Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Mircea Ciobanu și magia albă a imaginii. Proiecție de film și lansare de carte
(Cinema)
Muzeul National al Taranului Roman va asteapta marti, 18 noiembrie 2014, ora 18.00, Clubul Taranului, la o seara dedicata lui Mircea Ciobanu: sculptor, pictor, scriitor, grafician, arhitect, sticlar si jurnalist.

Invitatii serii vor fi: acad. Razvan Theodorescu, Alex Stefanescu, Mugur Popovici si Ada-Michaela Ciobanu
Amfitrion: Virgil Stefan Nitulescu

Evenimentul va cuprinde:
Proiectia filmului Mircea Ciobanu si magia alba a imaginii, de Tudor Marascu;
Prezentarea romanului Estetica mortii, cartea de capatai scrisa de artist, aparuta postum la Bucuresti in anul 1995;
Prezentarea volumului de memorii Aurul alchimistului. Pictorul Ciobanu, dincolo de forma si culoare, publicat de Ada-Michaela Ciobanu, in 2014, la editura ALLFA.

Nascut la Bucuresti in 1950, Mircea Ciobanu s-a expatriat in 1981 si a murit la Geneva in 1991. In cei zece ani petrecuti in strainatate, a facut senzatie cu pictura sa, deopotriva vizionara si sarcastica.? (Alex Stefanescu) 

Pictorul Mircea Ciobanu, fost elev al lui Corneliu Baba, un talent coplesitor, a trait in cei doar 41 de ani ai sai grandoarea si decandenta unei cariere mondiale stralucite si aventura unei existente in care bogatia s-a invecinat cu mizeria. Mircea Ciobanu, ciudat si maret creator de lumi vizionare, se inrudeste, prin harul si stranietatea sa, cu un Van Gogh, Gauguin sau Modigliani.? (Sanda Faur)

Filmul Mircea Ciobanu si magia alba a imaginii, coprodus de Ada-Michaela Ciobanu, Stem Cell Sciences Inc.-New-York si Televiziunea Romana, in regia lui Tudor Marascu (care a luat premiul UCIN-1997 pentru acest film), recladeste, prin numeroasele marturii romanesti, belgiene, franceze, elvetiene, braziliene si new-yorkeze, destinul sau uman, dar, mai ales, traiectoria sa artistica. 

In toata cariera mea de 38 de ani in calitate de director al Muzeului de Arta din Sao Paolo, nu am mai vazut un alt artist cu o asemenea maiestrie in stapanirea mijloacelor tehnice.? (Pietro Maria Bardi)

Romanul lui Mircea Ciobanu Estetica mortii, publicat postum la editura Masina de scris, in aprilie 1995, este o satira de mare anvergura, lirica si mistica, o antimetafizica a secolului XX. Autorul ei poate fi considerat un Swift al lumii contemporane.? (Alex Stefanescu)

Volumul de memorii Aurul alchimistului. Pictorul Ciobanu, dincolo de forma si culoare, scris de ziarista Ada-Michaela Ciobanu, vaduva artistului, a fost publicat la editura ALLFA si lansat la Salonul de carte Bookfest, in mai 2014.

Aurul alchimistului ne conduce parca prin toate cele noua cercuri ale Infernului dantesc, ne prezinta – uneori cu candoare, insa cel mai adesea cu obiectivitate si talent – parcursul artistului, preocupat de arta sa, printr-o lume noua, pana atunci necunoscuta celor veniti din estul Europei, o lume in care drumurile, desi pareau a fi pavate cu bune intentii, s-au dovedit a fi presarate cu capcane. Dupa lectura ultimei pagini a cartii, cititorul poate declara ca a inteles, in sfarsit, care a fost drumul acestui om si artist invidiat, barfit si controversat. Marturie a adevarurilor cuprinse in carte stau chiar operele create in cei zece ani de viata in Occident, adevarate avataruri ale existentei artistului. ? (Ioan Popescu, autorul prefetei)

Intrarea este libera.

afis_Mircea Ciobanu


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate