Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Muzeul Național de Istorie a României participă la organizarea expoziției internaționale „Sharing a Common Future: Exhibition of Treasures from National Museums along the Silk Road”, deschisă la Muzeu
(Arte vizuale)
Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) a raspuns invitatiei primite din partea Muzeului National al Chinei din Beijing privind participarea la organizarea unei expozitii dedicate Drumului Matasii. Realizata cu prilejul deschiderii Summit-ului “Belt and Road”, initiat de presedintele Xi Jinping, expozitia cu titlul „Sharing a Common Future: Exhibition of Treasures from National Museums along the Silk Road” a fost vernisata in data de 11 aprilie 2019 la Muzeul National al Chinei si va putea fi vizitata pana la data de 14 iulie 2019.
La realizarea expozitiei, au participat muzee nationale din Romania, Mongolia, Japonia, China, Coreea de Sud, Cambodgia, Polonia, Slovenia, Letonia, Oman, Kazahstan, Tadjikistan si Rusia.
 
Muzeul National de Istorie a Romaniei, in calitate de coordonator al partii romane, participa la acest proiect cu un numar de 15 seturi de piese relevante pentru tematica expozitionala. Acestea fac parte din patrimoniul Muzeului National de Istorie a Romaniei, Muzeului Bucovinei – Suceava, Complexului Muzeal “Moldova” – Iasi si Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie – Prahova.

Initiativa Muzeului National al Chinei se doreste a fi un eveniment de exceptie care sa reprezinte diversitatea culturala, schimburile si cooperarea intre muzeele nationale aflate de-a lungul Drumului Matasii. Prin realizarea acestui impresionant proiect expozitional se are in vedere ca semnificatia dialogurilor, schimburilor si fuziunii intre diferitele civilizatii sa fie reflectata prin prisma artefactelor descoperite de-a lungul Drumului Matasii (atat pe uscat cat si pe mare), ce reprezinta comertul, comunicarea, mestesugurile, stiinta si tehnologia, stilul de viata, arta si cultura apartinand diferitelor tari, in special cele care au legaturi stranse cu China. Scopul acestui demers este de a oferi un un punct de referinta istoric pentru tarile si zonele aflate sub egida initiativei „Belt and Road” pentru o mai buna cooperare prin schimburi si invatare mutuala intre civilizatii.

Vernisajul a fost urmat de un Forum International al Directorilor de Muzee, desfasurat cu scopul de a consolida schimburile si cooperarea intre muzee, la care au luat parte reprezentanti ai muzeelor din 22 de state (Marea Britanie, Franta, Australia, Noua Zeelanda, Statele Unite ale Americii, Japonia, Mongolia, Myanmar, Pakistan, Coreea de Sud, Oman, Africa de Sud, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Rusia, Bulgaria, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Polonia, Romania), ai organizatiilor mondiale (UNESCO, UNAIDS), precum si 46 de reprezentanti ai institutiilor muzeale din China.

??????-??


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate