Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Hope and Homes for Children și KRUK România anunță rezultatele primului an de parteneriat
(Viață)
* 22 de copii aflati in risc de separare de familie au fost sprijiniti sa ramana alaturi de familii.
* 15 tineri care au parasit sistemul de protectie a copilului au primit ajutor pentru a-si incepe viata pe cont propriu
* 60 de copii si tineri au beneficiat de sesiuni de instruire si training financiar.
In decembrie 2017, Hope and Homes for Children si KRUK Romania au incheiat un parteneriat prin care compania, membra a Grupului financiar international KRUK, sustine proiectele desfasurate de Fundatie in domeniile prevenirii separarii copilului de familie, integrarii socio-profesionale a tinerilor care parasesc sistemul de protectie si a educatiei financiare pentru copiii si tinerii din sistemul de protectie a copilului. Rezultatele inregistrate in primul an de parteneriat au dus la continuarea acestuia si in  2019.

Prin programul de prevenire a separarii copilului de familie, datorita sustinerii financiare oferite de KRUK Romania, 13 familii din Bucuresti si din judetele Bistrita Nasaud, Brasov, Iasi, Sibiu si Suceava, aflate in situatii dificile, au primit sprijin pentru a-si pastra copiii alaturi. Cei 22 de copii au fost ajutati sa nu abandoneze scoala, iar familiilor li s-a oferit suportul necesar pentru imbunatatirea conditiilor de trai: renovarea si izolarea locuintelor, refacerea acoperisului acolo unde a fost nevoie, achizitionarea de sobe necesare pentru incalzire si gatit, achizitionarea de lemne de foc, suplimentarea resurselor de hrana sau sprijin cu plata chiriei pe o perioada determinata de timp. Hope and Homes for Children cheltuie, in medie, 873 de euro anual pentru a sprijini un copil aflat intr-o situatie de risc de separare de familie, in timp ce statul roman cheltuie aceeasi suma lunar cu un copil care ajunge in orfelinat.

O familie din Suceava, care a primit sprijin pentru a imbunatati conditiile de trai din locuinta , a declarat referitor la ajutorul primit: „Acum e cald in casa si, in sfarsit, sunt si copiii linistiti ca le e bine. Si eu sunt linistita ca stiu ca nu se imbolnavesc asa des si nu trebuie sa dau bani pe medicamente. Va dati seama ca mi se rupe inima cand ii stiu bolnavi, cel mai bine-i sa fim toti sanatosi.

Hope and Homes for Children_02_foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

15 tineri din judetele Bistrita Nasaud, Brasov, Botosani, Iasi, Suceava si Sibiu, proveniti din institutii in curs de inchidere de catre Fundatie si din sistemul de protectie a copilului, au primit sprijin pentru tranzitia spre viata independenta, de adult. Sprijinul oferit de Hope and Homes for Children si KRUK Romania a constat in consiliere pe diverse teme (igiena personala, promovarea unui stil de viata sanatos si a unei alimentatii echilibrate, deprinderi de gestionare a veniturilor, identificarea unui loc de munca si acces pe piata muncii, pastrarea locului de munca etc.) si sprijin material (donatii de alimente obiecte de uz casnic, mic mobilier si obiecte electrocasnice) si financiar (acoperirea costurilor cu chiria) pe o perioada de timp limitata, pana la stabilizarea situatiei financiare.

Daca nu erati voi, Hope and Homes for Children si KRUK Romania, nu puteam sa gasesc un apartament in chirie pentru ca nimeni nu voia sa imi dea, chiar daca aveam bani. Nu stiu de ce, daca le ziceam ca vin din Centru, poate credeau ca nu o sa platesc sau o sa fur sau ceva”, a declarat unul dintre tinerii sprijiniti in cadrul parteneriatului.

Hope and Homes for Children_06_foto Diana Sandor
foto Diana Sandor

Cea de-a treia componenta a parteneriatului a constat in organizarea unor sesiuni de instruire si training financiar la care au participat 60 de copii si tineri din Centrul de Plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei, complexele de apartamente „Casa Mea”, „Amicii” si „Floare de Colt” din Dorohoi,  Centrele de Plasament „Ciresarii” si „Prietenia” din Botosani  si copii din serviciile alternative familiale din Maramures. Acestia au fost informati cu privire la termeni financiari, imprumuturi, dobanzi, modalitati de management al bugetului si de prioritizare a cheltuielilor, optimizarea bugetului prin adaptarea cheltuielilor la resursele existente. Toate aceste informatii sunt extrem de importante ajutandu-i pe tineri la dezvoltarea abilitatilor de trai independent, oferindu-le abilitati de autogospodarire si de prioritizare a cheltuielilor.
 
„Educatia financiara timpurie este un element esential pentru tanara generatie, pentru viitoarele decizii financiare pe care le va lua in viata de adult. Deprinderile pe care copiii si tinerii ar trebui sa le capete din familie, din scoala, si anume: economiile la pusculita, schitarea unui plan de cheltuieli care sa cuprinda doua rubrici simple: de ce bani dispunem si ce cheltuieli avem, pot face diferenta intre intrarea in datorii si o viata cumpatata si responsabila”,
a spus Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK Romania.

Seminarii financiare_2

Seminarii financiare_3

Parteneriatul dintre Fundatie si compania KRUK Romania va continua si in 2019 si isi propune sa continue sustinerea la nivel national a copiilor in risc de separare de familie, cat si organizarea de sesiuni de instruire si training financiar pentru copii si tineri aflati in programele desfasurate de Hope and Homes for Children.

Hope and Homes for Children_01_foto Diana Sandor

foto Diana Sandor


Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit, in mod direct sau indirect, la inchiderea a 56 de institutii de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate