Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Prietenia, remediu împotriva însingurării – ”Apropierea” se joacă la Teatrul de Artă din 13 mai
(Teatru)
Apropierea de Marl O'Rowe
Regie: Peter Kerek
Scenografie: Sofia Ovejan. Producator: Anca Maria Ciofirla.
Un proiect al Asociatiei Montage, Co-finantat de AFCN

Spectacolul ”Apropierea” (regia: Peter Kerek, scenografia: Sofia Ovejan, cu: Ana Pasti, Dorotheea Petre si Adriana Titieni) vorbeste despre echilibrul fragil al relatiilor de prietenie si efectul alienant al tradarii, intr-un limbaj actual. incepand cu data de 13 mai, ”Apropierea” se joaca la Teatrul de Arta din Bucuresti.
In trecut, Anna, Cora si Denise erau de nedespartit. Nopti si discutii fara sfarsit dar cu mult sens, o prietenie ce parea ca nu se va sfarsi niciodata. Prezentul le regaseste insingurate si departe de ce au visat sa fie. Este prietenia solutia pentru alienare?

”Apropierea este un text cifrat, labirintic, compus mai mult din indicii decat din certitudini. Te pune in situatia sa ghicesti tu lucrurile, sa le gandesti cu atentie si sa te orientezi in ce directie alegi sa mergi mai departe. Pe oriunde ai lua-o nu poti fi niciodata sigur ca vei ajunge pana la iesirea din labirint.”,
spune regizorul Peter Kerek.

Personajele Anna, Cora si Dennise vor fi interpretate de actritele Ana Pasti, Dorotheea Petre si Adriana Titieni.

Ana Pasti: ”Anna e despre nevoia noastra de celalalt, despre prea mult, prea putin, prea devreme sau prea tarziu.

Dorotheea Petre: "Cora este aceea parte a noastra care ramane permanent prinsa intr-un purgatoriu, asteptand iertarea sau condamnarea celorlalti".

Adriana Titieni: ”Dennise este un personaj cu multe fatete negative, iar ceea ce ma intereseaza cu adevarat e sa gasesc motivatia interioara pentru asemenea fapte si comportamente dezavuate.”

”The Approach” a fost publicat in 2018 de catre unul dintre cei mai importanti dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O'Rowe. Spectacolul, regizat de autorul piesei, s-a jucat cu succes in randul publicului si al criticii iar acum vine pe scena Teatrului de Arta din Bucuresti pe 13, 14, 15, 21, 22  si 28 mai 2019, de la ora 20:00.

Intrarea este libera si se face pe baza de rezervare:
https://www.myticket.ro/evenimente?s=apropierea
https://www.entertix.ro/evenimente?s=apropierea

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discutii cu publicul pe teme legate de feminitate, relatii de prietenii, solidaritate, alienare si insingurare. Discutiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanti ai asociatiilor si fundatiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociatia Frends pentru Dezvoltare.

”Apropierea” este un proiect al Asociatiei Montage, Co-finantat de AFCN.

Apropierea_afis_final

Viziunea Asociatiei Montage este sa aduca un aport cultural societatii, sa ajute la educarea ei, la dezvoltarea gustului artistic si a nevoii de frumos. O atentie sporita este acordata organizarii de evenimente culturale si a sustinerii tinerilor artisti, dar si contributia la angajarea publicului in evenimente interactiv-creative. Principiile pe care se bazeaza Asociatia Montage sunt transparenta, participarea, profesionalismul, coerenta, durabilitatea si exprimarea creativa. Prin programele implementate, descoperim tineri artisti talentati din diverse domenii culturale, pe care incercam sa ii sustinem si sa ii implicam in diverse activitati. Totodata, ne dorim sa acordam artistilor, dar si celor atrasi de arte, de fiecare data, sansa de a organiza activitati de calitate, de a participa la evenimente culturale de exceptie, inspirationale, interactive sau participative. Este important ca artistii contemporani sa aiba posibilitatea unei promovari bune inca din tinerete si consideram ca este deasemenea necesar ca spatiile culturale existente sa gazduiasca evenimente artistice cat mai diversificate.

*Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii. 
Parteneri media: Tananana, Radio Romania Cultural, acasa.ro, eva.ro, Zile si Nopti

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate