Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
13 mai 2025
Recomandări
Tenorul Ştefan von Korch – ambasador multicultural în concertul „Valurile Dunării” la Sala Luceafărul
(Muzică)
«„VALURILE DUNARII,” piesa ce da titlul concertului din 14 mai si care desigur se va regasi in programul serii, este creatia unui compozitor roman!» tine sa precizeze tenorul Stefan von Korch, care va concerta in premiera la Sala Luceafarul din capitala pe 14 mai, ora 19.00.
Tenorul Stefan von Korch va concerta in premiera la Sala Luceafarul din capitala  pe 14 mai in recitalul „Valurile Dunarii” – spectacol extraordinar dedicat Zilei Europei, in care i se alatura soprana Oana Maria Serban si baritonul Fang Shuang. Spectacolul inseamna insa mai mult decat diversitate culturala – dupa cum puncteaza chiar solistul: „titlul spectacolului nu este intamplator – acest vals superb, ce a devenit slagar de muzica usoara in Romania si a fost cantat de solisti, instrumentisti si orchestre celebre din lumea intreaga,  este scris de compozitor roman – Iosif Ivanovici.  Am ales sa ne amintim si sa ne bucuram mai mult ca oricand de creatia lui in acest concert multicultural dedicat zilei Batranului Continent

Pe 14 mai, la Sala Luceafarul, muzica va deveni pod intre culturi, intr-un concert exceptional in care repertoriul va traversa granite si epoci, aducand impreuna influente clasice si moderne, intr-o armonie ce reflecta spiritul multicultural al Europei. 

Tenorul Stefan von Korch, solist amfitrion si coordonator artistic spune: „Asa cum Dunarea este un liant intre tarile Europei, muzica va fi un liat al sufletelor, intr-o  seara de neuitat, in care arta sunetului va celebra diversitatea. Va invitam la un spectacol de gala, ce ce imbina gratia valsurilor, emotia ariilor clasice si romantismul canzonetelor,  cu spiritul boem al romantelor, dar si cu exotismul limbii chineze.”

Valurile Dunarii” nu este doar un concert, ci o invitatie la o calatorie muzicala prin timp si spatiu, unde fiecare piesa devine o punte intre traditii si inovatie, intre Orient si Occident. 

Biletele, incepand de la pretul de presale de 60 de lei, se gasesc pe Tickeststore.ro si Eventim.ro.

Noi intalniri cu tenorul Stefan von Korch, dar si cu Alin Stoica si alte nume mari,  in cadrul seriei Musical Extravaganza, vor avea loc dupa urmatorul program:
„La Vita e bella” – 4 iunie Sala Dalles
„Duelul Refrenelor” – 9 iulie Sala Dalles
„Sous le ciel de Paris” – 16 iulie Sala Dalles
„Duelul Tenorilor” – 2 august – Gradina de Vara Herastrau
„Nessun Dorma” – 23 septembrie Sala Dalles  
„Valsuri celebre”  – Dein ist mein ganzes Herz” – 15 octombrie – Sala Dalles
„Vivo per lei” – 19 noiembrie – Sala Dalles
„Christmas Extravganza” – 17 decembrie – Sala Dalles


Cu o evolutie exponentiala, nationala si internationala, Stefan von Korch a inceput anul pe scena Filarmonicii de Stat Transilvania, in Carmina Burana, lucrarea sa „semnatura”, continua la Opera Nationala din Iasi in rolul Camille de Jolidon din „Vaduva vesela 2.0” in regia lui Andrei Serban, dar si in seria de concerte Musical Extravaganza, pentru care este solist-amfitrion si coordonator artistic.
Stefan von Korch a incheiat 2024 cu aparitii de marca la Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian, la Sala Palatului si la Filarmonicile din Targu-Mures si Timisoara, iar in perioada verii a debutat in Carmina Burana la Festivalul Palermo Clasica si intr-un grandios spectacol concert in Spania. Tot in decursul anului trecut a interpretat pe scena Filarmonicii din Targu-Mures lucrarea vocal simfonica Stabat Mater de G. Rossini considerata o demonstratie de virtuozitate pentru orice tenor si lucrarea Lobgesang de F. Mendelssohn, a fost invitat la Opera din Iasi, in spumosul rol Camille de Jolidon, din Vaduva vesela 2.0 regizata de Andrei Serban si la Opera Romana din Timisoara in montarea Vaduvei Vesele semnate de Mario Di Carlo.
In 2023, tenorul a facut sa vibreze inimile spectatorilor cu interpretari magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon si a fost singurul solist roman intr-un turneu de 27 de orase in China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marca in opere si operete prezentate pe cele mai mari scene din Romania: „Barbierul din Sevilla”; „Elixirul dragostei” si „Falstaff” (Opera Nationala Bucuresti); „Rigoletto”; „Don Pasquale”; „Vaduva vesela” si „Vaduva vesela 2.0” (Opera Nationala din Iasi); „I Puritani” (premiera nationala); „Rigoletto” si „Barbierul din Sevilla” (Opera Romana Cluj-Napoca) si altele.
 
Talentata soprana de coloratura, Oana Maria Serban, a cantat in Gradinile Palatului Versailles, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris, a performat la Musikverein din Viena  in rolul Dochita din Opereta „Crai nou”, alaturi de Opera Nationala din Bucuresti si a debutat la Opera Nationala din Bucuresti in 2023  in rolurile Olympia din opera Povestirile lui Hoffmann, de J.Offenbach, Gilda din opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, si cel mai recent Susanna, din opera Nunta lui Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart. Este eroina favorita a celor mici in roluri memorabile pe scena Operei Comice pentru copii, unde a fost, printre altele, Rosina din opera Barbierul din Sevilla, Clorinda din opera Cenusareasa, ambele de Gioachino Rossini, Norina din opera Don Pasquale si Adina, din opera Elixirul dragostei, de Gaetano Donizetti

Fang Shuang a devenit un adevarat „rasfatat al publicului” dupa ce a fost finalist in concursul Romanii au talent in 2017, unde a obtinut Golden Buzz cu melodia „Copacul” si a incantat cu „De-ai fi tu salcie la mal” si „Of, inimioara!”, dezvaluindu-si pasiunea pentru muzica romaneasca veche.
Cariera sa pe scena lirica a inceput insa cu mult mai devreme, inca din 2013, cand a devenit solist al Operei Comice pentru Copii, unde a interpretat: Malatesta din „Don Pasquale”; Peter (Tata) din „Hansel & Gretel”; Directorul din „Mam’zelle Nitouche” (Hapciu in Re Major), Pappacoda din „O noapte la Venetia”; Papageno din „Die Zauberflote” (Flautul Fermecat), Hook din „Peter Pan” si Pimpinone din „Pimpinone”
Este absolvent al Universitatii Nationala de Muzica din Bucuresti, la clasa domnului Ionel Voineag si a doamnei Andreiana Geamana-Rosca la acompaniament canto si a unui master la sectia canto clasic, insa marea sa  pasiune raman romantele.

***

Stagiunea Musical Extravaganza. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria intalnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, intr-un cadru mai restrans, ce ofera o perspectiva diferita asupra actului artistic fata de cea de pe impozanta scena a operei, dar si de a apropia genul clasic de publicul de toate varstele.  Spectatorii sunt invitati sa isi admire solistii preferati intr-o atmosfera selecta, completata de un acompaniament de camera, ce pune in valoare interpretii intr-o lumina calda si personala.

Prima stagiune Musical Extravaganza, derulata sub indrumarea artistica a tenorului Stefan von Korch, a inclus peste 10 concerte de succes, in care au incantat publicul, impreuna cu solistul amfitrion: soprana Cristina Maria Oltean, soprana Daniela Bucsan, tenorul Alin Stoica,  baritonii Adrian Marcan, Lucian Petrean si Fang Shuang, pianistul Alexandru Burca, acordeonistul Emy Dragoi, pianista Bogdana Cocirlea, MH Orchestra si Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian – in formula de salon.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate