Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Început de an cu obiceiuri bune în stilul Da’DeCe!
(Viață)
Asociatia Da’DeCe invita copiii si familiile cu copii mici la doua dintre atelierele noastre de succes, imbracate in haine noi. Credem ca inceputul de an este numai bun pentru a ne forma obiceiuri sanatoase: a pune sub semnul intrebarii lucrurile din jur sau a cauta cele mai potrivite intrebari si a privi cu bucurie spre natura sunt obiceiuri bune de avut tot anul.
Pe acestea vi le propunem in cadrul Atelierelor de filosofie pentru copii de la 4 la 8 ani si a Atelierelor de ierburi pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani, desfasurate la sfarsit de saptamana la Seneca Anticafe (str. Arh Ion Mincu, nr. 1) un loc deosebit din Bucuresti. In plus, va asteptam si la un atelier special, numit Povesti din Japonia, in cadrul Serilor Totul despre mame, la sfarsitul lunii ianuarie, in spatiul Librariei Humanitas Cismigiu. 

1.Atelierele de filosofie pentru copii, cu tema lunilor ianuarie si februarie Ce ma face sa fiu eu?

Datorita succesului pe care l-au avut atelierele de filosofie pentru cei mici, lansate in premiera de Asociatie la sfarsitul anului trecut, desfasurate in primitorul spatiu Seneca Anticafe (str. Arh. Ion Mincu, nr 1), si mai ales datorita placerii de a participa la acestea, atat a noastra, cat si a copiilor sau a parintilor, atelierele se continua si anul acesta cu teme noi de discutie si cu activitati noi. Tema Ce ma face sa fiu eu? are ca punct de plecare un fragment din povestea Vrajitorul din Oz de Frank Baum care ne va face sa reflectam impreuna la legatura dintre corp si suflet, sa ne intrebam despre inima si creier, sa cautam raspunsuri la intrebari surprinzatoare sau sa ne imaginam noi intrebari despre a simti si a gandi.
Programul de desfasurare:
- sambata, 17  ianuarie 2015, ora 10:30 – pentru copii de 4-6 ani;
- sambata, 24 ianuarie 2015, ora 10:30 – pentru copii de 6-8 ani;
- sambata, 14 februarie 2015, ora 10:30 – pentru copii de 4-6 ani;
- sambata, 21 februarie 2015, ora 10:30 – pentru copii de 6-8 ani. 

In cadrul acestui program, pornind de la o metoda creata de profesorul american Thomas E. Wartenberg si folosita cu succes in multe scoli din lumea intreaga, Asociatia Da’DeCe realizeaza un concept nou si totodata adaptat nevoilor copiilor din Romania, care are drept scop dezvoltarea abilitatilor de gandire critica si argumentativa. Seria de intalniri inceputa cu tema curajului, continua acum cu tema legata de importanta mintii si sufletului, a legaturii dintre ele, cu o dezbatere despre ce ne defineste personalitatea si cum de ramanem aceleasi persoane chiar si dupa ce crestem si ne schimbam infatisarea. Atelierele de filosofie vor continua si lunile urmatoare, pentru care avem in pregatire teme noi ce vin in intampinarea curiozitatii naturale a copiilor.   
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ce-ma-face-sa-fiu-eu/ 

2.Ateliere de ierburi cu Iulia Iordan, autoarea cartii Calatorie printre ierburi si lumina

Desi ne aflam in toiul iernii, Asociatia Da’DeCe va propune un atelier cald cu ierburi in nuante de verde crud. Atelierul se adreseaza intregii familii care va fi antrenata in jocuri si activitati avand ca subiect lumea plantelor. Calatorie printre ierburi si lumina, editata la Editura Cartea copiilor in anul 2012, este o carte interactiva, avand ca personaje o fetita, un catel si plante obisnuite intalnite peste tot, cum sunt papadia, trifoiul, patlagina etc. Personajele descopera o lume de poveste chiar de sub talpile noastre prin intermediul jocurilor si a povestioarelor. Atelierele, sustinute chiar de autoarea cartii, se doresc a fi o continuare a povestii din carte prin integrarea intregii familii in poveste. Copiii vor realiza pe parcursul activitatilor, impreuna cu parintii, desene si un minierbar, iar la sfarsit vor primi in dar un saculet cu seminte numai bune de plantat in ghiveci sau in curte. 
Programul de desfasurare:
- sambata, 31 ianuarie 2015, ora 10:30 – pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani;
- sambata, 28 februarie 2015, ora 10:30 – pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-ierburi/ 

3.Povesti din Japonia, atelier sustinut in cadrul Serilor Totul despre mame, Libraria Humanitas Cismigiu

Povesti din Japonia este un program de educatie creativa in stilul Da’DeCe, construit din poveste si joc in jurul obiectelor japoneze aflate in Libraria Humanitas Cismigiu. Programul imbina jocurile de descoperire cu cele senzoriale, elemente de poveste si un atelier de creatie prin care copiii vor descoperi cate ceva din cultura japoneza. Vom raspunde si vor raspunde mai ales cei mici la multe intrebari: Da’DeCe in Japonia se aseaza papusile in martie la geam? Da’DeCe sunt asa de importante florile de cires pentru japonezi? Da’DeCe se fac steagurile in forma de peste? si pana la urma: Da’DeCe Japonia?

Atelierul se desfasoara in acelasi timp cu conferinta lui Gaspar Gyorgy, Tehnici de mindfulness pentru o relatie calda, sincera si relaxata cu copiii nostri, care are loc de la ora 18:30 in spatiul Librariei Humanitas Cismigiu, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38.

Intrarea atat la atelier, cat si la conferinta, este gratuita, in limita locurilor disponibile. Pentru inscriere, va rugam sa trimiteti un email la contact@totuldespremame.ro.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-din-japonia-la-serile-totul-despre-mame/

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate