Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Ediția a XIV-a a Festivalului de Muzică Veche București
(Muzică)
Din 18 si pana in 24 noiembrie 2019 se desfasoara cea de-a XIV-a editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. Pornind de la ideea ca esentele tari se tin in sticlute mici, anul acesta va propunem o varianta concentrata, dar de forta, a Festivalului.
Cele cinci evenimente, reunite intr- o saptamana foarte intensa, vor aduce in fata dumneavoastra muzici rafinate, artisti de inalta prestanta, o diversitate si o prospetime demne de motto-ul nostru: „Descopera noutatea Muzicii Vechi!”. Cum este si normal pentru aceste muzici care au rasunat candva prin marile palate ale lumii, si in cadrul Festivalului de Muzica Bucuresti, ele se vor face din nou auzite tot in astfel de edificii: Palatul Sutu, Palatul Tinerimea  Romana si Sufrageria  Regala a Palatului Regal din Bucuresti (astazi Muzeul National de Arta al Romaniei).

Vom asculta muzica vechilor virtuozi ai violoncelului, talmacita tot de virtuozi ai instrumentului din zilele noastre. Ne vom intoarce la creatia lui Georg Friedrich Händel si ne vom concentra asupra creatiilor sale camerale. Evident ca din Festival nu putea lipsi nici numele

Bach”, doar ca in aceasta editie ii oferim un scurt respiro batranului Johann Sebastian si ne vom interesa de muzica lui Carl Philipp Emanuel. Nu am uitat nici de spatiul autohton si am pregatit doua evenimente ambele dedicate calugarului franciscan Ioan Caianu, de la a carui nastere s-au implinit anul acesta 390 de ani. Primul eveniment este o expozitie (realizata de Centrul Cultural Judetean Harghita, Consiliul Judetean Harghita cu finantarea Fondului Bethlen Gábor infiintat de Guvernul Republicii Ungare), iar al doilea un concert cu muzica din Codexul Caianu.

Cele 5 evenimente aduc la Bucuresti nume sonore din universul muzicii vechi: violoncelistii Gaetano Nasillo si Sara Bennici, clavecinistul Guido Morini, flautistul François Lazarevitch, clavecinistul, Justin Taylor, Ansamblul de Muzica Veche „Codex”, violonistul Mircea Ionescu, violoncelistul Ciprian Campean si clavecinista Raluca Enea.

Concertele editiei a XIV-a a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti reprezinta un cadou oferit publicului care ne-a fost alaturi in toti acesti ani. Accesul la evenimente se face in baza unei rezervari realizate la numarul de telefon 0771.747.918., prin email, la adresa clara@medievalpraxis.ro, pe site-ul de internet (http://earlymusic.ro ) sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva si Medieval
 
Vizual FMVB 2019 - vertical - fara logouri

Praxis in parteneriat cu: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Taranului Roman, CNA Tinerimea Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Institutul Balassi din Bucuresti, Centrul Cultural Judetean Harghita, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc, Mediatrust. Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kvint, Apriori, Bio Terra Med, Delicatese Florescu, Apidava. Partenerii media: Trinitas TV, Radio Romania, Radio Trinitas, RFI, Radio Clasic, Observatorul Cultural, profit.ro, modernism.ro, festivalier.ro, Agentia de Carte, Ceasca de Cultura, Informateca.ro, cezariulian.ro

FMVB 2019
Program concerte


Nel Giardino di Partenope (Italia):
Gaetano Nasillo / Sara Bennici / Guido Morini
Luni, 18 noiembrie 2019, ora 19, Palatul Sutu

Vernisajul expozitiei „Ioan Caianu 390”
Miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 17.30, MNTR

Caianu’390
Ansamblul de muzica veche „Codex”
Miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 19, Tinerimea Romana – Sala Mare

Carl Philipp Emanuel Bach - Sonate pentru flaut si clavecin
obligat
Francois Lazarevitch / Justin Taylor
Vineri, 22 noiembrie 2019, ora 19,  Sufrageria Regala (MNAR)

Back to Handel
Mircea Ionescu /Ciprian Campean/Raluca Enea
Duminica, 24 noiembrie 2019, ora 19, Palatul Sutu

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate