Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 aprilie 2024
Recomandări
Cântece de alchimist și cântece de Jora și Enescu în a treia zi la Cântarea omeniei
(Muzică)
A treia intalnire din cadrul festivalului eclectic CANTAREA OMENIEI are loc marti, 23 ianuarie 2024, la ARTHUB Bucuresti si aduce o surpriza fata de programul stabilit. In locul momentului melopetic anuntat initial, publicul este invitat sa asculte cateva dintre Cantecele de alchimist ale lui Teodor Mazilu rostite de actrita Marcela Motoc, acompaniata la chitara de Maxim Belciug.
Exact cum spune versul lui Teodor Mazilu: “N-ai sa ma vezi pe mine la inceput, eu am sa fiu ascuns in stanci si spaime. Increde-te-n abisul care ti se-ntinde!”, exact asa va spunem si noi: incredeti-va-n poezie si veniti. Va veti trezi zambind, caci – o stim tot de la Teodor Mazilu – omul are nevoie de caldura sufleteasca.

Actrita Marcela Motoc a absolvit Academia de Teatru si Film din Bucuresti in 1996, la clasa profesorilor Olga Tudorache si Adrian Pintea. A fost angajata la Teatrul Bulandra din capitala inca din ultimul an de studii, in urma concursului validat de Liviu Ciulei, directorul onorific al teatrului la acea data. In 2002, s-a stabilit la Paris, iar pentru o perioada drumul vietii sale a adunat calatorii: China, Vietnam, Thailanda, Berlin, Moscova, Tahiti, Insula Pastelui, Reunion, New York, Tokyo si altele. In 2013, a prezentat la Paris, in premiera, spectacolul "Fata din Curcubeu", scris si regizat de Lia Bugnar, tradus in limba franceza si produs de actrita. In 2014, Marcela Motoc a revenit in tara, stabilindu-se la Bucuresti, unde a fondat Asociatia Cortina. ?i-a reluat pe deplin activitatea in teatru, devenind o prezenta aparte, iubita de public si apreciata de critica, pe scena teatrala si si-a asumat un rol activ in efortul de educare a publicului, in special cel tanar si foarte tanar.

In a doua parte, de la ora 20:00, seara programeaza un recital de muzica de camera sustinut de soprana Cristina Fieraru acompaniata la pian de talentatul Marius Boldea. Cei doi interpreteaza lucrari de muzica romaneasca intrate in patrimoniul clasic, precum cele semnate de Mihail Jora ori George Enescu, alaturi de lucrari contemporane.

Soprana Cristina Fieraru a absolvit studiile de licenta si master la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea Interpretare Muzicala, sectia Stilistica Interpretativa – Canto, unde a studiat cu soprana Iulia Isaev si mezzosoprana Cristina Soreanu. De-a lungul anilor a avut sansa sa participe la masterclass-uri sustinute de personalitati de renume international precum Ramon Vargas, Leontina Vaduva, Mariana Nicolesco si Florin Estefan, iar in prezent isi cizeleaza tehnica interpretativa cu mezzosoprana Ruxandra Donose. Este o prezenta constanta a scenelor bucurestene, fiind, inca de la varsta de 18 ani, invitata a Operei Nationale Bucuresti, unde a debutat in cadrul Studioului Experimental de Opera Ludovic Spiess in rolul Pamina din opera “Flautul fermecat” de Wolfgang Amadeus Mozart (2018). Tot la Opera Nationala Bucuresti a participat ca solista invitata la diverse concerte sau festivaluri, cu programe de arii sau lieduri, ori cu roluri in opere. A sustinut concerte vocal-simfonice pe numeroase scene din tara, cu programe variate, de la baroc la muzica contemporana. De la finalul anului 2021 este membra a Corului de camera Preludiu – Voicu Enachescu, alaturi de care apare si in ipostaze solistice. A obtinut numeroase premii nationale si internationale la competitii de interpretare vocala, fiind astazi una dintre cele mai promitatoare voci de pe scena tanara de canto de la noi.

Marius Boldea a studiat pianul cu prof. Viniciu Moroianu la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde si-a obtinut si doctoratul, sub indrumarea prof. Dan Dediu. Este pianist concertist, sustinand concerte alaturi de orchestre ale diverse filarmonici din tara si recitaluri camerale, fie in calitate de solist, fie alaturi de sotia sa, de asemenea pianista, impreuna cu care formeaza un duo. Repertoriul sau de mare virtuozitate reflecta o buna stapanire a tehnicii si ce imbina cultivarea nuantelor cu rafinamentul.

Intrarea este libera. Centrul cultural ARTHUB se afla in str. Gen. Budisteanu 10, Bucuresti. CANTAREA OMENIEI este un proiect organizat de Asociatia Culturala Kitarodia, fiind finantat de Ministerul Culturii. Festival continua pana in 30 ianuarie cu alte seri de muzica, convorbiri si poezie.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate