Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Umbre
(Arte vizuale)
Expozitia Umbre - vernisaj, joi, 19 martie 2015, ora 18:00.

Ideea proiectului porneste de la semnificatiile semantice ale culorilor, semnificatii exprimate pe cale simbolica si analogica.
Prin intermediul culorii, ca semnal al unui posibil mesaj, se pot exprima sensuri, idei, sentimente, informatii estetice si afective.

„Umbrele” sunt o metafora care faciliteaza actul comunicarii vizuale, in scopul exprimarii artistice si al  crearii unui limbaj propriu. Pata de culoare sugereaza forme pe care memoria le-a conservat intr-o rezerva de imagini acumulate si care au un parcurs paralel cu spiritul de inventie si de observatie, cu imaginile luate din viata, dobandind o personalitate distincta, o identitate proprie. Tema este punctul de plecare de la concret, desfasurarea ulterioara capatand cu totul alte directii prin gasirea echivalentului cu care arta vizuala inlocuieste evenimentul cotidian pentru a deveni un element semantic si de reflectie.
 
Pentru Marinella Dumitrescu, orice demers artistic reprezinta un univers privat care are un parcurs asociat cu reinterpretarea  vizuala. Proiectul propus este constituit din doua cicluri.

Marinella-Dumitrescu-(1)

Marinella Dumitrescu


Primul trimite la o tema deseori explorata in arta plastica, cea a zborului. Diferenta consta in modul de perceptie, de exprimare plastica a artistului, de raportare la epoca. Zbor spre nicaieri este un simbol filozofic, spiritual, al cautarilor. Poti atinge un ideal, poti ajunge la un sens cautat indelung, sau nicaieri. Lucrarile realizate in acril pe panza sunt reprezentari nonfigurative care conduc spre nevoia de a imagina, de a umple mintea cu viziuni, intr-o stare de calm, de angoasa sau de nepasare melancolica.

Marinella-Dumitrescu-(3)

Marinella Dumitrescu


Al doilea ciclu numit Echivoc este compatibil cu primul. Lucrarile sunt de mici dimensiuni, realizate in tehnica mixta pe hartie sau sugativa. Alternanta de forme cromatice si semne grafice dinamice se constituie intr-o calatorie metaforica, permitand privitorului sa converseze cu imaginea, cu el insusi, cu libertatea de a gasi cuvintele potrivite.

Anca Bentu l-a luat aliat pe William Blake in respingerea unei „singure viziuni” reductioniste. „Aceasta idee m-a calauzit in demersul artistic propus in cadrul proiectului Umbre. Lucrarile realizate fac parte din ciclul in umbra sacrului, iar punctul de pornire il constituie traditia bizantina, arta populara romaneasca, icoana pe sticla din inima Transilvaniei. Tehnica folosita este cea a uleiului pe panza, dar si acrilic pe diverse suporturi”.

Anca-Bentu-(1)

Anca Bentu 


Viziunea sa apartine trecutului in masura in care artista a inteles si a facut inteligibile sensurile durabile ale valorilor traditionale. Prin citatele bizantine, pictura sa apartine spatiului contemporan, intr-o conversatie despre oameni si viata. „Sa fie vietile si iubirile noastre ecouri ale vietilor si iubirilor ingerilor?” – Jonathan Black, Istoria Sacra.

Anca-Bentu-(2)

Anca Bentu


 
Marinella Dumitrescu a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia Pictura la clasa prof. Horea Pastina. Detine o diploma de masterat in Arte vizuale si este membru al Uniunii Artistilor Plastici – Pictura. A organizat 8 expozitii personale, din care 2 in Germania, si a participat la 19 expozitii de grup, din care saloane municipale, Targul de arte vizuale UNESCO, Bienala Enescu. 

Marinella-Dumitrescu-(2)

Marinella Dumitrescu


Anca Bentu a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia Pictura la clasa prof. Al. Chiru. A organizat 4 expozitii personale, din care una in Elvetia, si a participat la 10 expozitii de grup. 
 
Speranta Stefanescu (curator) este masterand la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – sectia Istoria Artei.

Anca-Bentu-(3)

Anca Bentu


Galeria de arta contemporana SIGNUM este un proiect artistic dintr-o lunga serie de initiative de sustinere a artei, intreprinse de Academia de Studii Economice din Bucuresti, de-a lungul primului sau secol de existenta. Deschisa intr-un remarcabil spatiu de expunere la parterul cladirii Facultatii de Cibernetica, din Calea Dorobantilor nr. 13-15 si avand un profil axat pe arta abstracta si conceptuala, Galeria gazduieste expozitii de pictura, grafica, sculptura, instalatie, fotografie si video, precum si alte evenimente conexe.

Afis-Umbre-A3


Partenerii media ai Galeriei SIGNUM sunt: arhimania, Art Out, Artindex, ArtWe, Ceasca de Cultura, docuArt, exclusivNEWS, gratuitor, Igloo, Modernism, Orasulm.eu, Revista Bulevard, SENSO TV, TV CITY, Vernisaje.ro, VIP - Voluntari pentru Idei si Proiecte, VreauArta.ro.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate