Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 mai 2024
Recomandări
Deschidere de stagiune pentru publicul de toate vârstele la Teatrul „Stela Popescu”
(Teatru)
Din 21 septembrie, Teatrul „Stela Popescu” revine in atentia publicului cu spectacole dedicate copiilor, mai exact elevilor din scolile bucurestene, dar nu numai, aflati in primele saptamani de scoala, dar si cu spectacole dedicate publicului adult. Spectacolele programate dimineata la Sala mica a Palatului copiilor sunt Lampio (sambata, 21 septembrie, ora 11), Revolta povestilor (vineri, 27 septembrie, ora 10) si Micul print (sambata, 28 septembrie, ora 11), surpriza lunii septembrie fiind spectacolul de la Otopeni din 29 septembrie, ora 11, cu Lampio.
Seria spectacolelor Teatrului „Stela Popescu” care revin in atentia publicului din luna septembrie incepe cu Dragostea celor trei portocale, programata duminica, 22 septembrie, ora 19, la Sala Mare a Palatului Copiilor, urmata vineri, 27 septembrie, ora 19, de Hotul de margaritare, si de Femeia, eterna poveste, duminica, 29 septembrie, ora 19, ambele la Sala Mica a Palatului Copiilor.
   
Bilete online: www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro,www.bilet.ro si la casa de bilete StarTickets de la Palatul National al Copiilor.
   
Povestea delicata si plina de sensibilitate adaptata si dramatizata pentru copii Lampio si grauntele de lumina continua sa atraga sali pline de copii la Palatul Copiilor. Deviza sub care se petrec toate intamplarile povestii noastre: „Poti straluci doar atunci cand faci ceea ce iti place cu adevarat!” Lampio este un licurici care si-a pierdut lumina. Nu stie unde si cand, dar este convins ca trebuie sa o gaseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pamant fara lumina? Si uite asa apar miracole, magie, prieteni, provocari, iar cautarile micului nostru personaj nu se opresc pana nu isi descopera menirea in viata, pentru ca el asta cauta, de fapt. Micul Lampio este erou intr-o poveste terapeutica despre curaj, determinare, talent si descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie vazut cu sufletul, locul in care oamenii traiesc cele mai mari transformari.
  
Micul Print este un spectacol de teatru – dans despre inocenta copilariei, o calatorie stelara a doi prieteni, cuplu copil – adult, o relatie umana care poate fi regasita, intr-o anumita masura, in orice familie. In aceasta aventura, copilul intalneste personaje care il ajuta sa descopere drumul catre simplitatea vietii. Adultul face o calatorie in sens invers si descopera importanta inocentei in viata adulta. Este o poveste despre prietenie in sensul ei cel mai pur, despre acea prietenie care depaseste barierele de varsta si spatiu. 
   
Revolta Povestilor_8_Foto_Virgil Oprina_2019_03_31
Revolta povestilor

Revolta Povestilor este o piesa care vrea sa arate atat copiilor cat si parintilor ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite. Altfel, toate personajele cu care noi, adultii, am copilarit se revolta, se uratesc si devin anacronice. Cine rezolva problema? Tot niste copii care, atrasi in lumea cunoasterii si imaginatiei, restabilesc ordinea si salveaza de la uitare emotiile intalnirii cu personajele de basm. Revolta Povestilor este o poveste terapeutica  care ne indeamna sa meditam asupra mesajului pe care il transmite.
   
Spectacolul Dragostea celor trei portocale, dupa o schita de Carlo Gozzi, in regia lui Michele Modesto Casarin, este inspirat din celebrul basm antic scris de Gozzi in 1761, dramatizat pentru aceasta productie de Carlotta Pansa si Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Bosca Malin si Matei Stoenescu. Echipa cu care lucreaza Michele Modesto Casarin este recunoscuta la nivel international si este formata din Licia Lucchese (scenograf si designer costume) si Stefano Perocco di Meduna (creator de masti), care colaboreaza cu artisti din Romania, precum coregrafa Ioana Macarie si muzicianul Raul Kusak, asistent regie fiind Ioana Rufu.
   
Spectacolul Hotul de margaritare in regia Amaliei Ciolan, scenografia Mihaelei Popescu si coregrafia Ioanei Macarie revine pe scena. Textul piesei Hotul de margaritare, scris in anii 50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa prezinta in fata spectatorilor doua dintre  dimensiunile fundamentale ale crestinismului, generozitatea si dragostea de Dumnezeu si invita la meditatie si reflectie. Textul este plin de figuri de stil si de imagini de o frumusete stilistica, dar si teologica deosebita, dezvaluind spectatorului deopotriva pe scriitorul Valeriu Anania si pe calugarul Bartolomeu Anania. Conceptul regizoral nu se limiteaza la cuvant, spectacolul beneficiind de contributia corpului de balet al Teatrului “Stela Popescu”, care isi descopera valente noi, jucandu-se la granita dintre coregrafie si joc scenic.

Femeia eterna poveste_foto_DSC04603

Femeia, eterna poveste este un spectacol in regia lui Attila Vizauer, o poveste interbelica dupa un scenariu de Ema Stere. Scenografia ii apartine Ancai Albani, iar coregrafia Ioanei Macarie. Actiunea se petrece pe terasa localului bucurestean „Leul si carnatul”, intr-o seara de vara, prin 1937 sau 1938. Protagonistii sunt Maria, proaspat angajata la bucatarie si chelnerul Pavel. Povestea evolueaza in jurul celor care se afla in local, printre care Maria recunoaste un barbat de la o masa, cel care urma sa se casatoreasca cu stapana ei, Tita Cristescu, ucisa in ziua de Craciun a anului 1935. Barbatul este acum insotit de o tanara si, pentru ea, plateste o dedicatie care deschide programul muzical al serii. Povestea alterneaza cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veti recunoaste cu siguranta, precum Iubesc femeia (Cristian Vasile), Femeia, eterna poveste (Titi Botez), Ce faci asta seara tu (Dorel Livianu) si nu numai.
     


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate