Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Fundația Comunitară București a lansat Vital Signs București – o cercetare a Bucureștiului în 12 domenii
(Viață)
Fundatia Comunitara Bucuresti a lansat joi, 25 mai, Vital Signs Bucuresti, prima cercetare care colecteaza date publice din 12 domenii importante ale orasului. Construita pe baza unei metodologii folosite de fundatiile comunitare la nivel international, cercetarea surprinde situatia calitatii vietii si identifica nevoi sau oportunitati de actiune in Bucuresti.
Cercetarea Vital Signs Bucuresti a fost realizata cu sustinerea UniCredit Bank, Global Fund for Community Foundations si poate fi citita pe www.bucuresti.vitalsigns.ro. 

Echipa formata din Valentina Marinescu, Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, Andrei Mihail, doctor in antropologie si Vlad Odobescu, jurnalist, a colectat date din surse publice disponibile online si pe baza cererilor de informatii in baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Cele 12 domenii analizate in anul 2016 sunt: populatie, mediu, economie locala, munca, mobilitate, siguranta, decalajul dintre bogati si saraci, locuire, educatie, sanatate, arta si cultura, apartenenta.

„In cei cinci ani de existenta ai Fundatiei Comunitare Bucuresti, ne-am intalnit des cu pareri ale oamenilor despre oras, si prea rar cu date si statistici la zi si de incredere. Avem cu totii nevoie de ele, ca sa putem lua decizii de implicare in comunitate si cu mintea, nu doar cu inima. Care sunt cu adevarat problemele? Cum stabilim prioritati? Ce mecanisme sunt mai eficiente ca altele, in a rezolva probleme? Vital Signs este o metodologie internationala, folosita cu succes de fundatii comunitare din intreaga lume, care ne ajuta sa vedem limpede realitatea orasului in care traim. Ne dorim ca lectura acestui raport sa aduca oamenilor idei de implicare si sa clarifice intrebari. si, mai ales, sa ne ajute pe toti sa ne puneti intrebari despre comunitatea noastra, asa cum nu am mai facut-o pana acum”,

declara Alina Kasprovschi, director executiv Fundatia Comunitara Bucuresti. 

25mai_Creditfoto_Valentin Boboc (2)


Pe baza datelor obtinute in cercetarea Vital Signs Bucuresti, Fundatia Comunitara Bucuresti a selectat trei domenii cheie, in care se va implica in perioada urmatoare. Acestea sunt: educatia si rolul comunitatii in influentarea rezultatelor scolare; preventia in sanatate si apartenenta la comunitate. In aceste trei domenii, echipa fundatiei va deschide conversatii cu reprezentanti ai comunitatii locale, pentru a gasi impreuna prioritati si oportunitati de dezvoltare. La final, Fundatia Comunitara Bucuresti va dezvolta cel putin un fond tematic de finantare, la construirea caruia sa implice mai multi donatori privati.

In tara, Fundatia Comunitara Iasi urmeaza sa lanseze cercetarea Vital Signs Iasi. 

25mai_Creditfoto_Valentin Boboc (1)


„UniCredit Bank face parte dintr-un grup paneuropean care, in mod traditional, este recunoscut pentru actiunile sale de implicare sociala, insa fara date din comunitate nu putem sti daca ceea ce facem, facem cu folos. De aceea, am ales sa sustinem cercetarea Vital Signs, un efort complicat de colectare de date care da o imagine obiectiva a starii de bine dintr-o comunitate. 

Noi suntem convinsi ca Romania poate creste sustenabil, iar UniCredit Bank va ramane un partener de cursa lunga in acest demers. Astfel, suntem alaturi de fundatiile comunitare, care ajuta comunitatile locale sa creasca sustenabil, prin forte proprii”,

a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare UniCredit Bank.

Din 2001, metodologia dezvoltata de Fundatiile Comunitare din Canada este folosita la nivel international de fundatii comunitare din Statele Unite, Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Irlanda, Brazilia sau Bosnia. 

Fundatia Comunitara Bucuresti foloseste metodologia licentiata - Vital Signs® -adaptata la realitatile si nevoile comunitatii locale, cu acordul Fundatiilor Comunitare din Canada. Indicatorii folositi pornesc de la indicatorii folositi in metodologia licentiata internationala, dar sunt adaptati la contextul local.

Cercetare Vital Signs Bucuresti


Fundatia Comunitara Bucuresti este specialistul in filantropie locala care colecteaza fonduri de la afaceri locale si donatori individuali pentru a finanta initiative in comunitati. Din 2011, organizatia a finantat peste 180 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 15 fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem complet de Banca Corporate si de Investitii, oferind bazei de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate