Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
15-16 august: al cincilea weekend de teatru în aer liber la festivalul „Bucureştii lui Caragiale”
(Teatru)
Dupa ce Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” a prezentat, pe scena din Parcul Cismigiu, adaptari inedite dupa piese clasice, spectacole originale, productii premiate si o avanpremiera in exclusivitate a Teatrului Nottara, cel de-al cincilea weekend de festival (15-16 august) este rezervat spectacolelor cu tematici de actualitate, inspirate de autori contemporani, dar si unui spectacol pentru copii. Cea de-a opta editie a Festivalului „Bucurestii lui Caragiale”, organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, a inceput pe 18 iulie si ofera bucurestenilor, dupa o lunga perioada de cultura online, un program eclectic de spectacole de teatru cu acces liber in Parcul Cismigiu, in fiecare weekend pana pe 20 septembrie.
Pe parcursul celor 10 weekend-uri de festival, spectatorii sunt invitati sa vizioneze peste 30 de spectacole prezentate pe scena din Parcul Cismigiu. De la institutii publice la companii independente, teatrele participante la editia din acest an au pregatit un program de matineu – cu spectacole pentru copii, si un program de seara – cu spectacole de comedie clasica, romantice, dramatice, muzicale sau cu umor negru.

Din seria spectacolelor de teatru contemporan fac parte cele doua spectacole de seara ce vor fi prezentate in weekendul 15-16 august, la „Bucurestii lui Caragiale”.

Teatrul Nottara deschide cel de-al cincilea weekend de festival cu un spectacol de dramaturgie contemporana, „Praf de stele” (sambata, 15 august, ora 20.00). O comedie despre nevoia de comunicare, productia Teatrului Nottara este o adaptare dupa un text al regelui comediei canadiene, Norm Foster. Piesa „extrem de amuzanta, profund emotionanta si tulburator de romantica” (Mississauga News) este pusa in scena de regizorul, teatrologul si director al Teatrului „Maria Filotti” din Braila, Lucian Sabados, cu ajutorul scenografiei minimaliste semnate de Vladimir Turturica si al unui joc actoricesc rafinat (Alexandru Jitea, Luminita Erga, Diana Roman, Ada Navrot)

PRAF-DE-STELE

Cap de afis al Teatrului Arte dell’Anima, spectacolul „Totul despre femei“ poarta semnatura dramaturgica a celui mai influent autor contemporan croat, Miro Gavran, detinatorul a peste 20 de premii internationale si nationale si singurul scriitor in viata caruia i s-a dedicat un festival ce ii poarta numele, GavranFest. Regizat de Felix Crainicu si jucat de actritele Corina Danila, Adriana Irimescu si Crina Linta, spectacolul „ar putea fi incadrat in categoria comediei romantice. Insa, dincolo de acest registru, profunzimea si forta povestilor duc acest spectacol intr-o alta directie, o drama realista cu accente comice. Actritele joaca uneori cu candoare, uneori usor sarcastic, alteori putin exagerat. Ce e important este ca spectacolul nu se tranforma intr-un manifest feminist si iti face bine sa il urmaresti, atunci cand vrei sa te relaxezi.” Adevarul

TOTUL-DESPRE-FEMEI

Unul dintre cele mai vesele spectacole pentru copii din programul festivalului, „Vulpea si corbul” este produs de Teatrul Coquette si se joaca duminica, 16 august, de la ora 10.00, pe scena din Parcul Cismigiu. O montare plina de umor, dans si costume de efect, spectacolul Teatrului Coquette este o adaptare a celebrei fabule cu acelasi nume a lui La Fontaine. Spectacolul este intesat cu multe momente menite sa starneasca hazul, iar indragitele personaje ii implica in firul povestii pe cei mici si ii invata astfel o lectie despre importanta prieteniei. „Vulpea si corbul” este scris, regizat si interpretat de Ruxandra Balasu. Din distributie mai fac parte actritele Celina Nitu si Ingrid Bonta.

VULPEA-SI-CORBUL

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” #8 continua, in Parcul Cismigiu, cu noi spectacole de teatru in weekend-urile 22-23 august, 29-30 august, 5-6 septembrie, 12-13 septembrie, 19-20 septembrie. Din repertoriul editiei 2020, fac parte spectacole-concert, un spectacol de teatru-dans contemporan, spectacole-balet si concerte educative, comedii, spectacole pentru copii  si productii independente. Programul festivalului este disponibil pe www.arcub.ro.

Desfasurarea evenimentului, in perioada 18 iulie – 20 septembrie, implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 asa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

REZERVARI

Accesul la spectacole se face pe baza de rezervare online pe www.arcub.ro si www.entertix.ro.

Rezervarile sunt disponibile in grupuri de 2 sau 3 locuri. Locurile pot fi rezervate cu doua saptamani inainte de fiecare spectacol.

Spatiul dedicat Festivalului este impartit in doua zone de vizionare a spectacolelor:
 
•    SCENA: in zona scenei sunt amplasate 225 de locuri;
•    ECRAN: in fata unui ecran de mari dimensiuni sunt amplasate 120 de locuri ce permit spectatorilor sa urmareasca transmisia live a spectacolului de la scena.
 
Cele doua spatii sunt delimitate de garduri. Trecerea dintr-un spatiu in celalalt nu este permisa.
 
vizual Bucurestii lui Caragiale

Festivalul „Bucurestii lui Caragiale” a fost initiat in anul 2012, cu ocazia celebrarii a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucurestilor, carnaval la 1900” din Capitala, care a recreat atmosfera Micului Paris incepand cu anul 1993 si, ulterior, dupa o pauza de cativa ani, in 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Creat pentru a aduce opera caragialiana cat mai aproape de publicul bucurestean, festivalul in forma actuala, „Bucurestii lui Caragiale”, s-a desfasurat, pe rand, in Centrul Istoric al Capitalei, in Parcul Izvor si, incepand din anul 2017, este gazduit de cea mai veche gradina a Capitalei, Parcul Cismigiu. In contextul actual, festivalul „Bucurestii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali si de a incuraja consumul cultural la nivel local.
Detalii pe www.arcub.ro

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate