Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2024
Recomandări
Premieră națională de poveste pe scena Naționalului timișorean #De pe Broadway, pentru prima oară pe scena unui teatru din România
(Teatru)
In premiera, Nationalul timisorean pune in scena musicalul Disney Beauty and the Beast - Frumoasa si Bestia, invitand publicul de toate varstele sa paseasca direct in poveste. O poveste care a emotionat generatii si care va continua sa o faca, deoarece  prin fiecare cuvant rostit sau cantat pe Scena Mare a Teatrului National, Belle si Bestia demonstreaza ca iubirea trece dincolo de bariera celor cinci simturi si ca increderea este ceva ce se invata.
Teatrul National a cooptat Opera Nationala Romana in aceasta aventura, intr-o noua coproductie de succes a celor doua institutii de cultura din Timisoara.
 

frumoasa si bestia07_resize


Muzica apartine compozitorului Alan Menken, versurile sunt creatia lui Howard Ashman si Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea in limba romana este semnata de Geanina Jinaru-Dobos. Distributia reuneste actori, muzicieni si balerini. Cu totii, indiferent de specializarea lor, interpreteaza, canta si danseaza. Ei sunt: Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pintea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nitu, Bogdan Spiridon, Devis Alazaroae, baletul, corul si orchestra Operei Romane. Regia spectacolului este semnata de Somogyi Szilard (Budapesti Operettszínház / Teatrul de Opereta din Budapesta), secondat de Bori Támas (regizor cu un portofoliu impresionant). Conducerea muzicala apartine lui David Crescenzi (Opera Nationala Romana din Timisoara). Coregrafia apartine Evei Duda (una din cele mai respectate coregrafe din generatia ei), costumele sunt creatia designerului Alina Latan, iar video-designul este semnat de Lucian Matei.
 
Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, in Sala Mare a Teatrului National, fiind urmata joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentatie.
 
Biletele s-au pus in vanzare la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic, orar marti - duminica, intre orele 11 si 19) si online, pe www.tntimisoara.com.
Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Beauty&Beast


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate