Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
FCB a finanțat 86 de proiecte în 2016. Cum a apărut opera în scara blocului și ce se schimbă în oraș prin idei
(Viață)
Fundatia Comunitara Bucuresti anunta lansarea celui mai recent raport al organizatiei, care include rezultatele din al cincelea an de activitate. In ultimul an, echipa fundatiei a finantat, cu peste un milion de lei, 86 de proiecte si 33 de bursieri.
Valoarea acestui an echivaleaza finantarile din primii patru ani de activitate ai fundatiei. In total, am sustinut 221 de proiecte si de bursieri, cu suma de 2.188.045,74  de lei. Raportul anual poate fi citit aici: http://bit.ly/2h1MoSI. 

Dincolo de cifre, programele fundatiei au fost alaturi de oameni si de organizatii care nu asteapta ca lucrurile sa se intample in Bucuresti, ci le construiesc ei insisi.  

Jean-Lorin Sterian isi deschidea in 2008 un teatru de apartament, singurul de acest gen din Romania. Impreuna cu un grup de initiativa, anul acesta Lorin si-a dorit sa stimuleze dezvoltarea spiritului comunitar in Crangasi, nu doar la el in apartament. In scara blocurilor din cartier au adus opera, spectacole de teatru, lansari de carte sau expozitii. Acest proiect, impreuna cu altele noua, a fost sustinut prin „Generator”, un proiect al ARCUB si al Fundatiei Comunitare Bucuresti, parte din campania Bucuresti 2021, capitala europeana a culturii. 

proiect-se-joaca-cu-casa-deschisa_foto_george-popescu


Doi arhitecti descopera orasul si schimba viata in capitala pornind de la ideea ca spatiul utilitar acapareaza tot mai mult, in detrimentul spatiului public. In urma finantarii de 10.000 de euro primite in programul „Mobilizam excelenta”, creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti, cei doi au pus in miscare „Remorca de Cercetare si activare”. Ea este acum gazda pentru ateliere destinate copiilor, dezbateri, evenimente din fiecare cartier la care oamenii participa gratuit.

www.catalingeorgescu.com


In al cincilea an de activitate, proiectele lansate de fundatie au continuat. „Swimathon”, cel mai mare eveniment de strangere de fonduri prin inot, a ajuns la a IV-a editie; Fondul „Mega Image pentru Comunitate”, un fond de finantare pentru comunitati de cartier, a ajuns la a IV-a editie; „Mobilizam excelenta”, un fond de finantare pentru design urban si educatie urbana, creat de Porsche Romania, a ajuns la a II-a editie; iar „8 ore peste program pentru o cauza buna”, un program de voluntariat pentru profesionisi din diferite domenii, a ajuns la a III-a editie. 

„In ultimul an, am vazut in proiectele fundatiei cum oamenii s-au strans impreuna pentru tot felul de cauze in Bucuresti. La „Swimathon”, aproape 2.000 dintre ei au donat bani. In fondul „Mobilizam excelenta”, un grup de voluntari a instalat statii de service pentru biciclete in tot orasul. La fondul „Mega Image pentru Comunitate”, vecinii din Chitila sau Hala Traian si-au deschis bucataria, curtea sau strada pentru ceilalti.  La „Generator”, voluntari au dus Opera in scara blocului si arta in cartierele-dormitor. Toate povestile pe care le vedem la fundatie au un lucru in comun: oameni care fac exercitii de impreuna”,

declara Alina Kasprovschi, Director executiv, Fundatia Comunitara Bucuresti.

rezultate-2016_fcb


Fundatia Comunitara Bucuresti aduce oameni si companii impreuna cu proiecte ce au nevoie de resurse. In 2016, am lucrat cu 34 de companii donator, 1.939 de donatori individuali si peste 100 de voluntari.  
Pentru ca am implinit cinci ani, ne-am organizat proiectele si rezultatele pe un site nou: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro. Iar raportul nostru anual poate fi gasit aici: http://bit.ly/2h1MoSI.

Planuri pentru 2017

Pe langa proiectele curente, echipa Fundatiei Comunitare Bucuresti va gestiona un fond de mediu pentru zona urbana. Vom incepe cu o competitie deschisa de proiecte, iar castigatorii vor primi o finantare pe o perioada de trei ani. 
Cu ajutorul metodologiei Vital Signs, vom analiza date despre comunitate, din domenii care tin de calitatea vietii din capitala. Datele vor deveni disponibile oricaror persoane interesate de nevoile si prioritatile din oras. Pe baza rezultatelor, vom alege o arie tematica, iar alaturi de parteneri atrasi in proiect, vom oferi finantari pe termen lung pentru a aduce imbunatatiri vizibile in zone esentiale ale Bucurestiului. 

Fundatia Comunitara Bucuresti este specialistul in filantropie care colecteaza fonduri de la afaceri locale si donatori individuali pentru a finanta initiative in comunitati. Din 2012, organizatia a finantat peste 180 de proiecte ale comunitatilor din Bucuresti si Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundatia Comunitara Bucuresti este parte dintr-o miscare nationala, alaturi de alte 15 fundatii comunitare din tara. Pentru mai multe detalii, vizitati www.fundatiacomunitarabucuresti.ro. 

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate