Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
30 aprilie 2024
Recomandări
Clarinetistul Petru Pane și pianistul Andrei Licareț, protagoniștii recitalului final din Turneul Cameral Internațional Seri de Sonate
(Muzică)
Dupa recitalurile sustinute la Atena,Viena si Berlin impreuna cu pianista Oxana Corjos, clarinetistul Pentru Pane va fi alaturi de pianistul Andrei Licaret pe scena salii mici a Ateneului Roman, marti, 9 mai, de la ora 19.00, pentru finalul Turneului Cameral International Seri de Sonate.
Programul Turneului Seri de sonate contine cateva dintre cele mai cunoscute lucrari de gen dedicate acestui instrument, prima fiind J. Brahms - Sonata pentru clarinet si pian op. 120 nr. 2, ultima lucrare a lui Brahms in genul muzicii de camera. F. Poulenc - Sonata pentru clarinet si pian, asemenea Sonatei de Brahms, a fost scrisa la finalul vietii compozitorului, fiind dedicata lui Arthur Honegger si comandata de clarinetistul Benny Goodman, care a prezentat-o in prima auditie la Carnegie Hall, alaturi de Leonard Bernstein in ipostaza de pianist, la doar cateva luni de la moartea subita a lui Poulenc, in ianuarie 1963.
Alaturi de binecunoscutele sonate pentru clarinet si pian de Brahms si Poulenc, recitalul contine ca piesa centrala Sonata pentru clarinet solo de Tiberiu Olah inspirata de celebra sculptura a lui Brancusi “Pasarea maiastra”.

Petru Pane

Petru Pane este unul dintre cei mai reprezentativi tineri muzicieni ai generatiei sale. La numai 18 ani, a castigat peste 15 Premii I la concursuri nationale si international si a cantat in postura solistica alaturi de 9 Orchestre Filarmonice de Stat. In prezent, este elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Muzica „George Enescu”. A debutat ca solist la varsta de 14 ani, alaturi de Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau, sub bagheta lui Ovidiu Balan. De atunci si pana in prezent a fost invitat alaturi de orchestre precum Orchestra Nationala de Camera Chisinau, Filarmonica de Stat Sibiu sau Filarmonica de Stat Targu Mures etc. si a sustinut recitaluri la Londra (Sala „George Enescu”), Berlin (Sala de Concerte a Ambasadei Romane), Bucuresti (Sala Mare a Universitatii Nationale de Muzica), Brasov (Sala „Patria” a Filarmonicii din Brasov) etc.
De asemenea, Petru Pane este protagonist al Turneului National „O harpa de poveste”, initiat in 2020 impreuna cu harpista Maria Bildea si pianista Oxana Corjos, turneu reiterat in 2021 si 2022, alaturi de harpista Adriana Cazacu. Activitatea sa interpretativa s-a extins din momentul in care a castigat auditia pentru partida de clarinet din cadrul Orchestrei Romane de Tineret, devenind, la numai 16 ani, cel mai tanar suflator din istoricul orchestrei. A cantat sub bagheta lui Cristian Mandeal, in Festivalul „George Enescu” (Sala Palatului, 2021) si a lui Gabriel Bebeselea la Elbphilharmonie Hamburg (Festivalul Schleswig-Holstein, 2022).

Andrei Licaret

Andrei Licaret este unul dintre cei mai apreciati pianisti ai generatiei sale, atat de public, cat si de presa de specialitate.
A inceput studiul pianului cu tatal sau. A debutat la varsta de 10 ani, avand apoi aparitii solistice pe mari scene ale lumii precum Carnegie Hall, Merkin Hall, King’s Place, Salle Flagey, Filarmonica din Moscova.
A colaborat cu importante orchestre romanesti si internationale, avand ocazia de a canta cu dirijori precum Vladimir Jurowski, Cristian Mandeal, Cristian Macelaru, Horia Andreescu, Leo Hussain, Justus Franz, Arie Vardi, Jin Wang, Arnold Ostman.
Printre profesorii sai din Romania se numara Gabriela Enasescu, Viniciu Moroianu, Dana Borsan si Dan Dediu (cu care a studiat compozitia). A studiat, de asemenea, cu marele pedagog francez Jacques Rouvier la Conservatorul din Paris si UdK Berlin si cu legendarul pianist Leon Fleisher la Baltimore.
Detinator al multor premii internationale, Andrei Licaret a efectuat inregistrari pentru Televiziune si Radio.

Bilete disponibile:
•    la Casa de Bilete a Ateneului Roman (Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar in numerar)
•    online, accesand site-ul www.fge.org.ro- sectiunea „Calendar“


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate