Tema de cercetare, inspirata de retelele complexe de radacini si micelii de sub talpile noastre, ajungand pana la ramurile incalcite ale propriului nostru arbore genealogic evolutiv, incurajeaza o schimbare de perspectiva, o tranzitie de la o mentalitate analitica, in care ne definim prin ceea ce ne separa de lumea naturala, la una integrativa, in care ne concentram pe lucrurile, mult mai numeroase, pe care le avem in comun cu biosfera din care facem parte.
Seria de evenimente ROOTS va lua sfarsit, in datele de 11 si 12 mai, intre orele 12:00 si 16:00, cu doua ateliere focalizate intocmai pe moduri in care ne putem autodescoperi, identificand radacinile care ne leaga de viata in intreaga ei complexitate, ca o forta care depaseste rationalitatea si analiza. Atelierele vor avea loc la Bucuresti, in Parcurile Icoanei si Ioanid.
Despre INRADACINARE: Practici somatice si ecocentrice pentru sinele salbatic
Intre retelele de neuroni din capetele fiecaruia dintre noi si retelele de miceliu de sub pamant, asemanarile sunt atat de mari incat este dificil sa faci diferenta intre cele doua, la prima vedere sub microscop. Dealtfel, atunci cand astrofizicienii realizeaza harti ale galaxiilor in imensitatea spatiului cosmic, se releva retele si filamente incalcite de sori, care amintesc din nou de sclipirile electrice din sistemul nostru nervos. Omul este o oglinda prin care natura se poate autocunoaste. Atelierele Inradacinare: practici somatice si ecocentrice pentru sinele salbatic pornesc de la aceasta premisa poetica si de la reciproca ei: daca natura se poate cunoaste prin intermediul nostru, atunci si noi ne putem cunoaste mai bine prin intermediul ei, prin acceptarea si intruparea conexiunii pe care o avem cu ea.
ROOTS - INRADACINARE Practici somatice si ecocentrice pentru sinele salbatic Ema Alexandrescu
ROOTS - INRADACINARE Practici somatice si ecocentrice pentru sinele salbatic Alina Usurelu
Alina Usurelu, una dintre co-fondatoarele Asociatiei Developing Art, este o artista multidisciplinara care se foloseste de imagine, corp si cuvinte pentru a deschide cai de acces spre lumi si perspective neobisnuite. In realizarea acestor ateliere, ea este insotita de Ema Alexandrescu, creatoarea Lumenesc, psiholog, facilitator de terapie prin fotografie si performer. impreuna, ele propun nu doar doua ateliere de coregrafie, ci doua evenimente in care suntem invitati sa ne repozitionam filosofic si emotional in lume, abordand o perspectiva ecocentrica. Aceasta perspectiva ne deschide calea spre a invata cum sa valorizam natura pentru sine insasi, sa recunoastem valenta spirituala a vietii in intregul ei ansamblu, sa gasim acea libertate care vine din a te simti realmente cu fiecare celula ca parte a unui intreg echilibrat si frumos.
Atelierele din cadrul ROOTS sunt gratuite numai pentru studenti, iar pentru ceilalti participanti taxa este de 80 lei. Numarul de locuri este limitat si inscrierile se pot face in formularul de aici: https://forms.gle/zyWEX7uBPuu4jij77
Mai multe informatii despre proiectul ROOTS se gasesc pe site-ul AREAL - Spatiu pentru Dezvoltare Coregrafica, dar si pe Facebook si Instagram.
ROOTS este un proiect AREAL - spatiu pentru dezvoltare coregrafica cofinantat de Administratia Fondului Cultural National - AFCN.
Cu sprijinul: Institutul Cultural Italian, /SAC Malmaison Parteneri institutionali: Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”
Universitatea Spiru Haret - Facultatea de Psihologie, Universitatea Bucuresti - Facultatea de Filosofie
Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
. |