Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
26 de spectacole de teatru independent în cadrul Bucharest Fringe, Ediția a Zecea, aniversară
(Teatru)
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, unul dintre cele mai mari, indragite si longevive festivaluri dedicate teatrului independent din Romania, a ajuns la cea de-a zecea editie. Anul acesta festivalul se va desfasura in perioada 9-18 octombrie online pe eventbook dot ro unde vor fi difuzate integral inregistrarile tuturor spectacolelor, iar 4 spectacole vor avea in paralel si cate o reprezentatie offline la Teatrul Apropo (20 locuri disponibile), respectiv la Green Hours (70 locuri disponibile), in Bucuresti.
De la editie la editie, festivalul a castigat tot mai multa forta si recunoastere, devenind o componenta importanta a vietii artistice contemporane. Anul acesta cuvintele cheie sunt ”experimental”, ”inovator”, “neconventional”.
Timp de 10 zile editia speciala aniversara Bucharest Fringe va aduce in casele spectatorilor 26 de spectacole de teatru independent nationale si internationale si 15 sesiuni Artists Talk pe Zoom in care publicul va avea ocazia sa dialogheze in direct cu o parte din artisti.

In cadrul programului festivalului se regasesc sectiunile traditionale Competitie si Premiere. In plus, organizatorii au pregatit pentru aceasta editie aniversara si sectiuni noi precum Best of the Best, Spectacole Fara Acasa, Spectacole invitate din strainatate si Spectacole pentru copii.

1.    Competitie
Le multumim tuturor artistilor din intreaga tara implicati in realizarea celor peste 30 de spectacole inscrise in sectiunea Competitie.
Cele 9 spectacole selectate care vor participa in cadrul acestei sectiuni din Festival sunt:

“Algoritm” - Asociatia VAR, Bucuresti
“Blocul in versuri” - produs independent de actorii din spectacol, Bucuresti
“Dincolo de salcami”- Teatrul Arte dell Anima, Bucuresti
“Disparitii” - Studio Yorick,Targu Mures
“Imi place Sushi” - Reactor de creatie si experiment, Cluj - Napoca
“Lucrator universal”- Asociatia O2G, Bucuresti
“Scuze, Noi!”- produs independent de actorii din spectacol, Bucuresti
 “Totul e bine cand se termina”- Reactor de creatie si experiment, Cluj - Napoca
“Uitasem”- Edith Alibec, Bucuresti

Inregistrarea tuturor spectacolelor va fi transmisa online, iar spectacolul “Blocul in versuri” va avea si o reprezentatie offline la Green Hours (Calea Victoriei nr 120, Bucuresti) - luni, 12 octombrie 2020, de la ora 19:00.
Un juriu alcatuit din actorii Nicoleta Lefter si Ionut Grama si regizorul de teatru si profesorul Theodor Cristian Popescu, va acorda trei premii ce urmaresc liniile directoare ale Festivalului: Debut, Originalitate, Cel mai bun spectacol.

2.    Premiere
In cadrul editiei de anul acesta vor avea loc 3 premiere. Pe langa difuzarea online, acestea vor avea si o reprezentatie offline la Teatrul Apropo (Bd. D. Pompeiu nr 8, Bucuresti, langa statia de metrou Pipera):
“What is love / Baby don’t hurt me” de Alina Tofan, un performance de teatru participativ pe tema iubirii – vineri, 9 octombrie, ora 19:30
“404 LOVE” de Ana Turos si Teodor Ghita, un spectacol despre tabuuri si lipsa comunicarii – miercuri, 14 octombrie, ora 19:00
“Dincolo de oglinda”, o productie a Teatrului Apropo, creatie colectiva de teatru-dans inspirata de eseurile din volumul ”Oglinzile” de Petru Cretia, in regia lui Radu Popescu – sambata, 17 octombrie, ora 19:30

3.    Best of the Best
Una din noutatile editiei aniversare de anul acesta este categoria Best of the Best care va reuni unele dintre cele mai bune spectacole din teatrul independent din ultimii 30 de ani.
Spectatorii vor putea (re)vedea in cadrul acestei sectiuni spectacolele:
”Amalia respira adanc”, unteatru
“Dureri fantoma”, Teatrul de Arta Bucuresti
”Flori, filme, fete sau baieti”, Teatrul Apropo
“The sunshine play”, Teatrul Luni de la Green Hours
Desi lista spectacolelor potrivite pentru aceasta categorie este mult mai ampla, am selectat acele spectacole pentru care au fost disponibile filmari care sa poata fi difuzate online in formatul de festival.

4.    Spectacole Fara Acasa
O alta surpriza si noutate absoluta in cadrul festivalului este sectiunea Spectacole Fara Acasa. Dorim sa va readucem in atentie spectacole de succes care din lipsa spatiului/locatiei nu s-au mai putut juca, asa cum sunt spectacololele:
”Iluzii”, U.N.A.T.C „I.L. Caragiale”
”Orfani”, Pro Drama
”Reflection”, Lightwave Theatre Company
 “Romania 2050”, Teatrul Apropo  

5.    Spectacole pentru copii
Editia aniversara vine cu surprize si pentru cei mici. Ne vom bucura impreuna cu ei de spectacolele de matineu “Iepurele alb” (Teatrul de Arta Bucuresti) si “Micul print”( co-productie Lightwave Theatre Company si unteatru).

6.    Spectacole straine invitate in Festival
E o onoare si o bucurie sa gazduim in festival doua momente speciale:
Spectacolul “Noces de Joie”/”Nunta Bucuriei” invitat din Elvetia, cea mai recenta premiera a Companiei independente Interface, fiind ultima parte din seria Pentalogiei Veacurile Vietii. Spectacolul imbina intr-un mod inedit opera, teatrul si dansul. (Spectacolul este in limba franceza si va avea subtitrare in limba engleza.)
Performance-ul Live ”In the House”. Caracterul live al seriei in 3 parti este accentuat de dialogul dintre planul vizual si cel audio, partea vizuala constand intr-o transmisie directa din campusul Centrului de Cercetare Computerizata in Muzica si Acustica (CCRMA) al Universitatii Stanford localizat in Palo Alto, California, iar partea audio constand intr-un recital instant sustinut de o violonista, un actor si un poet/ o poeta in studiourile Radio Romania. Fiecare performance IN THE HOUSE fructifica avantajul comunicarii instante audio/video la distante mari (Palo Alto – Bucuresti) si o plaseaza in contextul unui dialog poetic intre disciplinele artistice.

“Desi situatia pandemica a dat peste cap lumea tuturor, noi am ales sa ne reinventam si sa gasim o oportunitate in orice neajuns. ?tim ca spectacolele inregistrate si difuzate online nu vor putea inlocui niciodata emotia dintr-o sala de teatru, insa nu putem sa nu sesizam oportunitatea ca teatrul independent si arta create de tinerii artisti sa ajunga dincolo de sala de spectacol la inimile cat mai multor spectatori. Va fi o editie aniversara speciala care sa ne readuca impreuna pe toti cei iubitori de frumos, in conditii depline de siguranta. Pentru ca intelegem importanta interactiunii dintre public si artisti vom face acest lucru posibil nu doar in cazul celor 3 premiere care se vor juca in Teatrul Apropo ci si in cazul unora dintre spectacolele online, prin intermediul sesiunilor live pe care le vom sustine pe platforma Zoom, imediat dupa terminarea spectacolelor” a declarat Radu Popescu – Directorul Festivalului Bucharest Fringe.


Programul complet, dar si bilete pentru Festival gasiti exclusiv pe https://eventbook.ro/festival/bfringe si pe site-ul Festivalului: https://bfringe.ro/   
Pretul unui bilet pentru spectacolele online este de este 25 lei/spectacol pana la 30 septembrie, inclusiv, respectiv 30 lei/spectacol dupa aceasta data. Pentru spectacolele care se vor desfasura offline la Teatrul Apropo si la Green Hours pretul este de 35 lei/spectacol pana la 30 septembrie, inclusiv, respectiv 45 lei/spectacol dupa aceasta data.
Oferta*:
Abonament/zi (L-V; pentru spectacolele din ziua respectiva; sesiunile live aferente): 40 lei/abonament (pana la 30 septembrie, inclusiv); 50 lei/abonament (dupa 30 septembrie)
Abonament/zi (S-D; pentru spectacolele din ziua respectiva; sesiunile live aferente): 60 lei/abonament (pana la 30 septembrie, inclusiv); 75 lei/abonament (dupa 30 septembrie)
Abonament full, pentru tot festivalul (26 spectacole online si 15 sesiuni de dezbatere live): 250 lei/abonament (pana la 30 septembrie, inclusiv); 350 lei/abonament (dupa 30 septembrie)
*Oferta abonamentelor este valabila pentru toate spectacolele difuzate online.

Pentru cele 4 spectacole offline se vor achizitiona bilete separate.

Spectacolele invitate vor fi oferite publicului GRATUIT prin rezervarea unui bilet cu valoare zero pe platforma Eventbook.


Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent s-a nascut in 2010 din nevoia unor artisti tineri de a se face auziti intr-o perioada in care miscarea independenta era ignorata si redusa la cateva spatii devenite intre timp legendare. De atunci s-a desfasurat neintrerupt, in fiecare an.
Bucharest Fringe si-a creat un profil clar si indraznet axat pe publicul tanar promovand calitatea, originalitatea, spiritul liber si debutul artistic. In cele 9 editii am adus in fata publicului bucurestean de peste 17.500 spectatori, 1.326 de artisti din tara si strainatate. Am parcurs impreuna cu publicul si artistii independenti din Romania 82 zile de festival. Ne-am bucurat impreuna de 181 de spectacole de teatru si 250 de evenimente in 32 de teatre independente si spatii neconventionale. Am acordat 50 de premii in cadrul categoriei “Competitie” si am petrecut alaturi de public si artisti peste 320 de ore de teatru.

Partener de difuzare: Eventbook.
Partener comunicare: PRagmatIQ Communication.
Editia de anul acesta este co-finatata de Administratia Fondului Cultural National (AFCN) cu sprijinul Ministerului Culturii.



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate