Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 mai 2024
Recomandări
Bach, colegul de birou comedie contemporană cu arome baroce la Casa Bolintineanu din București
(Teatru)
Duminica, 4 februarie, la ora 12.00, Casa Bolintineanu din Bucuresti (The Villa) va gazdui premiera spectacolului Bach, colegul de birou.
Echipa care a realizat spectacolul independent de opera La Serva Padrona revine in acest an cu o comedie in care eleganta baroca devine expresia satirei mondene. Alexandru Patrascu semneaza regia spectacolului care ii va avea ca protagonisti pe soprana Cleopatra David, baritonul Dan Macavei, basul Stefan Lamatic si tenorul Nicolae Simonov. Celor patru cantareti li se vor alatura sapte artisti instrumentisti, parteneri muzicali redutabili care vor intra in dialoguri captivante.

Biletele sunt disponibile in reteaua https://www.blt.ro/ (discount 20% pana pe 15 ianuarie)

Johann Sebastian Bach stia sa faca lumea sa zambeasca. Meme-urile din Internet, purtand ochelari de soare sau facand calambururi din numele sau vor parea mai putin gratuite celor care au ocazia sa-i descopere cantatele profane. Bach coboara din strana in mijlocul lumii si o povesteste muzical, devenind, inca o data, contemporanul nostru. Sunt prea mari taxele? Cafeaua dauneaza mariajului? Anul electoral ne schimba vietile si amorurile? Pe 4 februarie, la The Villa, vom descoperi umorul lui Bach, pentru ca va fi privit prin ochii bucuresteanului anului 2024.Oamenii au aceleasi discutii si aceleasi vicii ca in secolul al XVIII-lea, iar rezolutiile de atunci sunt o sursa continua de inspiratie. Marele compozitor nu a scris opera, insa cele doua cantate din spectacolul Bach, colegul de birou nu sunt departe de aceasta regina a artelor, care nu imbatraneste niciodata.

The Villa (Casa Bolintineanu)

Duminica, 4 februarie 2024 ora 12.00


Bach, colegul de birou

Mieke/Lieschen - Cleopatra David

El - Dan Macavei   Schlendrian/tatal- Stefan Lamatic

Naratorul - Nicolae Simonov

Natalia Pancec – vioara   Tania Zambreanu - vioara

Alexandra Marin – viola    Eugen-Bogdan Popa - violoncel

Gabriel Marin – flaut   Sorin Lupascu - corn

Continuo: Ieronim Buga

Regia: Alexandru Patrascu

Program :

J.S. BACH

CANTATA ?ARANILOR BWV 212

CANTATA CAFELEI BWV 211

Sponsor: Date Education


Muzician, eseist, Cleopatra David s-a nascut intr-o veche familie de intelectuali si artisti romani. Soprana isi dedica activitatea interpretarii muzicii de camera si de opera, iar vocea sa lirica si cu o timbralitate unica a fost admirata pe numeroase scene din Romania, Italia, Finlanda, Armenia, Franta, Marea Britanie si India. A obtinut titlul de Doctor in anul 2010 sub indrumarea compozitorului Octavian Nemescu si este castigatoarea Premiului I la rezidenta artistica EUbyLakes organizata cu sprijinul Comisiei Europene. In anul 2024 este artist in rezidenta la Cité Internationale des Arts din Paris cu o bursa oferita de Institutul Cultural Roman.
Basul Stefan Lamatic este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si a urmat cursuri de maiestrie vocala la Scoala de vara Sir Georg Solti din Toscana, sub indrumarea directa a unor profesori de seama ai Royal Academy of Music din Londra, la Festivalul International Hariclea Darclee din Braila sub indrumarea sopranei Mariana Nicolesco si in cadrul proiectului Canto Vocal Programs culminand cu concerte in Bucuresti, Zagreb si Bordeaux. Activitatea sa solistica include colaborari cu Opera Comica pentru copii si Opera Nationala din Bucuresti, dar abordeaza si genul vocal simfonic, unde a evoluat sub bagheta dirijorilor Nicolae Moldoveanu, Leo Hussain, Lubnan Baalbaki si Vladimir Jurowski. Debutul international a avut loc in cadrul “New Generation Festival” din Florenta, in anul 2019 cu rolul Don Bartolo din Le Nozze din Figaro.

Baritonul Dan Macavei este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde a studiat cu Georgeta Stoleriu. Este laureat al mai multor concursuri nationale si in anul 2019 a primit Bursa “Iolanda Marculescu”. Dan Macavei este artist liric al Filarmonicii „George Enescu“, iar activitatea solistica l-a adus pe scena de opera (Studioul UNMB, Studioul Ludovic Spiess al Operei Nationale Bucuresti, Opera Comica pentru Copii si productii independente) si de concert, evoluand in Johannespassion (Patimile dupa Ioan) de Johann Sebastian Bach alaturi de Capella Coronensis sub conducerea lui Steffen Schlandt.

Absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, tenorul Nicolae Simonov a studiat arta vocala cu profesorii Corneliu Fanateanu, Liliana Dumitrache, Georgeta Stoleriu si este in prezent artist liric al Corului Academic Radio. În acelasi timp a sustinut concerte, recitaluri si spectacole la Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti, Radiodifuziunea Romana, Catedrala Sf. Iosif si Opera Nationala Bucuresti, sub conducerea maestrilor Cristian Mandeal, Jochen Wehner, Adrian Butterfield, Jin Wang, Ludovic Bacs etc. Simonov este unul dintre foarte rarii tenori specializati in muzica veche din Romania, avand in repertoriu rolul Evanghelistului (Johannespassion de Bach), precum si alte numeroase lucrari preclasice si clasice din repertoriul vocal-simfonic si de opera.

Cunoscutul critic de opera Alexandru Patrascu a debutat ca regizor in productia independenta de opera La Serva padrona. Este creatorul blogului Despre Opera, care abordeaza o tematica diversa legata de viata muzicala din Romania: cronici de spectacole, articole de muzicologie, recenzii de carte, cronica de disc, traduceri din presa de specialitate internationala, interviuri cu muzicieni si regizori de opera, dar si analize ale actualitatii muzicale din Romania. În anul 2014, a publicat o carte, in colaborare cu Ioana Diaconescu, Vasile Moldoveanu - Un tenor pe patru continente, in editie electronica, cuprinzand versiuni adaptate ale unor articole de pe blog despre cariera artistului. Din 2014, Alexandru Patrascu este corespondent pentru Romania al revistei Opera din Marea Britanie, una dintre cele mai reputate publicatii internationale din domeniu.

Ieronim Buga este absolventul Academiei de muzica Bucuresti, sectia Dirijat Cor Academic si sectia Pian. Din 1994, este angajat ca artist liric si artist instrumentist in cadrul mai multor institutii culturale bucurestene, Filarmonica "George Enescu", Orchestra Nationala Radio, Corul National de Camera "Madrigal". A participat la numeroase turnee in Spania, Germania, Danemarca, Elvetia. Are o bogata activitate de pianist acompaniator si este membru al mai multor ansambluri camerale.


Asociatia culturala „Nirmal Art” este organizatoarea proiectelor de succes: Turneul National Comorile Persiei, Turneul International Indonesian Scent, Gala muzicilor traditionale (finantata de Ministerul Culturii), Festivalul Primavara Spiritului, Programul Respiram impreuna, realizat de comunitatea cantaretilor romani de opera in sprijinul bolnavilor de COVID19, ciclul de conferinte Cultura Spiritului. si productia independenta de opera La Serva Padrona. Este alcatuita din profesionisti in domeniul culturii si managementului care si-au propus sa improspateze peisajul cultural romanesc cu proiecte inovative si atractive, promovand arta autentica si spiritualitatea. Asociatia culturala Nirmal Art a fost nominalizata doi ani la rand la Gala Societatii Civile.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate