Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 aprilie 2024
Recomandări
ColorsTalk aduce artiștii stradali în fața publicului
(Arte vizuale)
In august, la Bucuresti, se demareaza – ColorsTalk, un proiect de productie si expunere a 10 lucrari de street art, intr-un proces inversat, de la productie la integrare in contexte urbane (publice sau private) in care creatiile devin vizibile.
6 artisti urbani din Romania: Pisica Patrata, Maria Balan, John Dot S, Robert Obert si 2 din afara tarii: Sam Worthington si dinho bento, alaturi de elevi ai scolilor de arta din Bucuresti vor lucra pe panouri de dimensiuni medii, in fata publicului din Capitala.
Creatiile acestora vor fi integrate si expuse in locuri publice, dupa care vor fi obiectul unei licitatii de fapte buna. Orice persoana fizica sau privata, ONG sau Asociatie va putea licita pentru cele 10 lucrari prin fapte bune facute pe perioada de desfasurare a ColorsTalk.

Marti, 20 august, de la ora 19,00, ColorsTalk se lanseaza la creart, printr-o conferinta cu tema: Street art: libertate si constrangeri in termeni (i)legali. Participa: Danut Albu: Subinspector in cadrul Serviciului  de Ordine Publica, Directia Generala de Politie a Capitalei si artistii ColorsTalk din Romania: Pisica Patrata, Maria Balan, John Dot S, Robert Obert.

In perioada 25-29 august, cei 6 artisti vor lucra in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti - Casa Filipescu-Cesianu, iar in zilele de 14 si 15 septembrie, elevii Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucuresti vor lucra alaturi de artisti. Faptele bune participante la licitatie trebuie sa aiba loc in peruioada 20 august - 22 septembrie.

Intrarea la evenimentele ColorsTalk este libera, in limita locurilor disponibile.
Problematizand libertatea de expresie in general si a acestei forme de arta in special, lucrarile de street art se compun independent de un context expozitional referential, sunt gazduite in spatii conventionale si alternative, ajungand in final la destinatii care sunt determinate de rezultatul licitatiei.

Spatiul de interventie al street art-ului este acest spatiu comun, care isi cuprinde comunitatea, astfel ca locul street art se muta de drept dincolo de constrangeri in termeni (i)legali. Aceasta problematica este dezbatuta prin lucrarile create si reprezinta deasemeni tema centrala in sesiunea de dialog organizata in cadrul proiectului.

Acest “drum” al lucrarii, de la creatie la expunere si destinatie finala se documenteaza pe pagina web a proiectului: https://colorstalk.xyz/ , unde se va publica si o harta interactiva cu locurile de expunere temporara a lucrarilor din oras si, dupa organizarea licitatiei, a destinatiilor lor finale.

”ColorsTalk” este produs de Asociatia Montage, co-finantat de AFCN si sustinut de Primaria Capitalei prin Creart, parteneri fiind: Muzeul National al Literaturii Romane, UNARTE, Liceul de Arte Plastice N. Tonitza, Editura Hyperliteratura,  C. N. Mihai Viteazu, Facultatea de Arte Design Timisoara, Fundatia Observator Cultural, Fundatia Pentru Tineret a Municipiului Bucuresti,  Muzeul Municipiului Bucuresti, Fabrica Extreme Event, Benjamin Moore.

afis ColorsTalk

*Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate