Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 aprilie 2024
Recomandări
Cântarea timpurilor și instrumente de epocă miercuri seară la Cântarea omeniei
(Muzică)
Miercuri 24 ianuarie 2024, la ARTHUB Bucuresti continua festivalul eclectic CANTAREA OMENIEI. Cea de-a patra seara se deschide cu “Cantarea timpurilor”, o intalnire spectacol care pune fata in fata experienta octogenara a unei vieti intregi dedicate muzicii a tenorului Vladimir Popescu-Deveselu si spiritul cultivat si sprinten al mai tanarului sau coleg Mihai Cojocaru, chitarist si muzicolog.
Publicul va putea vedea cum discuta muzicienii intre ei, un dialog cu atat mai spumos cu cat ambii invitati sunt adevarate enciclopedii culturale.

Seara se incheie cu un recitalul sustinut, de la ora 20:00, de Duo Iancu-Lobont, care va oferi publicului muzica romaneasca interpretata la arciliuto, un instrument european cu coarde ciupite din secolele XVI-XVIII, din familia lautei, cu timbru cald si expresiv. Arciliuto – sau arhilauta, cum mai este numita altminteri – este in esenta o lauta-tenor cu gat extins de teorba, care s-a dezvoltat ca urmare a nevoii de a avea un instrument cu posibilitati de interpretare a partiturilor solistice, precum lauta renascentista, dar totodata cu gama de basi consistenta a teorbei.

Duo Iancu-Lobont este o formatie camerala ce s-a remarcat in timp cantand, atat pe chitare, cat si pe instrumente de epoca, un repertoriu bogat care imbina virtuozitatea cu plasticitatea si sensibilitatea. Olivia Iancu si Claudiu Lobont au debutat in formula de duo in anul 2007, anul in care au absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Din 2008, au inceput si studiul instrumentelor istorice (lauta, teorba, arciliuto). Interesul lor pentru muzica veche s-a implinit in cursurile de master si doctorat. Cu o activitate bogata, invitat sa concerteze – alaturi de nume insemnate din domeniu – in cadrul celor mai importante festivaluri de profil din tara, duo-ul a avut colaborari cu diverse ansambluri camerale si orchestre – atat cu chitarele, cat si cu instrumentele istorice – in numeroase proiecte legate de muzica veche, pe cele mai importante scene din tara. Incepand cu anul 2018 cei doi sunt invitati permanenti in orchestra baroca Musica Ricercata, ce a fost prezenta la prestigioase festivaluri din tara si strainatate. Repertoriul lor include programe variate si acopera toate perioadele stilistice, de la muzica veche la cea contemporana; lucrarile cantate fiind, in cea mai mare parte, propriile transcriptii si aranjamente.

Intrarea este libera. Centrul cultural ARTHUB se afla in str. Gen. Budisteanu 10, Bucuresti. CANTAREA OMENIEI este un proiect organizat de Asociatia Culturala Kitarodia, fiind finantat de Ministerul Culturii. Festival continua pana in 30 ianuarie cu alte seri de muzica, convorbiri si poezie.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate