Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 mai 2024
Recomandări
Expoziție de sculptură și desen: În Lumina Învierii | Laurențiu Mogoșanu
(Arte vizuale)
Galeria Romana are placerea de a va invita, joi, 9 mai 2024, incepand cu ora 19.00, la vernisajul expozitiei sculptorului Laurentiu Mogosanu.
In deschidere vor lua cuvantul dna Maria Pasc, istoric de arta si dl. Prof. Petru Lucaci, presedinte la Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Nascut pe 25 august 1958, in Baneasa, jud. Constanta, Laurentiu Mogosanu a absolvit Academia de Arta din Bucuresti, sectia sculptura, in 1992. Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

Premii: Bursa „Frederic Stork”, Bucuresti (1993); Premiul UAP pentru Tineret – sculptura (1993); Bursa UAP (1995); Premiul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (1995); Bursa „Ludwig Forum”, Aachen-Germania (1996); Premiul UAP pentru Ambient, Simpozionul Calarasi (1998); „PRIX DU SCULPTEUR” – Academia Artistilor din Europa Centrala, Salon ’98, Paris (1998); Medalia „Meritul Cultural” in grad de Cavaler (2004); Premiul Juriului al UAP din Romania (2018); Premiul National ”Constantin Brancusi” (2018)

Expozitii personale (selectie): Galeria Galateea, Bucuresti (1992); Expozitie de atelier „Ludwig Forum”, Aachen-Germania (1996); „Relicvarii”, Muzeul National de Arta al Romaniei Galeria “Catacomba”, Bucuresti (1997); „Jertfa si bucuria Invierii”, Galeria Simeza, Bucuresti (2018); „Stalpi si Stalpnici”, Galeria „Cuhnia” a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia (2018); „Brancovenii” Muzeul de Arta Constanta (2020);  “Imbisericire”, Capela Rosettestilor, Sectia „Dumitru si Alice Rosetti Tescanu-George Enescu, Tescani-Bacau (2022). Totodata, a participat la numeroase expozitii de grup si saloane de arta.


Suntem in fata unui sculptor cu o voce grava, o discretie care ascunde putere. Cinstea sa de artist este absoluta. Cu siguranta isi intelege lucid, propria-i valoare, dar ramane plin de smerita modestie. In cele ale sculpturii, Laurentiu Mogosanu marturiseste ca are sentimentul unei indatoriri fara margini, al unei chemari profunde. Este inzestrat cu o cuviinta severa. Asprimea lui, plina de suflet, se opune retoricii frivole si retetarului. Creatia lui isi interzice orice orgoliu. Vocea sculptorului isi spune bucuria fara efecte de parada. Paradisiac? Sculptura sa este inefabil inchegata. Orice sculptura, orice schita poarta accentul unei prezente formidabile. Materie elaborata atent, bine sustinuta, scrupul tenace. Simti ca sculpturile lui Laurentiu Mogosanu cresc din radacini crestine” (Maria Pasc, istoric de arta).

Laurentiu Mogosanu nu pare sa fie atins de niciunul dintre orgoliile artistului modern sau contemporan, nici de obsesia originalitatii, nici de nevoia de a impresiona cu orice pret. El pur si simplu isi marturiseste credinta prin intruchiparea unor personaje inspirate din istoria mantuirii si prin accentuarea mesajului soteriologic pe care, prin intreaga lor viata, il transmit peste secole unei umanitati din ce in ce mai indepartate de sursa cea adevarata a vietii, adica de Dumnezeu…” (Luiza Barcan).

Expozitia poate fi vizitata in perioada: 9 mai – 1 iunie 2024.

Program galerie: Luni – Vineri: 10:00 – 18:00, Sambata: 10:00 – 15:00.





.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate