Evenimentul o are in prim-plan pe soprana Arlinda Morava, apreciata atat pentru aparitiile in calitate de solista, cat si pentru cele din piese de teatru de suuces. Alaturi de ea vor evolua pe scena tenorii Andrei Manea si Stefan von Korch, acompaniati de ansamblul Arte Quintet, Adriana Alexandru la pian si Imola Tamás la percutie. Programul muzical propune o incursiune rafinata in sonoritatile traditionale si clasice ale celor doua tari, oferind publicului o experienta artistica profunda si emotionanta.
Spectacolul va fi imbogatit de momente de poezie interpretate cu maiestrie de actritele Theodora Stanciu, Meda Topirceanu si Mona Dobrisan, care vor da viata unor poeme selectate din patrimoniul literar romanesc si albanez.
„Albania – taram de legenda” este mai mult decat un concert – este o punte artistica intre doua culturi, o sarbatoare a frumusetii limbii, muzicii si poeziei.
Cu un destin captivant, soprana Arlinda Morava a venit in Romania in 1997, la 16 ani si si-a urmat visul de a studia muzica, la Liceul Dinu Lipatti, apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucuresti. A devenit o figura emblema a seratelor muzicale din muzeele capitalei si din alte spatii dedicate artei si culturii, dar si o initiatoare si prezenta constanta in actiuni de binefacere. In anul 2019, Arlinda Morava a fost unul dintre cei 12 artisti internationali invitati de Papa Benedict al XVI lea la Pristina, la cel mai mare concert umanitar din lume, dedicat beatificarii Maicii Tereza.
In paralel cu parcursul artistic, imbratiseaza o cariera diplomatica, ca Atasat Cultural al Ambasadei Republicii Albania la Bucuresti, promovand permanent uniunea culturala dintre Romania si Albania. In plus, este recunoscuta si ca „Diva Muzeelor” datorita numeroaselor sale aparitii artistice in spatii muzeale din Bucuresti.
. |