Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
La cererea publicului, musicalurile „Hänsel și Gretel” şi „Peter Pan” revin la Opera Comică pentru Copii
(Muzică)
Ca urmare a solicitarilor din partea publicului, conducerea Operei Comice pentru Copii a decis programarea unei reprezentatii suplimentare pentru spectacolul „Hänsel si Gretel”, adaptare dupa Engelbert Humperdink, sambata, 28 februarie 2015, de la ora 11.00.
De asemenea, in urma epuizarii biletelor la cele 15 spectacole programate initial, musicalul „Peter Pan” de Laurentiu Profeta si Eugen Rotaru, va putea fi vizionat in doua noi reprezentatii, sambata, pe 7 martie si pe 14 martie, incepand cu ora 11. 

Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro - cu 48 de ore inainte de spectacol - si de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulesti nr. 16), cu o ora inaintea inceperii spectacolului, in limita locurilor disponibile.  

Pentru anul 2015 Opera Comica pentru Copii pregateste alte trei noi productii: „Flautul fermecat” (opera, premiera: 24 aprilie), „Fetita cu chibrituri” (balet, premiera: 5 iunie) si „Aventurile Baronului Münchhausen” (opera, premiera va avea loc in cadrul Festivalului International „George Enescu”).

Toate celelalte 15 spectacole au fost vandute deja, fapt pentru care vom programa reprezentatii suplimentare” - declara in seara premierei Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.. „Multumesc publicului minunat si felicit echipa care a facut posibila aceasta performanta!

Musicalul PETER PAN la OPERA COMICA PENTRU COPII_foto  1


Opera Comica pentru Copii a pregatit spectatorilor de toate varstele una dintre cele mai asteptate intalniri cu personajele unei povesti nemuritoare, „Peter Pan”. Un musical semnat de compozitorul Laurentiu Profeta, pe text de Eugen Rotaru, adaptarea orchestratiei apartinand tanarului compozitor Andrei Kerestely. Productia poarta semnatura echipei alcatuite din Antoaneta Cojocaru (regizor), Francesca Cioanca (scenograf) si Catalin Caracas (coregraf). Dupa fiecare spectacol personajele au dat si vor da autografe spectatorilor mari si mici.

PROGRAMUL reprezentatiilor cu musicalul „PETER PAN”
MARTIE 2015
Luni:             2,   9 martie, ora 11.00;
Marti:           3, 10 martie, ora 11.00;
Miercuri:    4, 11 martie, ora 11.00;
Sambata:     7, 14 martie, ora 11.00;

Biletele se pot achizitiona prin reteaua bilete.ro.

Antoaneta Cojocaru, regizor: „Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povesti despre copilarie, adica despre curajul si libertatea pe care ti le dau o inima curata. Mi-am dorit sa construiesc un spectacol despre bucuria si speranta pe care o introduc copiii in viata oamenilor mari. Pentru ca ei stiu sa simta si sa vada mai limpede. A fost o provocare extraordinara sa fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comica, adica sa intersectez atat mijloace de expresie artistica diferite, cat si functiile pe care le au interpretii in mod obisnuit. Astfel, cantaretii danseaza, balerinii joaca si toata lumea canta. Peter Pan e un spectacol ce decupeaza o echipa artistica tanara, vie si disponibila si asta e foarte important. Ramane de vazut unde este tara de Nicaieri si cine este Peter Pan, cel care alege sa ramana acolo. Dedic acest spectacol tatalui meu, tenorul Artemie Cojocaru."

Francesca Cioaca, scenograf: „Peter Pan este o imbinare a fantasticului cu realul, tara de Nicaieri fiind un loc in care fiecare dintre noi, adulti sau copii, ne dorim sa evadam. Acest taram de vis in care totul este posibil daca te lasi condus de imaginatie, va fi plasat deasupra norilor. Ideea de zbor este regasita atat in elementele care alcatuiesc decorul cat si in costume. Norii, in diversele lor forme si utilizari sunt elementul cheie al acestui decor. Trecerea de la lumea reala la cea fantastica se face prin rotirea planului real care alcatuieste casa copiilor si prin introducerea noilor elemente care formeaza taramul de deasupra norilor. Atat corabia piratilor, cat si crocodilul, prin constructia lor, vin in sprijinul momentelor coregrafice, adaugand expresivitate. Personajele pastreaza ideea ca totul este un vis, purtand de la inceput sau dezvaluind pe parcurs faptul ca sunt in pijamale si ca se intorc in patul lor, din Taramul de Nicaieri, in lumea reala”.

Catalin Caracas, coregraf: „Cine mai are nevoie azi de Peter Pan? Iata o intrebare care poate primi mai multe raspunsuri. Cine e, de fapt, Peter Pan? Nimeni nu stie si, cu atat mai mult, atractia e mai mare. Nici chiar Peter Pan nu stie cine e, dar spune: Eu sunt copilaria, jocul, bucuria! Am incercat prin muzica lui Laurentiu Profeta sa exprimam noi, artistii Operei Comice pentru Copii, bucuria copilariei, inocenta si puritatea varstei la care cu totii inca visam. Avem nevoie sa visam, sa speram, sa zburam spre…Toti copiii lumii au nevoie de cineva care sa-i ocroteasca si sa-i iubeasca. Ei au nevoie de un spatiu in care sa se joace in libertate, fara sa le fie teama de nimic”.

Indragitele personaje ale povestii „Peter Pan” sunt puse in valoare prin interpretarea mai multor solisti si balerini care se succed in fiecare dintre reprezentatiile programate deja sau care urmeaza a fi incluse in programul Operei Comice pentru Copii: Ioana Bitere, Raluca Oprea (Peter Pan), Lucia Racoveanu, Oana serban, Virginia Stamate (Wendy), Catalina Antal, Iustin Nastasa (John), Plamena Angelova, Oana Neagoe, Bogdan serban (Michael), Daniel Filipescu, Vicentiu taranu (domnul Darling), Gabriela Daha, Mirela Dumitrescu (doamna Darling), Eliza Lassel (Catelusa Nana),Cristian Lassel, stefan Schuller (Povestitorul), Fang Shuang(Capitanul Hook), Andrei Lazar, Valentin Racoveanu, Valentin Trandafir (Crocodilul), Ionut Barjovanu, Andrei Dogaru (Piratii),Jennifer Dumitrascu, Roberta Enisor (Zana) si Mihai Pricope(Umbra), precum si balerinii Andreea Soare, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Alexandra Corneanu, Alis Gheorghe, Daniel Manea, Theodora Munteanu, Octavian Iuga, Claudia Iagar (copiii din tara de Nicaieri).

Cel mai simplu si eficient mod prin care ne putem bucura copilul din noi este actul artistic. Fie ca suntem creatori sau spectatori, arta are darul de a ne facilita momente pretioase de introspectie. imi place sa cred ca in fiecare dintre noi exista un Peter Pan latent, care iese la iveala atunci cand ii dam voie. Va invit, asadar, sa petrecem impreuna si de-acum incolo, zile si seri minunate in calitate de calatori cu aceeasi destinatie: tara de Nicaieri, regasita la Opera Comica pentru Copii.” - a spus Felicia Filip.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 62 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.
Afis_Peter Pan_7mar

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate