Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
De ziua Unirii Principatelor Române, grupul Trei Parale aduce o inedită selecție de melodii tradiționale pe scena Teatrelli
(Muzică)
Muzica specifica din Muntenia, Oltenia si Moldova rasuna la Teatrelli pe 24 ianuarie, de la ora 19.00, intr-un concert al grupului Trei Parale care isi propune sa ilustreze unul dintre efectele Micii Uniri.
Melodiile sunt rezultatul unei adevarate sondari antropologice pe care cei de la Trei Parale au intreprins-o intr-un demers de a recupera muzica traditionala.

161 de ani de la Unirea Principatelor Romane sunt sarbatoriti la Teatrelli cu un concert al grupului Trei Parale, programat pentru 24 ianuarie, de la ora 19. Concertul isi propune sa ilustreze unul dintre efectele Micii Uniri: libertatea de a trece muzical de la un peisaj romanesc la altul, sub aceeasi identitate culturala. Va fi prezentat un repertoriu special, cu melodii traditionale culese din zona Munteniei, Olteniei si Moldovei – o selectie din mai multe proiecte ale grupului.

Publicul va asculta interpretari inedite, „unele cat se poate de scrupuloase, altele cat se poate de libere” la instrumente vechi, aproape disparute in mediul traditional si extrem de putin puse in valoare in lumea contemporana urbana: diverse fluiere (fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul fara dop, fluierul gemanat, tilinca), cobza, viela, dramba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua). Astfel, Florin Iordan va interreta la cobza si fluiere (fluier, caval, tilinca), cimpoi, tambura (saz), titera, Daniel-Mircea Pop va asigura partea vocala, dar va interpreta de asemenea si la fluiere si la percutie, Mihai Balabas, la vioara si Beatrice Iordan la cobza.

Grupul Trei Parale este cunoscut pentru faptul ca in alcatuirea repertoriului si conturarea stilului interpretativ, se bazeaza pe diferite modalitati de cercetare: expeditii prin sate, colaborari cu batrani muzicanti, ascultarea unor inregistrari vechi de teren, realizate de Constantin Brailoiu sau Béla Bartók, documentarea din diverse volume de folclor muzical sau studiul unor transcriptii de secol al XIX-lea (A. Pann, G. Ucenescu, D. Vulpian, etc.).
Pe langa participari la importante festivaluri, muzica grupului  este prezenta pe coloana sonora a unor filme precum Aferim! (2015) si Kyra Kyralina (2014).
Intrarea la eveniment este libera, in baza unei rezervari online pe bilete.ro si la casa de bilete Teatrelli (Piata Lahovari, Nr.7). Rezervarea isi pierde valabilitatea cu 20 de minute inainte de ora de incepere a evenimentului, iar din acel moment accesul se va face in ordinea sosirii publicului, in limita locurilor disponibile.

Eveniment organizat de Primaria Capitalei prin creart.

Afi?ul concertului

DespreTeatrelli

Teatrelli este un proiect creart, un spatiu cultural alternativ dedicate artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate