fi puse in vanzare biletele pentru Festivalul International George Enescu 2019 (31 august – 22 septembrie, Bucuresti). Vor fi cinci mari categorii de bilete (incluzand si Categoria Pensionarilor), cu preturi ce variaza de la 210 RON pana la 30 de RON.
Iubitorii muzicii vor putea selecta din cele 84 de concerteimpartite in cinci serii: „Mari Orchestre ale Lumii”, „Recitaluri si Concerte Camerale” care integreaza si sectiunea „Enescu si Contemporanii”,„Concertele de la Miezul Noptii”, „Muzica Secolului XXI”. Li se adauga evenimente notabile, precum „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”.

Editia 2019 a Festivalului George Enescu isi asteapta publicul in Bucuresti la: Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio, Sala Mica a Palatului, dar si in alte 8 orase: Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Bacau, Barlad si Targoviste.

Vanzarea biletelor pentru Festivalul George Enescu 2019 se va face online prin intermediul www.eventim.ro, dar si in reteaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librariile Humanitas si Carturesti, Carrefour si statiile OMV) si la punctele de lucru Eventim din Bucuresti (Bdul I.C.Bratianu, Nr.6 din Cinema PRO) si Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucuresti si Cluj-Napoca.

O parte dintre locurile disponibile in aceasta editie au fost alocate abonamentelor. Un total de 1.870 de abonamente au fost vandute in cadrul loteriei organizate la finalul anului trecut, reprezentand aproximativ o treime din locurile totale din cadrul Festivalului. Aproximativ 20% din totalul de locuri disponibile au fost puse in vanzare in pachetele agentiilor de turism international, iar un procent de 10% este rezervat pentru artisti invitati si, respectiv, parteneri si oficialitati. Biletele individuale puse in vanzare incepand cu 6 martie sunt aproximativ 33.000.

Festivalul George Enescu, editia 2019: experiente diverse, prezente de mare calibru si noutati

Programul Festivalului George Enescu editia 2019 a fost conceput astfel incat sa fie o manifestare a tendintelor actuale din spatiul cultural international, explorand latura lirica, teatrala, dar si accentele muzicii contemporane.

Vor fi lucrari celebre in prima auditie la Bucuresti. Iubitorii muzicii vor avea acces la concerte de inalta tinuta, mari, impunatoare, dar si la experiente de ascultare mai intima, in cadrul unor recitaluri si concerte camerale. De asemenea, publicul va fi conectat la tendintele muzicii contemporane in spatiul cultural international, prin intermediul dialogurilor dintre muzicieni si compozitori.
   
in functie de preferinte, iubitorii de muzica pot selecta interpretari noi si speciale, pot alege sa asculte compozitii noi, pot opta pentru concerte abordate in stil clasic sau intr-o nota moderna, cum este, spre exemplu, seria de opere in concert.

Din categoria Mari Orchestre vor fi prezente la Festivalul George Enescu 2019: Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Amsterdam, Orchestre National de France, State Academic Symphony Orchestra of Russia, Oslo Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburgh Symphony Orchestra. Dirijori remarcabili, precum Kirill Petrenko, Mariss Jansons sau Vladimir Jurowski si solisti renumiti si inalt cotati, ca Diana Damrau, Marlis Petersen, Joyce DiDonato, Yuja Wang vor urca pe scena Festivalului.

In privinta repertoriului, editia din acest abordeaza mai intens formula de opera in concert. Vor fi prezentate in total 14 lucrari, dintre care in premiera, vor putea fi urmarite: Die Frau Ohne Schatten, de Strauss, in interpretarea Orchestrei Radio Berlin, Moses and Aaron, de Schoenberg, in interpretarea Filarmonicii George Enescu si PeterGrimes, de Britten, prezentata de Orchestra Nationala Radio.

O premiera va fi si interpretarea Simfoniei a III-a de George Enescu de catre doua orchestre: Orchestra Maggio Fiorentino si Orchestra Radio Berlin. Pe parcursul Festivalului vor fi interpretate in total 32 de lucrari de George Enescu.

Un alt moment notabil il va reprezenta Mozart Week in Residence – program adus direct de la Salzburg care condenseaza, dincolo de spectacole si conferinte, detaliile evenimentelor din viata lui Mozart. Tot cu acest prilej va fi expusa si vioara pe care a cantat Mozart.

Categoria „Muzica secolului XXI” va aduce in prim plan nume consacrate precum Unsuk Chin, Fedele, Widmann, Penderecki, compozitori ale caror lucrari sunt prezentate de catre marile orchestre ale lumii.

Unele dintre cele mai notabile prezente romanesti sunt dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal si Christian Badea. De asemenea, Gabriel Bebeselea, Tiberiu Soare, Vlad Vizireanu si Cristian Lupes vor dirija orchestre romanesti si straine participante in Festival. Cele mai importante orchestre romanesti vor fi si ele prezente, de la Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Orchestra Radio si Orchestra Romana de Tineret, la filarmonicile din Iasi, Sibiu, Timisoara, Cluj, Bacausi Targu Mures. Celebrul dirijor Ion Marin va urca din nou pe scena Festivalului Enescu, la fel si pianista Alexandra Dariescu si mezzo-soprana Ruxandra Donose, in timp ce pianista Alexandra Silocea va fi prezenta in premiera. Laureatii editiei 2018 a Concursului International George Enescu vor sustine concerte in cadrul seriei „Muzica Secolului 21”.

Per ansamblu, editia 2019 a Festivalului International George Enescu aduce timp de 23 de zile peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalitati ale lumii, un numar de 34 de premiere, concretizate prin prezenta a 25 de artisti de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida,Rene Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer si Nobuyuki Tsujii si a noua dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

Pregatirea pentru achizitia de bilete se poate face consultand programul editiei 2019 pe site-ul Festivalului https://www.festivalenescu.ro/, sectiunea PROGRAM.

festivalul-enescu
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate