Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 mai 2018
Recomandări
Corul Național de Cameră “Madrigal - Marin Constantin” concertează la Muzeul Israel din Ierusalim
(Muzică)
Miercuri, 7 iunie, Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, sustine un concert la Muzeul Israel din Ierusalim, in cadrul “Jerusalem Arts Festival”. Evenimentul este o premiera in istoria de 54 de ani a celebrului ansamblu coral românesc, invitat sa participe la acest amplu eveniment dedicat explorarii si promovarii identitatii culturale europene.
“Suntem foarte onorati sa participam la Festivalul Artelor din Ierusalim si mai ales sa cântam intr-unul din cele mai importante muzee ale lumii. Ne bucuram ca putem prezenta in fata unui public atat de divers cantecele traditionale romanesti si putem vorbi despre unitate si diversitate in acelasi timp prin acest limbaj universal, muzica. Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” este un mesager al libertatii, sperantei si pacii, fapt recunoscut si prin distinctia primita toamna trecuta la Palatul Natiunilor Unite din Geneva”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”.

“Jerusalem Arts Festival”, care se desfasoara intre 29 mai si 26 iunie, este un proiect cultural finantat de Ministerul German de Externe. Scopul evenimentului este acela de a creste vizibilitatea radacinilor culturale si spirituale ale spatiului european si de a consolida o noua intelegere a Europei ca un concept integrant cultural, deschis catre lume si dedicat pastrarii valorilor umane. Orasul, muzica, colectiile si spatiile muzeale vor crea contextul ideal pentru a-i conferi evenimentului caracterul performativ pe care si-l propune.
 
Israel Museum este cea mai mare institutie culturala a Israelului si se inscrie intre cele mai importante muzee de arta si arheologie din lume. Fondat in 1965, muzeul gazduieste in pavilioanele sale de Arheologie, Arte Frumoase si Arta si Viata Ebraica importante colectii enciclopedice, cu lucrari ce dateaza din perioada preistorica. Aici sunt expuse cele mai mari colectii arheologice biblice si din tara Sfânta, colectii de pictura, sculptura si arta decorativa din diferite perioade si culturi.
 
Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale românesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevarat “brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.
 
Corul Madrigal

Corul Madrigal_1
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate