Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
O nouă ediție de evenimente MyAntipa se desfășoară în perioada 8 – 13 februarie
(Arte vizuale)
Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si BRD – Groupe Société Générale anunta debutul celei de-a treia serii de evenimente din cadrul proiectului MyAntipa, un demers de educatie moderna interdisciplinara, in care stiinta, arta, lectura si dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de invatare publicului larg. Proiectul initiat de BRD, in parteneriat cu Muzeul Antipa, este realizat in colaborare cu scriitoarea si managerul cultural Svetlana Carstean, cunoscuta pentru multiple initiative culturale si educative.
Noua serie de evenimente MyAntipa debuteaza sambata, 8 februarie 2020, cu „Incubatorul de lectura”, un atelier dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani. Workshop-ul va avea loc intre orele 11:00 si 13:00, in Sala Atelier de la etajul muzeului, si va avea in prim-plan cel mai cunoscut gandac din literatura universala, personajul principal din „Metamorfoza” lui Kafka. Copiii vor avea ocazia sa discute si sa-si puna intrebari despre ce inseamna fictiunea, ce inseamna personajul, si cum sunt gandacii in realitatea muzeala si stiintifica. Incubatorul de lectura este un proiect creat de scriitoarele Svetlana Carstean si Ana Maria Sandu, care s-a nascut din dorinta de a reimprieteni copiii si tinerii cu literatura, de a le oferi instrumente de citire a textelor si implicit a lumii in care traiesc.

Miercuri, 12 februarie, intre orele 18:00 si 20:00, „Intersectiile la Antipa” il vor avea ca invitat special pe Radu Pana, specialistul in taxidermie al Muzeului Antipa, ce va destainui publicului cateva dintre secretele activitatii lui. Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important in conservarea curativa si restaurarea unor bunuri de importanta stiintifica, deoarece timpul isi pune amprenta asupra unor exponate, asa cum sunt cele care au depasit cu mult varsta de o suta de ani. Daca cercetatorii sunt cei care aduc din teren materiale biologice intr-o stare mai buna sau mai putin buna, taxidermistul este cel care, prin tehnicile de specialitate, „da viata” multor animale.

Joi, 13 februarie, de la ora 18:00, va avea loc un tur ghidat special, in cadrul caruia Muzeul Antipa va fi prezentat prin ochii actorului, scenaristului si regizorului Anghel Damian. Acesta s-a nascut la Bucuresti, a jucat baschet de la 10 pana la 18 ani, apoi si-a schimbat complet viata, orientandu-se spre teatru. Astazi este actor, scenarist, regizor. In 2016, la 25 de ani, era consilierul Ministrului Culturii pe probleme de teatru. A jucat in multe piese de teatru si filme si a pus in scena piesa “Scene din viata insectelor” de Karel & Josef Capek. In cadrul turului, participantii vor afla care este povestea lui Anghel Damian legata de muzeu si ce poate insemna Antipa in viata unui copil sportiv, apoi a unui tanar actor, pasionat de lume, viata, personaje si interpretare.

Participarea la cele trei evenimente MyAntipa este gratuita, in limita locurilor disponibile. Inscrierile se fac prin completarea formularului de rezervare, pe https://antipa.ro/rezervari.

Vizual MyAntipa

Despre Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Fondat in anul 1834, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” adaposteste o colectie de aproximativ 2 milioane de piese, grupate in colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice. Cu expozitii care se adreseaza tuturor categoriilor de public, muzeul este locul preferat de vizitare de catre copii si tineri, care descopera astfel natura inconjuratoare.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a treia mare banca a Romaniei si cea mai mare retea bancara privata a tarii. Banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.
Ca actor social, BRD investeste in cultura, educatie, tehnologie si sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvolta, cresc o noua generatie si aduc valoare pe termen lung. BRD priveste cultura si educatia drept piloni esentiali de dezvoltare ai societatii, incurajand proiecte inovatoare, cu potential de a fi recunoscute si apreciate de tanara generatie. Sub aceasta viziune a fost creata Fundatia9, care coordoneaza platforma de jurnalism cultural Scena9, dar si centrul cultural Rezidenta BRD Scena9 din Bucuresti. In cultura, banca investeste in proiecte de muzica clasica si arta contemporana. In educatie, BRD a creat ?coala9, o platforma de jurnalism specializat, si sprijina programe care sustin demersul profesorilor din sistemul formal, dar si planuri, idei si proiecte in domeniul inovarii si al tehnologiei. Cea mai noua platforma de jurnalism lansata de BRD este Mindcraft Stories, care isi propune sa deschida o conversatie despre descoperiri din Romania si din lume, despre cum tehnologia ne atinge vietile, despre inteligenta artificiala, robotica, medicina si multe altele.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate