Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
O nouă serie de evenimente MyAntipa debutează în acest weekend
(Arte vizuale)
Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si BRD – Groupe Société Générale anunta o noua serie de evenimente in cadrul proiectului MyAntipa. MyAntipa este un demers de educatie moderna interdisciplinara, in care stiinta, arta, lectura si dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de invatare publicului larg.
Proiectul initiat de BRD, in cadrul unui parteneriat cu Muzeul Antipa, este realizat in colaborare cu scriitoarea si managerul cultural Svetlana Carstean, cunoscuta pentru multiple initiative culturale si educative.

Seria de evenimente MyAntipa incepe cu „Incubatorul de lectura”, un atelier dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani. Workshop-ul va avea loc sambata, 19 octombrie, si duminica, 20 octombrie, incepand cu ora 13.00, in Sala Atelier de la etajul muzeului. Exploram, ca de fiecare data, lumea prin intermediul cuvintelor si povestilor, iar expeditiile, vanatorile si prieteniile ne vor face sa privim in noi moduri viata secreta, invizibila a naturii, pornind de la cartile lui Jonathan Franzen, Sjon si Antoine de Saint-Exupéry.

Miercuri, 23 octombrie, de la ora 18.00, „Intersectiile de la Antipa” vor avea invitati speciali: Alexandra Stratan, Mara Dinu, Andrei Radu Raducu si George Popovici, tinerii cercetatori voluntari din cadrul Muzeului Antipa. Toti cei patru s-au atasat de echipa de specialisti ai muzeului de la varste mici si au continuat sa invete si sa cerceteze in mod constant, fiecare in domeniul sau specific, scriind si articole in reviste de specialitate. Invitatii vor putea sta de vorba cu George Popovici despre taxonomie clasica, in cadrul grupului scolopendrelor, iar cu Andrei Radu Raducu, Mara Dinu si Ana Alexandra Stratan vor avea posibilitatea sa discute despre tehnici de biologie moleculara aplicate in cadrul laboratorului Muzeului. Cei patru voluntari ne vor molipsi cu entuziasmul lor si ne vor impartasi experintele traite alaturi de o echipa de cercetare si cum aceste trairi au dezvoltat vocatii sau pasiuni ce ii vor insoti o viata. 

Joi, 24 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc un tur special al muzeului, ghidat de Lea Rasovszky, in cadrul caruia Muzeul Antipa va fi prezentat prin ochii unei artiste vizuale cu un imaginar unic, ludic, plin de sarcasm si empatie totodata. Personajele sale contureaza, de multe ori, o iconografie a particularitatilor psiho-sociale, iar parte din creatiile sale sunt expuse in galeria Mobius. In 2016, a fost co-fondator al Asociatiei MATKA, un proiect non-profit prin care artistii sunt incurajati sa ia parte la actiuni sociale, cum ar fi ateliere artistice pentru copiii defavorizati sau reamenajarea centrului de zi pentru copii „Eu si prietenii mei”, din Bucuresti. Turul se va incheia cu un dialog de-a lungul caruia vizitatorii vor descoperi care e semnificatia unui astfel de muzeu pentru un artist vizual, ce tip de resurse de inspiratie si cunoastere ii poate oferi Muzeul Antipa unei tinere pictorite care-si numea, la un moment dat, momentele importante ale carierei ”Insectarul Lea R”. In acel insectar, vor calatori si cei care se vor alatura tinerei Lea Rasovszky, pentru a admira etapele si exuviile.

Despre Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Fondat in anul 1834, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” adaposteste o colectie de aproximativ 2 milioane de piese, grupate in colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice. Cu expozitii care se adreseaza tuturor categoriilor de public, muzeul este locul preferat de vizitare de catre copii si tineri, care descopera astfel natura inconjuratoare.

O noua serie de evenimente MyAntipa

Despre BRD – Groupe Société Générale
BRD – Groupe Société Générale este cea de-a treia mare banca a Romaniei si cea mai mare retea bancara privata a tarii. Banca universala care ofera servicii atat persoanelor fizice, cat si companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.
Ca actor social, BRD investeste in cultura, educatie, tehnologie si sport, sprijinind proiecte care construiesc, dezvolta, cresc o noua generatie si aduc valoare pe termen lung. BRD priveste cultura si educatia drept piloni esentiali de dezvoltare ai societatii, incurajand proiecte inovatoare, cu potential de a fi recunoscute si apreciate de tanara generatie. Sub aceasta viziune a fost creata Fundatia9, care coordoneaza platforma de jurnalism cultural Scena9, dar si centrul cultural Rezidenta BRD Scena9 din Bucuresti. In cultura, banca investeste in proiecte de muzica clasica si arta contemporana. In educatie, BRD a creat Scoala9, o platforma de jurnalism specializat, si sprijina programe care sustin demersul profesorilor din sistemul formal, dar si planuri, idei si proiecte in domeniul inovarii si al tehnologiei. Cea mai noua platforma de jurnalism lansata de BRD este Mindcraft Stories, care isi propune sa deschida o conversatie despre descoperiri din Romania si din lume, despre cum tehnologia ne atinge vietile, despre inteligenta artificiala, robotica, medicina si multe altele.





.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate