Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
6 mai 2025
Recomandări
Despre percepția interioară a timpului în expoziția „Cronotipii”, între 7 mai și 7 iunie, la București
(Arte vizuale)
Miercuri, pe 7 mai, intre orele 18:00 - 20:30, la sediul Facultatii de Sociologie si Psihologie din  cadrul Universitatii Spiru Haret (Str. Fabricii 46G, corp A, etajul 3) va avea loc vernisajul expozitiei „Cronotipii”, eveniment organizat in cadrul proiectului Imaginar Kolectiv, in care patru artisti vor expune lucrari de colaj, fotografie si cianotipie.
Ulterior, expozitia va putea fi vizitata pana pe 7 iunie, de luni pana vineri, intre orele 10.00 -16.00

Cronotipii” porneste de la o intrebare esentiala: cum se traieste timpul inauntrul nostru, acolo unde nu exista unitati de masura, ci doar senzatii, ritmuri si amintiri? In cadrul proiectului Imaginar Kolectiv, aceasta intrebare capata forme vizuale distincte in lucrarile artistilor Carla Schoppel, Andrei Cornea, Evghenia Gritsku si Marius Adrian. Expozitia devine un spatiu de reflectie asupra timpului interior - acel timp subiectiv, elastic, care se dilata sau se comprima in functie de emotii, memorie si atentie. Lucrarile nu ilustreaza timpul, ci il evoca: prin texturi, straturi si lumini, artistii construiesc fragmente care par desprinse din vis, din nostalgie sau din clipa prezenta suspendata.

Demersul propune un dialog intre psihologie si arta, in care fiecare piesa devine un prilej de introspectie, o invitatie de a observa cum imaginea vizuala poate accesa straturi profunde ale trairii. Timpul nu mai este liniar, ci se invarte in cercuri, se frange, se intoarce, se dizolva. In acest sens, expozitia nu ofera raspunsuri, ci creeaza un cadru poetic in care privitorul este chemat sa simta - sa devina participant activ la procesul de perceptie si resemnificare. Fiecare lucrare e o fereastra catre o lume interioara, dar si o oglinda a propriei noastre relatii cu timpul.

Cronotipii | Andrei Cornea

Cronotipii | Andrei Cornea

Cronotipii | Andrei Cornea

Andrei Cornea este artist vizual iar intre anii 2010 – 2021 a facut parte din Atelierul Wood Be Nice, unde a realizat si coordonat peste 150 de evenimente artistice, expozitii si activitati culturale, printre care: prima expozitie de fotografie pe lemn – Wood Be Nice, Bucuresti, 2011 si proiectul artistic international neoNlitic desfasurat in cinci tari (RO, UKR, BG, SRB, GR), ce a adus laolalta peste cincizeci de artisti din diverse domenii. În prezent studiaza design-ul de produs si se ocupa exclusiv de propriul atelier de tamplarie, Dedal Art, unde isi dezvolta creatiile de mic mobilier si mobilier personalizat. Din punct de vedere artistic se exprima prin tehnica colajului si a picturii in ulei.

Cronotipii | Carla Schoppel

Cronotipii | Carla Schoppel

Cronotipii | Carla Schoppel

Carla Schoppel a studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti. A organizat in calitate de curator numeroase expozitii de arta si a scris si implementat proiecte culturale care au inclus artele vizuale si educatia prin cultura, concentrandu-se in special asupra minoritatilor etnice, asupra migrantilor si refugiatilor in Romania. Pasionata de scris si de arta vizuala, Carla Schoppel aplica anumite concepte filosofice si in arta sa, creata sub numele de Schoppel Cut. Schoppel Cut utilizeaza preponderent fragmente din opere de arta pentru a crea o punte intre traditii artistice si fantezii preocupate de pierdere, intre obiecte ale dorintei si teme subversive care bantuie prezentul: sociale, politice, contrastele propriei culturi, ba chiar propria ambivalenta.

Cronotipii | Evghenia Gritsku

Cronotipii | Evghenia Gritsku

Cronotipii | Evghenia Gritsku

Evgenia Gritsku s-a nascut si a crescut in Ucraina, dar intr-o familie romaneasca. În 2015 a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, cu un master in pictura. În 2021, a devenit bursiera a Programului Gaude Polonia, unde a realizat o expozitie intitulata "Transition", in timpul rezidentei de la Lublin iar de atunci locuieste in Wroclaw, unde a inceput studiile doctorale la Academia de Arte din Wroclaw in 2023. In practica sa artistica se concentreaza asupra temelor legate de emigratie, identitate, experienta post-traumatica si alte subiecte cu relevanta sociala.

Cronotipii | Marius Adrian

Cronotipii | Marius Adrian

Cronotipii | Marius Adrian

Marius Adrian este atras de ceea ce nu se vede din prima clipa, marginea neclara a lucrurilor, vibratia subtila dintre real si imaginar. De peste sapte ani, fotografia este pentru el un spatiu de reflectie, explorare si expresie personala, un mod de a surprinde ceea ce ramane adesea nespus. În paralel, studiaza Psihologia, din dorinta de a se intelege mai profund si de a putea sa-i ghideze si pe altii in propriile lor cautari interioare, pe viitor. Arta, intre timp, ii ofera un limbaj viu prin care exploreaza zonele nevazute ale psihicului — un proces continuu de descoperire si
transformare.

Imaginar Kolectiv este o initiativa artistica independenta initiata si coordonata de Marius Adrian, care organizeaza si gazduieste evenimente de arta contemporana, reunind artisti din diverse domenii creative. Fie ca e vorba de expozitii fizice sau pe platforma online, echipa isi propune sa aduca in fata publicului lucrari autentice, originale si incarcate de sens.

Imaginar Kolectiv este si un punct de intalnire pentru comunitatea artistica – un spatiu deschis colaborarii, experimentului si dialogului dintre forme si idei. Pe site este curatoriata o colectie de arta contemporana si lucrari realizate prin tehnici precum colaj, pictura, fotografie, serigrafie, cianotipie, instalatii mix-media si alte forme de expresie vizuala autentica.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate