Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 mai 2025
Recomandări
5 expoziții și călătorii înspre exterior, dar și înspre interior, în spațiile galeriei Celula de Artă în luna mai
(Arte vizuale)
Luna mai aduce in spatiile galeriei neconventionale Celula de Arta nu mai putin de 5 vernisaje si o continuare a unei colaborari importante pentru o galerie de arta independenta - cea de-a treia participare consecutiva la Targul International de Arta Contemporana. Bucuresti (MoBU).
Vernisajele programate sunt: pe 5 mai, in spatiul pop-up din cadrul Kulterra Art Gallery - Spirit Flesh Feather, expozitie a artistului Victor Andrei Ionescu; pe 6 mai, la Galeria Verticala din incinta Random Space - MAI rasare un gand, concept gandit de artista Alexandra Tecu; pe 8 mai, la Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53 - Spatiul - Incubator, concept al artistului Vladimir Paun Vrapciu; pe 17 mai, tot la Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53, instalatia In bucatarie. Retete de prajituri de la mama, realizata de artistii Ana-Cristina Irian si Cristian Bassa si, dupa jumatatea lunii mai, la Salonul permanent al Celulei de Arta din Palatul Bragadiru, expozitia Calatorii lirice a artistei Ioana Badea.


Spirit Flesh Feather I Victor Andrei Ionescu, 5 mai-5 iunie, Pop-up Window @Kulterra Art Gallery (str. Stirbey Voda nr. 104-106): In seria de lucrari prezente in expozitia „Spirit Flesh Feather”, curatoriate de Andreea-Eliza Petrov, artistul Victor Andrei Ionescu contureaza o mitologie personala, in care granitele dintre uman, animalic, divin si arhitectural se estompeaza. Lucrarile isi propun o apropiere intuitiva de mister, articulata plastic cu precizia unui vis lucid.


MAI rasare un gand, Alexandra Tecu, 6 mai-4 iunie, Galeria Verticala @Random Space (str. Popa Petre nr. 21): MAI rasare un gand prezinta un moment al vietii fiecarui om, o imagine pe care cu totii o stim, pe care cu totii am trait-o, ne arata un loc in care cu totii am calatorit, un loc in care niciodata nu esti doar in trecere: gandurile. Stai pe ganduri, intre ganduri, printre ganduri – locul stiut de toti, dar care este inca un mister. Umblam prin necunoscut. Drumul nostru este presarat de flori ce rasar din adancul fiintei. Le culegem si apare o noua intrebare. Asadar, lucrarea MAI rasare un gand ne arata cum lumea se creeaza in noi, cum gandurile infloresc in fiecare clipa, iar clipa e vesnicie.

Spatiul - Incubator, Vladimir Paun Vrapciu, 5-17 mai, Celula de Arta (B-dul Carol nr. 53): Instalatia „Incubator” este o componenta importanta a expozitiei „Spatiul”, a carei viziune incepe in data de 15 martie 2020, in a 41-a zi de inchidere totala in spatiul interior al locuintei artistului, din Bucuresti. Acesta a fost momentul in care spiritul sau a inceput sa dezvolte ideea de a gasi o solutie prin care ar putea proteja corpul uman de un pericol nevazut. Formele create, prezentate in expozitia „Spatiul”, s-au nascut in mintea sa ca o viziune a unei forme organice ce va putea asigura protectia sufletului uman, pentru ca acesta sa poata circula liber, in vederea redescoperirii spatiilor pierdute din univers, ce au ramas inca de descoperit. „Incubator” este o proiectie a instalatiei care va readuce viata pe Pamant, cu ajutorul inteligentei artificiale, dupa un cataclism artificial.


In bucatarie. Retete de prajituri de la mama, Ana-Cristina Irian si Cristian Bassa, 17 mai-16 iunie, Celula de Arta (B-dul Carol nr. 53): Aceasta este o instalatie intima, construita in jurul unei mese de bucatarie, care reuneste retete scrise de mana de mamele artistilor Cristina si Cristian, fotografii din arhivele personale si prezenta tacuta a memoriei. Este un proiect colaborativ care imbina istoria personala cu cercetarea interdisciplinara. Retetele adesea supravietuiesc limbajului; gesturile mostenite – amestecarea ingredientelor, gustarea, pregatirea mancarii – devin ritualuri tacute ale grijii, continuitatii si rezilientei. Prin intermediul unui cadru domestic minimal — o masa de lemn, retete de prajituri din familie, fotografii si sunete ambientale — instalatia exploreaza hrana ca vehicul al memoriei, identitatii si apartenentei. Vizitatorii sunt invitati sa traiasca experienta spatiului si sa contribuie la o carte de oaspeti, o arhiva colectiva de amintiri, retete si imagini, care va fi inclusa in urmatoarea editie a Chester Photo Festival.

 Celula de Arta | In bucatarie. Retete de prajituri de la mama | Ana-Cristina Irian, Cristian Bassa

Calatorii lirice, Ioana Badea, dupa jumatatea lunii mai, Salonul permanent Celula de Arta @Palatul Bragadiru (Calea Rahovei nr. 147-153): „Mi-am propus ca acest proiect sa-l dedic calatoriilor atat spirituale cat si fizice, sa continui cautarea posibilitatilor de expresivizare a materialelor din natura in spatiul pictural, sa porneasc de la ceea ce se vede, sa sintetizez forma sa o duc intr-un semn, sa o duc de la ceva concret la ceva abstract,” spune artista Ioana Badea despre ciclul de lucrari expuse in cadrul acestei expozitii. Un element central aici, naturii viscerale a solului adaugandu-i-se si una simbolica, trimitand la ciclicitatea vietii.

 Celula de Arta | Calatorii lirice | Ioana Badea

Alaturi de acest belsug de vernisaje, pentru cel de-al treilea an consecutiv, Celula de Arta participa cu un stand la Targul International de Arta Contemporana Bucuresti (MoBU), care va avea loc in perioada 28 mai-1 iunie 2025, la Romexpo, fiind cea mai noua platforma de arta contemporana din zona Europei Centrale si de Est. Artistii care vor expune sunt: Alex Manea, Alexandra Teletin, Andreea Eliza Petrov, Aurelia Chiru, Beaver, Bucharest Collage Collective, Daniel Loagar, Diana Bleiceanu, Gizella Popescu, Ingrid Juncanariu, Ioana Badea, Ioana Vilcu, Olimpiu Bandalac, Sasha Meret, Silviu Petrescu, carora li se va alatura un artist emergent invitat.

Celula de Arta este un proiect cultural independent condus de artisti (artist-run), ce a debutat in 2017 si se manifesta in multiple spatii de arta contemporana permanente sau temporare..



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate