Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Expoziție Ana Adam curatoriată de Ami Barak
(Arte vizuale)
Borderline Art Space gazduieste pentru prima data la Iasi expozitia artistei timisorene Ana Adam, curatoriata de Ami Barak. Intitulata „Peste fire” (en: Hangs by a Thread), expozitia va fi deschisa joi, 29 august 2019, la ora 19:00 si va putea fi vizitata pana la finalul lunii septembrie.
Cu ocazia sosirii la Iasi pentru acest eveniment, Ami Barak va sustine miercuri, 28 august 2019, de la ora 18:00, o conferinta intitulata „Sezonul cultural Romania Franta - marturia unui actor si in acelasi timp spectator / Saison France - Roumanie - témoignage d’un acteur et spectateur à la fois”. Conferinta este gazduita de sala B. Fondane a Institutului Francez din Iasi.

Expozitia solo a Anei Adam la Borderline Art Space din Iasi este un instantaneu al activitatii artistei, asa cum a aparut in ultimul timp. Artista care locuieste si lucreaza la Timisoara a fost una dintre cele mai puternice intalniri ale mele din Viata – Mod de intrebuintare, Bienala de arta contemporana, Timisoara 2017, careia i-am fost unul dintre co-curatori. Intalnirea cu Ana Adam a fost si este o adevarata revelatie. Creatia ei artistica raspunde unei dorinte melancolice: este o aspiratie catre ceea ce ne lipseste si ceea ce cautam sa infaptuim. Desenele ei sunt toate roditoare, talentul ei infloritor. Eros o ghideaza si este catalizatorul artei si in acelasi timp parghia libertatii sale. Mai mult decat simple simboluri ale dorintei, puterea liniilor sale serveste la sublimarea dorintelor ascunse constant in viata.
Artista inventeaza si imagineaza procese, trasand linii cu fire cusute la masina, sau scriind pe sapunuri, distiland atitudini care capteaza emotia pentru a face sa se iveasca magic. Dar indiferent de claritatea cu care o maniera ne permite sa intalnim realul si sa-l intelegem, exista un interval in care arta reuseste sa infloreasca. Odata realizate, operele ei devin o realitate familiara dar in acelasi timp aproape necunoscuta: ceea ce ne ofera este o constientizare deschisa, de mare finete, atragatoare si de o inteligenta patrunzatoare.

afis expozitie ana adam borderline art space

Ana Adam este o artista care traieste si lucreaza in Timisoara, Romania. Printre cele mai recente expozitii ale ei se numara: Haptic Ecstasy, Atelier 35, Bucuresti (2019, solo); Mother Tongue, Sector 1 Gallery, Bucuresti (2019); The Unpleasant Show, Jecza Gallery, Timisoara (2019); Viata – Mod de intrebuintare, Bienala Art Encounters, Timisoara & Arad (2017); Xilogravura matrice stilistica X, Galeria Calpe, Timisoara (2016); Retracings, Monostori Erod, Komarom / Budapest Galeria / Muzeul tarii Crisurilor, Oradea (2014); Xilogravura matrice stilistica IV, Galeria Transformadora, Durango (2010); Fibre, pigmenti, Centrul Cultural Francez, Timisoara (2010, solo); Arta pe genunchi, Galleria 28, Timisoara (2007, solo); Memorial Tapestry, expozitie itineranta: SUA / Italia / Polonia (2003); Iarasi desene?, Muzeul Banatului, sectia de Arta, Timisoara (2002, solo); Ivitation, Kunsthaus, Essen (2001); Expozitie de desen, Centrul Cultural Sindan, Cluj-Napoca, Romania (2000, solo). A participat la mai multe Bienalele si Trienale internationale de gravura de la Timisoara (2003), Miskolc (1997), Rio de Janeiro (1998), Cracovia (1997, 1994) si Nu¨rnberg (1994).

„Desenez cu creioane, cu tus, cu pigmenti, cu fire textile, pe hartie sau in ea, in sapun; alteori fotografiez... stari, relatii, aproape nevazutul sau energia, siajul actiunilor. Eu sunt personaj si creator – e o expresie concentrata a felului in care ma regasesc in: arta, samanism, noile teorii unificatoare ale fizicii, psihologia transpersonala, mistica. Practic arta ca pe o alchimie cotidiana similara creatiilor anonime ale copiilor si femeilor. Atunci cand cred in sacralitatea materiei ea primeste putere, e dinamica, se poate transforma. E libera sa-si schimbe structura si forma. Poate deveni arta”.”

Ami Barak este curator si consilier independent, stabilit la Paris. in prezent este co-curator al Salon de Montrouge, o platforma anuala care promoveaza artistii tineri. Proiectele recente includ: Caramida, Kunsthalle Mulhouse (2019); Ex-East - Istorii trecute si recente ale avangardei romanesti, Espace Niemeyer, Paris (2019); Joc de roluri rescrierea mitologiilor, Daegu Bienala Foto (2018); Viata – Mod de intrebuintare, Bienala Art Encounters, Timisoara & Arad (2017); Ce reprezinta imaginea?, Momenta – Bienala Imaginii contemporane, Montreal (2017); Le Salon de Montrouge editia 61 – 2016, editia 62 – 2017, editia 63 – 2018, editia 64 – 2019; Taryn Simon, Nebuloasa care formeaza stele si Biroul de propaganda straina, Jeu de Paume, Paris (2015). Fost presedinte al Asociatiei Internationale a Curatorilor de Arta Contemporana (IKT).

afis conferinta ami barak

Evenimente organizate de Borderline Art Space si Art + Design. Proiect sprijinit financiar de Primaria Municipiului Iasi, Administratia Fondului Cultural National, Institutul Francez din Iasi. Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate