Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 mai 2024
Recomandări
Şase actori români și un dansator sri-lankez deschid un laborator asupra naturii iubirii, într-o nouă premieră marca Teatrelli
(Teatru)
Construit pe un text montat in premiera in Romania, care poarta semnatura autorului canadian Daniel Brooks, spectacolul „Viata buna” exploreaza experiente emotionale la limita si are premiera pe 15, 16 si 17 decembrie de la ora 19.00, in spatiul intim si experimental Teatrelli din Piata Lahovari.
Este iubirea o alegere, un fior sau o combinatie din ambele? Este una dintre intrebarile pe care le adreseaza spectacolul „Viata buna”, regizat de Cristian-Theodor Popescu, care face parte din seria work in progress produsa de creart/Teatrelli. Publicul este invitat la un dialog al ratiunii si al emotiilor despre Eros, examinand diferitele perspective asupra iubirii, iar experienta promite sa fie cu atat mai provocatoare in sala de spectacol Teatrelli, un spatiu intim in care publicul respira aproape de scena si de artisti.

Prima etapa a spectacolului work in progress „Viata buna” este prezentata publicului in trei seri de evenimente, pe 15, 16 si 17 decembrie, cu incepere de la ora 19. Sase actori romani – Nicu Mihoc, Mihaela Sirbu, Gabriel Rauta, Cristina Toma, Silvana Mihai si Vlad Ionut Popescu, alaturi de dansatorul sri-lankez Chaminda Mirihigalla combina in aceasta etapa inspiratii din „Banchetul” lui Platon si „Scene dintr-o casnicie”, filmul celebrului regizor suedez Ingmar Bergman, pentru a reda esenta iubirii si a luptelor unui cuplu in criza.

Viata buna” poarta semnatura regizorului Theodor-Cristian Popescu, cunoscut pentru montarile sale pe texte contemporane, majoritatea in premiera nationala. Si considerat unul dintre pionierii teatrului independent romanesc post 1989 cu Compania Teatrala 777, fiind de asemenea si cel care a infiintat si condus si La Compagnie Theodor-Cristian Popescu la Montréal, unde a trait cativa ani si a predat la Scoala Nationala de Teatru a Canadei si la Universitatea Québec.

„Viata Buna incheie un ciclu de sapte spectacole ce au ca zona principala de interes pentru mine raporturile masculin-feminin. Unde incepe greseala? Ce nu vedem? Sau poate nu ne uitam unde trebuie?”, explica Theodor-Cristian Popescu.

Regizorul Theodor Cristian Popescu

Seria productiilor work in progress reprezinta una dintre directiile esentiale de dezvoltare a viziunii artistice a Teatrelli, facilitand un tip de intalnire intre artisti bazat pe experiment si testare. Închidem, in 2023, seriile work in progress cu proiectul regizorului Theodor-Cristian Popescu, dorind o aprofundare a explorarii relatiilor din cuplu si a modului in care fiecare parte alege sa se defineasca in raportul intelectual-emotional ce graviteaza in jurul iubirii”, a declarat Liviu Romanescu, Director Artistic Teatrelli.

Biletele pentru cele trei reprezentatii in premiera ale spectacolului „Viata buna” s-au pus in vanzare prin Eventbook. Costul unui bilet este de 30 de lei, plus taxe.
Experienta sonora a spectacolului „Viata Buna” este semnata de Andrei Raicu.
Lighting design-ul este creat de Cristi Niculescu.
Spectacolul este realizat cu sprijinul Canada Council for the Arts.


Despre Theodor-Cristian Popescu
Theodor-Cristian Popescu (n. 1967) a pus in scena in jur de 70 de spectacole, majoritatea pe texte contemporane, in premiera nationala. Este unul dintre pionierii teatrului independent romanesc post 1989 cu Compania Teatrala 777, dar a infiintat si condus si La Compagnie Theodor-Cristian Popescu la Montréal, unde a trait cativa ani si a predat la Scoala Nationala de Teatru a Canadei si la Universitatea Québec. Este licentiat in regie la Academia de Teatru si Film in 1994, Master of Fine Arts la Universitatea Montana (bursa Fulbright) in 2002, Doctorat  in 2011 si Abilitare in 2018 la Universitatea de Arte din Tirgu Mures, unde a creat si condus un Program masteral de arta regiei teatrului contemporan din 2008; burse si rezidente la Royal Court Theatre Londra, European Directors School Leeds si Colegiul Noua Europa Bucuresti, printre altele. În prezent este prof.univ.dr.habil. la UNATC Bucuresti.
Este autorul a numeroase interventii in diferite publicatii culturale (Scena, Teatrul azi, Dilema, Observator cultural, Scena.ro) si a doua carti: Surplus de oameni sau surplus de idei. Pionierii miscarii independente in teatrul romanesc post 1989 si Dinauntru. Un curs masteral de regie a teatrului contemporan si o selectie de articole, ambele aparute la Editura Eikon (disponibile acum pe liternet.ro).

„Viata buna”
Text de Daniel Brooks
Traducerea: Cristina Toma

Distributia:
Nicu Mihoc
Mihaela Sirbu
Gabriel Rauta
Cristina Toma
Silvana Mihai
Vlad Ionut Popescu
Chaminda Mirihigalla

Regia: Theodor Cristian Popescu
Sound design: Andrei Raicu
Lighting design: Cristi Niculescu

Etapa 1 a spectacolului work in progress „Viata Buna”

Realizat cu sprijinul Canada Council for the Arts
Recomandare de varsta: 14+
 
Despre Teatrelli
TEATRELLI este un proiect al Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - CREART. Ca spatiu cultural alternativ dedicat artelor spectacolului, Teatrelli a devenit, din perspectiva strategiei curatoriale, un laborator artistic in dialog cu public, dedicat productiilor inovatoare de teatru si dans, unor serii de performance-uri work in progress, precum si dezbaterilor culturale. Structura modulara a salii permite ca fiecare nou spectacol sa isi modifice conceptul spatiului, invitand spectatorii sa descopere noi modalitati de a experimenta si a recepta teatrul.

www.teatrelli.com / https://www.facebook.com/teatrelli / www.instagram.com/teatrelli/

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate