Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 aprilie 2024
Recomandări
Celula de Artă inaugurează cea de-a cincea locație - Salonul permanent de la Palatul Bragadiru
(Arte vizuale)
Galeria neconventionala Celula de Arta continua cucerirea de teritorii in care sa faciliteze evadarea lucrarilor de arta din spatiul clasic de consum, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje. Cea de-a cincea Celula de Arta in care se multiplica acest organism curajos si experimentalist este salonul permanent de la Palatul Bragadiru, pus la dispozitie gratie sprijinului oferit de Bulevart.
Vernisajul salonului va avea loc pe 15 martie, incepand cu ora 17:00 iar mai multe detalii despre eveniment se pot gasi pe site-ul celuladearta.ro.

Artistii care expun sunt: Adelina Campeanu, Alex Manea, Alexandru Raduta, Calin Mihalache, Daniel Loagar, Elena Prada, Gabriela Monica Tirziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stanescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu si Theodor Grigoras.   

„Atributul definitoriu al Celulei de Arta este faptul ca isi asuma riscuri. In spatiile sale au poposit lucrarile unor autori consacrati insa cei mai multi expozanti sunt studenti sau absolventi ai UNARTE, precum si creatori fara o pregatire formala. De la bun inceput, misiunea noastra a fost sa sprijinim talentele emergente iar unii dintre artistii cu care am colaborat au devenit, intre timp, nume sonore pe scena artei contemporane din Romania. Criteriul principal in trierea proiectelor este curajul - privilegiem jocul, experimentul, prospetimea si actualitatea temelor abordate si, de asemenea, e important ca lucrarile sa nu fi fost expuse anterior.

Celula de Arta are in portofoliu, pana in acest moment, peste 150 de evenimente organizate, gazduite sau in colaborare, punctand cam toate mediile artistice: pictura, sculptura, mix media, instalatie, asamblaj, new media, design vestimentar, performance, live painting, concerte live, lansari de revista. Multe dintre acestea au fost anume concepute pentru spatiile si incarcatura semantica ale Celulei iar noul salon permanent sustine una dintre misiunile noastre – aceea de a-i ajuta pe artistii emergenti sa treaca din spatiul de expunere neconventional catre cel institutional.” povestesc artistii din echipa Celulei de Arta.

In paralel, in celelalte spatii ale Celulei de Arta mai pot fi vazute urmatoarele expozitii: la Celula de Arta din B-dul Carol, nr. 53, pana pe 18 martie, lucrarea NACRE a tinerei artiste Ioana Vilcu, ce face legatura intre universul plin de conotatii al nacrelor, vietati marine care produc perle ca sistem de protectie impotriva amenintarilor la care sunt supuse si specia umana cu promisiunea unei vieti vesnice; tot la Celula de Arta, intre 18 martie – 8 aprilie, lucrarea Cu capul in nori, a artistei Medeea Marinescu; pana pe 21 martie, la vitrina din incinta galeriei Kulterra (str. Stirbey Voda 104 – 106), Hidden, seria de portrete realizate de Marina Bira, ce nu reprezinta persoane intelese in mod individual ci sunt imagini care pierd legatura cu modelul si ne lasa sa vedem un subiect non individual care descrie o atitudine universala, creand o imagine cu totul noua; tot pana pe 21 martie, de asta data la Art Machine (Carturesti Parklake), colectia Feminin, ce reuneste 100 de cartoline unice, realizate manual de catre 6 artiste talentate reprezentate de doua galerii de arta ale Bucurestiului, Celula de Arta si Safiticuminti.

Celula de Arta - Palatul Bragadiru @Alex Manea

Celula de Arta a debutat in 2017 ca un spatiu cu deschidere stradala, ce si-a propus sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje; si in acest context, nemaiexistand o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creeaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora, in spatiul-vitrina de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezenta de peste 5 ani (2017 - 2023) pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 150 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri).
incepand cu anul 2022, Celula de Arta si-a extins activitatea in cadrul programului Feat. Kulterra, ce gazduieste ”arta in vizita”, atat propusa de alte galerii cat si de catre artisti in mod direct, printr-un Pop-Up Window, dar si intr-un spatiu nou inaugurat, Galeria Verticala din incinta curtea Random Space (str. Popa Petre nr. 21) si la ArtSafe, singurul depozit profesional si autorizat de arta si obiecte de colectie din Romania.

Celula de Arta sustine si promoveaza artistii emergenti indiferent de varsta sau pregatire, iar prin activitatea sustinuta din ultimii 5 ani a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Partener strategic: Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru.












.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate