Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 iunie 2018
Recomandări
Succes de proporții al turneului naţional ArgEnTango – ediția a doua
(Muzică)
Alte cinci orase ale tarii s-au bucurat in aceasta luna aprilie de ocazia de a asista la concerte din a doua editie ca turneu national a proiectului ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentica.
Este vorba despre Cluj Napoca, Sinaia, Ploiesti, Iasi si Timisoara, cele cinci concerte desfasurandu-se intre 19 si 27 aprilie 2017 si avand in centru puternica tripleta argentiniana Analia Selis (voce), Mariano Castro (pian) si Omar Massa (bandoneon) si doi exceptionali muzicieni români, Razvan Suma (violoncel) si Rafael Butaru (vioara), aranjamentele fiind realizate de Mariano Castro special pentru acest proiect. Ca si in primavara trecuta, cand Argentango se lansa ca un proiect unic in Romania si de aceasta data turneul a umplut salile din cele cinci orase vizitate. Avand in spate experienta a zeci de concerte impreuna, cvintetul romano-argentinian a demonstrat si de aceasta data ca are forta si experienta necesare pentru a entuziasma un public divers, care uneori asculta pentru prima oara tango argentinian autentic. 

Iata ce declarau artistii inainte de finalul turneului : 

Analia Selis: “Ca si anul trecut, publicul din toate orasele ne-a primit foarte bine, cu atat mai mult cu cat  Piazzolla este o muzica mai de nisa. Dar cred ca modul in care-l prezentam si faptul ca noi iubim atat de mult muzica asta face ca de obicei sa fie foarte bine primit de public. Ne-am bucurat de sali pline, ceea ce ne-a surprins, in special la Cluj. Pentru ca a fost dupa Paste si in vacanta copiilor. Ne-am bucurat de  sali cu multa lume si in fiecare oras a fost la fel. Vreau sa subliniez ca nu este vorba doar de cantitatea publicului ci publicul in sine, un public foarte frumos, care primeste foarte bine ceea ce avem de oferit.  Dupa fiecare concert primim mesaje pe facebook de la oameni care au venit spunându-ne ca a fost minunat, ca au plecat incarcati de energie pozitiva si asta inseamna ca ne-am atins obiectivul.

Razvan Suma: „A fost extraordinar deocamdata pentru ca mai peste tot am avut sali pline. Ma bucur foarte tare de omogenitatea la care a ajuns ArgEnTango si pregatim deja un program de tangouri traditionale, un pic si mai comerciale decât ce a fost pana acum."

In luna iunie, grupul ArgEnTango va reveni in atentia publicului cu un proiect in aer liber, intitulat Tango la cetate, care va duce tangoul traditional in cetati din Romania.

Grupul ArgEnTango

Analia SELIS
Dupa binecunoscuta cariera in muzica comerciala, Analia isi directioneaza activitatea catre muzica autentica argentiniana - tangoul. Cele doua editii ale turneului Va place Tango?, precum si proiectul de mare succes Tango simfonic, sunt dovada clara ca tangoul este viitorul Analiei, exprimarea cea mai autentica a unui argentinian. (analiaselis.com)

Razvan SUMA

Solist concertist si director al Orchestrelor si Corurilor Radio, profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, dezvolta o perpetua cariera internationala de solist, cele peste 1000 de concerte si recitaluri pe care le-a sustinut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Razvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violoncelisti români ai momentului. (razvansuma.com)

Mariano CASTRO

Impreuna cu Narcotango, Mariano Castro in tripla calitate - interpret, compozitor si orchestrator - a fost nominalizat de doua ori la Latin Grammy Awards (2009 si 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupa, dar si in calitate de pianist si chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. (marianocastro.ro)

Omar MASSA

Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Omar Massa concerteaza in America, Europa si Asia, fiind invitat frecvent pentru a sustine masterclass-uri in intreaga lume. Vine in România special pentru proiectul ArgEnTango. (omarmassa.com)

Rafael BUTARU

Concertmaestru al Operei Nationale din Bucuresti, al Orchestrei Romane de Tineret si al Orchestrei Simfonice Nationale Romane, violonistul Rafael Butaru este o prezenta constanta pe scenele muzicale nationale si internationale. In calitate de solist si ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a sustinut concerte alaturi de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Razvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic si multi altii.

Artistii au dedicat seria acestor concerte unei cauze caritabile. De 25 de ani, Hospice Casa Sperantei exista in Romania pentru a oferi sprijin gratuit copiilor si adultilor cu boli incurabile. Pentru ca stim cât de mare este nevoia de servicii de ingrijire paliativa, ne alaturam demersurilor Hospice si ii indemnam pe spectatorii si prietenii nostri sa se implice alaturi de noi, prin donatii, redirectionarea a 2% din impozitul pe venit sau orice alta forma de sustinere a acestei cauze (www.hospice.ro).

Itinerariul turneului

19 aprilie – Cluj Napoca - Auditorium Maximum 
22 aprilie – Sinaia - Castelul Peles
23 aprilie – Ploiesti - Filarmonica Paul Constantinescu
24 aprilie – Iasi – Aula BCU
27 aprilie – Timisoara - Sala Capitol

Argentango-foto Mihai Benea 1


Un eveniment sustinut de Radio Romania
Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania
Organizator :  Asociatia Culturala Analia Selis 
Partener oficial: BMW
Transportator aerian oficial: Air France - KLM
Sponsori: Sensiblu, Vestra, Elsaco, Pensiunea Cai de Vis 
Parteneri culturali: Centrul Cultural Media Radio Romania, Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, Filarmonica “Transilvania” din Cluj -Napoca, Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Filarmonica “Banatul” din Timisoara, Muzeul Peles din Sinaia, Filarmonica “Moldova” din Iasi. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate