Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 aprilie 2024
Recomandări
Noi proiecții de film la Cinema Ateneu în cadrul proiectului Cinema Together
(Cinema)
Proiectul Cinema Together continua. In perioada urmatoare la Cinema Ateneu, publicul de toate varstele este asteptat cu un program de filme speciale.
Unul dintre obiectivele proiectului este acela de a oferi filme europene deosebite, unele premiate international, ce nu pot fi vazute altfel in Romania, titluri special alese pentru copii si tineri, completate cu ateliere educative, filme maghiare ce s-au remarcat recent, productii accesibilizate pentru nevazatori, precum si filme atent alese pentru seniori.

Visez electric – I have electric dreams – (regia Valentina Maurel) | duminica, 18 februarie 2024, ora 18.00

Filmul propus de Costa Rica la Premiile Oscar 2024 si care a fost recompensat cu Cea mai buna regie, Cea mai buna actrita, Cel mai bun actor (Locarno 2022), Golden Alexander (Salonic 2022), Premiul Horizons (San Sebastian 2022) si Premiul FIPRESCI (Mar del Plata 2022).
Spre nemultumirea Evei, mama ei vrea sa scape de pisica familiei, care, dezorientata de la divort incoace, face pipi peste tot. Eva ar vrea sa se mute la tatal ei care, dezorientat ca si pisica, parca traieste o a doua adolescenta. Eva se simte de parca se scufunda intr-un ocean de adulti in care nu stie sa inoate. Fata simte furia ce-l macina pe tatal ei si in curand aceasta furie incepe sa o macine si pe ea.
Biletele sunt puse in vanzare pe https://cinemaiasi.ro/film/visez-electric/


Visul – (regia Catalin Saizescu)  | miercuri, 21 februarie 2024, ora 18.00
Inspirat din fapte reale, filmul regizat de Catalin Saizescu dupa un scenariu semnat de Gabriel Gheorghe, este o comedie in care visul unui actor de provincie pare sa se naruie, in timp ce visurile celor din jur sau ale detinutilor cu care ajunge sa puna in scena un spectacol de teatru par sa se apropie mai mult de indeplinire.
Filmul poate fi vizionat la Cinema Ateneu si de persoanele cu deficiente de vedere, prin intermediul unei aplicatii mobile. Mai multe detalii, aici: https://fb.me/e/4d74i73TY
Biletele sunt puse in vanzare pe https://cinemaiasi.ro/film/visul/


Marinarul meu iubit – My Sailor, My Love – (regia Klaus Härö) | duminica, 25 februarie 2024, ora 15.00
    
Filmul irlandez a fost recompensat cu Premiul publicului - Chicago 2022 si Premiul Cel mai bun film irlandez - Dublin 2023. În film, un capitan de mare pensionat si fiica lui trebuie sa-si reevalueze relatia tensionata dupa ce el incepe o noua dragoste cu o menajera vaduva.
    
Proiectia este dedicata in special persoanelor de varsta a treia si va fi urmata de o discutie cu Oana Paveliuc (psihoterapeut) si moderata de Carmen Olaru (jurnalist).
Biletele sunt puse in vanzare pe https://cinemaiasi.ro/film/my-sailor-my-love/


20 de zile in Mariupol – 20 Days in Mariupol – (regia Mstyslav Chernov | miercuri, 6 martie 2024, ora 18.00
    
Filmul este nominalizat la premiile Oscar in categoria „cel mai bun film documentar” si a primit deja numeroase distinctii, la care se adauga nominalizari la premiile BAFTA.
20 de zile in Mariupol este un documentar brutal, cu un impact emotional devastator. Prizonieri intr-un oras din care nu se mai poate iesi, Mstyslav Chernov si colegii lui, corespondenti la Associated Press, traiesc alaturi de locuitorii orasului Mariupol cosmarul razboiului. În timp ce bombele cad, oamenii mor, iar accesul la electricitate, hrana, apa si medicamente este intrerupt, camerele de filmat surprind scene feroce pe care jurnalistii se straduiesc sa le transmita in intreaga lume.
Biletele sunt puse in vanzare pe https://cinemaiasi.ro/film/20-de-zile-in-mariupol/



Tot in perioada urmatoare sunt programate si proiectiile filmelor „About a Bird”, „Suro”, „Cat City”, „The God Land” si „The quiet girl”.
Prin Cinema Together mai multe categorii de public isi pot regasi preferintele cinefile, inspiratia sau pot avea in sfarsit un motiv de a veni la cinema, simtindu-se inclusi: cinefilii dornici de a descoperi filmele despre care se discuta la nivel international, dar care nu au distributie in tara, parintii care vor filme cu adevarat instructive si sensibile pentru copiii lor – pentru prescolari, spre exemplu, titluri non-verbale (fara subtitrari care trebuie citite), tineri dornici sa experimenteze pe marele ecran experiente aliniate vietii lor, persoanele cu deficiente de vedere ale caror experiente culturale sunt restrictive sau seniori in cautarea unor titluri mai deosebite.

Proiectul este finantat de reteaua de cinematografe de arta Europa Cinemas si Creative Europe Media Desk si implementat intre 2023-2024. Cinematografele de arta partenere alaturi de Cinema Ateneu din Iasi sunt: Cinema Victoria din Cluj-Napoca (initiator proiect), Cinema Arta by Cityplex Sfantu Gheorghe, Cinema Victoria din Timisoara (colaborator).


    

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate