Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 mai 2024
Recomandări
Programul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian în luna martie
(Teatru)
Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian prezinta in luna martie lucrari de referinta, musicaluri celebre, dar si spectacole de dans care isi gasesc locul intr-un repertoriu pe cat de variat pe atat de atractiv. Puteti achizitiona bilete pe: Ticketstore ro sau la casa de bilete din bulevardul Octavian Goga 1.
Programul integral este urmatorul:

FLUTURI – 1 Martie ora 18.00

„Fluturi” este un spectacol de dans care spune povestea unei tinere ce evadeaza dintr-o lume ostila pentru a ajunge intr-o lume de vis, plina de culoare. Este o poveste despre metamorfoza si evolutie, despre descoperirea de sine dar si despre cautarea iubirii perfecte. O calatorie initiatica sau poate doar un vis. Toate acestea sunt transmise publicului prin diferite stiluri de dans, prin partiturile unor compozitori precum P.I.Ceaikovski sau E.Grieg, dar si prin arii din musicaluri celebre, in interpretarea Cristinei Popa si a Letitia Vladescu. Regia si coregrafia spectacolului sunt semnate de Relu Dobrin.


KISS ME KATE – 2 Martie ora 18.00

„Kiss me, Kate” este un titlu de referinta pentru musical si include toate caracteristicile genului: numere muzicale antrenante, scene de actorie in care artistii isi pot demonstra talentul scenic, dansuri spectaculoase si comic de situatie. Umorul nu este prezent doar la unele personaje, ci este impartit tuturor, astfel incat „gagurile” sa curga ca intr-o cascada. Nici scenele tensionate nu lipsesc, iar ca un echilibru, romantismul isi face prezenta si rezolva tot, intr-un spectacol in care verva si buna dispozitie sunt la ele acasa.


MESTERUL MANOLE-OPERA ROCK  - (spectacol-concert)- 9 Martie ora 19:00 – SOLD OUT. Urmatoarea reprezentatie va avea loc pe 13 Aprilie.

Dupa premiera cu casa inchisa, „Mesterul Manole - Opera Rock – spectacol concert,” pe muzica lui Josef Ioji Kappl se va juca din nou cu sala plina. Evenimentul este o experienta captivanta care aduce in lumina reflectoarelor unul dintre cele mai fascinante mituri ale culturii romanesti. Cu o interpretare moderna si puternica, acest spectacol-concert combina muzica rock vibranta cu povestea tragica a lui Manole, construind un univers emotionant si captivant pentru public. Prin intermediul unei partituri muzicale puternice si a unei distributii talentate, spectacolul isi propune sa treaca dincolo de limitele timpului si sa aduca in prezent povestea universala a unui erou incercat de contradictoriile lumii sale. Cu scene dramatice, momente intense si o muzica care imbina elemente contemporane cu influente din folclorul romanesc, "Mesterul Manole - Opera rock" surprinde esenta trairilor umane profunde si a luptei interioare a personajelor. Aceasta productie reprezinta o calatorie emotionala si sonora intr-un univers mitic, in care sacrificiul si pasiunea pentru creatie se intalnesc intr-un tablou fascinant.


MY FAIR LADY - 10 Martie, ora 18:00 – SOLD OUT. Urmatoarea reprezentatie: 7 aprilie.

Celebrul musical regizat de Ion Caramitru se va juca din nou cu casa inchisa. „My Fair Lady” este povestea omului simplu care vrea sa se depaseasca, sa invete carte si sa se bucure de viata. In aceeasi masura este si povestea celui care are ambitia sa-si foloseasca stiinta de carte pentru a slefui un caracter uman si de a-l inzestra cu ceea ce omul trebuie sa aiba mereu la indemâna: o vorbire aleasa si ingrijita, instrument infailibil de autocunoastere.

Daca Pygmalion in antichitate se indragosteste de statuia lui perfecta, Higgins de astazi isi vede opera vorbind, cântând, dansând si se prinde in jocul fara reguli ale dragostei.


REBECCA – 16 si 17 Martie ora 18.00

Favorit absolut al publicului, musicalul „Rebecca”, una dintre cele mai de succes productii semnate de echipa Sylvester Levay (muzica) – Michael Kunze (libretul), laureati ai premiului Grammy si creatori ai celebrelor productii „Mozart!”, „Elisabeth” si „Marie Antoinette.” Spectacolul are la baza povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier in 1938, care a facut-o pe autoarea engleza una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca si alte lucrari ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, si „Rebecca” a fost adaptata pentru marele ecran de catre regizorul castigator al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind unul dintre cele mai cunoscute productii ale acestuia.

 
TE IUBESC, TE VREAU, DAR TE SCHIMBI! - (Productie a Asociatiei CREAS) – 21 Martie, ora 19:30

Comedia muzicala  „Te iubesc, te vreau, dar te schimbi!” ofera o perspectiva sincera si amuzanta asupra naturii umane in cautarea dragostei.

Aceasta productie teatrala aduce in prim-plan tema iubirii si a relatiilor umane, explorand complexitatile si provocarile care insotesc cautarea, dar si mentinerea iubirii si a relatiilor de-a lungul vietii.

Spectacolul are structura unui cabaret muzical ce prezinta o serie de scene si cantece scurte in care personajele si povestile se schimba si aduce in prim-plan diferite stadii ale relatiilor amoroase de-a lungul vietii. Pornind de la flirt si intalniri amuzante sau ratate si ajungand pana la provocarile legate de viata de cuplu, casatorie, parenting si, in cele din urma la batranete, acest musical acopera o gama larga de experiente umane.


LILIACUL – 23 Martie ora 18.00

„Liliacul” (in germana, „Die Fledermaus”) este o opereta in trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner si Richard Genée dupa vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac si Ludovic Halévy. Premiera a avut loc la Viena, la „Theater an der Wien”, pe data de 5 aprilie 1874.

Doctor Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsa, pentru a se razbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: dupa un bal mascat, Eisenstein l-a lasat pe Falke beat intr-o gradina publica, imbracat in costum de liliac, spre batjocura multimii, motiv pentru care lui Falke i-a ramas porecla de „Liliacul.”


VOIEVODUL TIGANILOR – 24 Martie – ora 18.00

„Voievodul tiganilor” este o opereta in trei acte de Johann Strauss-fiul, dupa un libret de Ignaz Schnitzer. Premiera a avut loc la Theater an der Wien, din Viena, la 24 octombrie 1885. În România, opereta a fost reprezentata pentru prima data la Teatrul National din Bucuresti, pe 9 ianuarie 1890.

Actiunea se petrece in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, pe domeniile candva infloritoare ale exilatului Barinkay. Castelul este acum o ruina; vecinul Zsupan, fost crescator de porci, prospera pe seama exploatarii proprietatilor lui Barinkay. Amnistia imparateasca il aduce in prim-plan pe tanarul Sandor Barinkay (fiul celui exilat) care se intoarce acasa pentru a fi repus in posesie. Constient ca trebuie sa dea socoteala pentru jaf, Zsupan ii propune lui Barinkay sa se insoare cu fiica sa. Tanarul este insa fascinat de frumusetea tigancii Saffi pe care o intalneste noaptea in castelul parasit. Intorcandu-se de la targ, tiganii il aclama pe fiul stapanului ca voievod al lor… Actiunea continua si se complica cu intrigi, iubire, razboi si intoarcerea victorioasa. Finalul, fericit, il gaseste pe Sandor langa Saffi si lânga „supusii” sai care l-au ales voievod.

 
SECRETUL LUI MARCO POLO – 30 Martie ora 18.00

Secretul lui Marco Polo este o opereta in doua acte si 17 tablouri, de Francis López  pe un libret de Raymond Vincy, de o frumusete si vitalitate aparte. „Secretul lui Marco Polo” ilustreaza un episod din tineretea unui tanar calator venetian, episod plin cu melodii de mare expresivitate, accesibilitate si fantezie, printre care cel mai celebru pasaj este “Te voi rapi la noapte”.

Personajul Marco Polo s-a nascut in insula Rialto din Venetia, cam in jurul anului 1254 si si-a mare parte din tinerete in Asia, un taram de un exotism aparte din care a adus in Europa noutati extraordinare pentru vremea respectiva.


VICTORIA SI AL EI HUSAR – 31 Martie ora 18.00

„Victoria si-al ei husar”, opereta in trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald si Fritz Löhner-Beda, reda povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria si husarul Koltay. Spectacolul reliefeaza dramele primului razboi mondial, cu intrigi si idile, toate  in decorul stil art-deco de inceput de secol XX. Subiectul operetei si idila celor doi ne poarta, rand pe rand, din peisajul insorit al Japoniei, in pitorescul St. Petersburg, ajungand apoi intr-un orasel din Ungaria. Primul razboi mondial si anii ce i-au urmat pun dragostea lor la mari incercari.


Pentru mai multe detalii despre spectacolele Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian, cat si despre stagiunea 2023-2024 vizitati site-ul teatrului: www.opereta.ro

 


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate