Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 aprilie 2024
Recomandări
SÂMBĂTA SONORĂ prezintă «În Parc», sesiune de ascultare și instalație sonoră.
(Muzică)
Asociatia Many Colors in parteneriat cu Asociatia Jumatatea Plina va invita sa participati, sambata 16 Mai, ora 19.00 in cadrul Centrului Cultural “Palatele Brancovenesti” Mogosoaia, la un nou eveniment Sambata Sonora.
 
Creata in 2009 ca initiativa informala de initiere in creatia sonora si muzica experimentala Sambata Sonora a reusit sa acopere un spectru larg de genuri proprii secolelor XX si XXI precum poezia sonora, creatia radiofonica, instalatia sonora, muzica improvizata, muzica asistata de calculator, noise sau contemporana, prin modalitati de prezentare diverse de tip sesiune de ascultare curatoriata, concert, performance, workshop sau conferinta. 

Programul este realizat in cadrul proiectului cultural Fatetele Hiperconectivitatii/ The Facets of Hyperconnectivity special pentru “Noaptea Muzeelor”. Manifestarea de anul acesta presupune si o expozitie tematica de sculptura si instalatie monumentala, care se poate vizita in Lapidariu si in spatiul exterior al palatului.

Vom asculta o selectie dintr-o opera complexa, cu text, muzica si multiple interventii, desfasurate in aer liber, in preajma lacului. Documentul muzical apartine compozitorului Rober Ashley si inainte de fi "teatru-muzica",lucrarea isi pastreaza intentia de a fi un documentar despre muzica. In sine, piesa ce va fi ascultata este o creatie realizata in anii ‘70, intitulata "Muzica cu radacini in eter" [Music with Roots in the Aether] si aminteste de un element ce lipseste in spectrul sonor local, acel moment in care muzica americana era bruiata de o cortina de fier iar posibilitatea de a consuma fonic asemenea compoztii autoreflexive, pline de evenimente nu exista.

« Soapte » de Mara Maracinescu
2015, instalatie sonora
Orele 16.00-21.00
Lucrarea reinterpreteaza mobilizarile de oameni ce se materializeaza in urma comunicarii virtuale.
Inregistrarile folosite au fost facute in cadrul unor evenimente variate din Bucuresti din ultimii ani. Folosindu-se de aceste interactiuni reale dintre cei prezenti, lucrarea doreste sa redea o fata umana comunicarii virtuale. Asa cum se intampla si in spatiul net-ului, comunicarea are loc sub umbrela unui concept sau idei ce atrage initial interesul oamenilor, ea fiind in acelasi timp fragmentata de variile interese si structuri sociale din care fac parte participantii.
Program coordonat de Anamaria Pravicencu si Octav Avramescu de la Asociatia Jumatatea plina.

SambSono


Anamaria Pravicencu, 1975, a studiat la Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts din Paris si la School of the Art Institute of Chicago (bursa LVMH). Anamaria Pravicencu isi incepe activitatile de management cultural in Franta in cadrul asociatiei La moitié pleine. 
Octav Avramescu, 1976, a obtinut un BA in literatura engleza la University of British Columbia din Vancouver, a lucrat ca profesor de engleza in diverse scoli private si publice din Franta si scrie articole pentru presa culturala romanesca.
Proiectul “Fatetele Hiperconectivitatii” este finantat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 – Promovarea diversitatii ?n cultura si arta ?n cadrul patrimoniului  cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) in Romania. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate