Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 aprilie 2024
Recomandări
Alex Simu Quintet redă ecourile Bucureștiului într-un nou concert de jazz
(Muzică)
Seria concertelor jazz din cadrul celei de-a treia stagiuni “Artist in Residence”, organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB, continua cu Echoes of Bucharest, un concert sustinut de ALEX SIMU QUINTET in data de 18 octombrie 2018, incepand cu ora 20.00, la Sala Mare, ARCUB.
Echoes of Bucharest este titlul albumului semnat de ALEX SIMU QUINTET si urmeaza sa fie lansat in anul 2019. Muzica si conceptul din spatele compozitiilor reprezinta o reflectare fireasca a experientei lui Alex Simu cu orasul sau natal, legaturile sale emotionale si culturale primind astfel o dimensiune muzicala. Toate sunetele sunt inspirate de istoria Bucurestiului, de la intemeierea sa, pana la orasul contemporan si viitorul sau.

Sunete folclorice pure, influenta dramatica a Imperiului Otoman, epoca fanariota, cele doua razboaie mondiale, regimul comunist, Revolutia si Bucurestiul contemporan, toate aceste ecouri subtile ajung reflectate, prin spiritul muzicii, pe acest album si in concert. Influentele care au sculptat identitatea culturala a Bucurestiului in timp, revin la viata ca melodii, teme ritmice si motive. Completand compozitiile originale, fragmente tematice din compozitiile lui George Enescu si Dimitrie Cantemir au fost special aranjate pentru a se armoniza cu limbajul contemporan de jazz si improvizatie libera.

Componenta cvintetului este internationala, reunindu-i pe muzicienii Alex Simu (Romania - clarinet), Franz von Chossy (Germania - pian), George Dumitriu (Romania - viola/ chitara), Mattia Magatelli (Italia - contrabas) si Kristijan Krajncan (Slovenia - violoncel/ tobe).

Alex Simu Quintet 1

Clarinetist, saxofonist, compozitor si aranjor de origine romana, Alex Simu s-a stabilit la Amsterdam, in 2003. Activ pe scena muzicii de jazz si world music inca din 1999, a concertat pe cele mai mari scene ale lumii. Printre cele mai recente recunoasteri internationale se numara Premiul “Golden Calf” acordat de Academia de Film a tarilor de Jos, pentru coloana sonora a filmului Beyond Sleep. 

Nascut la München, Franz von Chossy a studiat la Conservatorul din Amsterdam cu Rob Madna, Karel Boehlee si Rob van Bavel. In 2003, s-a mutat la New York, unde a studiat la Manhattan School of Music, sub indrumarea lui Kenny Barron, Garry Dial, Dave Liebman, John Taylor si Kenny Werner. Impreuna cu trio-ul infiintat de el, a iesit castigator la Dutch Jazz Competition 2006, unde a castigat si Premiul pentru cel mai bun solist. in 2009, i-a fost decernat Premiul al II-lea la Montreux Jazz Solo Piano Competition.

George Dumitriu a studiat la Bucuresti, Amsterdam si New York, fiind activ ca perfomer si compozitor de muzica de jazz si de teatru. Stapaneste cu aceeasi usurinta violoncelul, vioara si chitara electrica si a colaborat cu artisti importanti, precum Ambrose Akinmusire, Theo Loevendie, Michel Godard, Ack van Rooyen s.a. Preda chitara, la Conservatorul din Amsterdam, si viola, la Prins Claus Conservatorium din Groningen. Este membru fondator al Romanian Jazz Network.

Kristijan Krajncan a studiat percutia si componistica la Prins Claus Conservatory din Groningen si la Conservatorul din Amsterdam. A colaborat cu artisti recunoscuti la nivel international, iar ca percutionist si violoncelist, a aparut in 26 de inregistrari si a concertat in peste 25 de tari din intreaga lume. Ultimul sau proiect, The Drumming Cellist, a fost foarte bine primit de public si de critica internationala.

Preocupat la inceput de muzica populara, punk si rock, Mattia Magatelli a studiat in continuare contrabasul si jazzul si a colaborat cu Billy Cobham, Alex Sipiagin, Mark Gross, Michael More, Freddy Bryant, Owen Hart Jr., Franco Cerri, Massimo Manzi, Ares Tavolazzi. A luat parte, ca membru sau co-lider, la inregistrarea a mai mult de 50 de albume. In prezent traieste in Treviso, din regiunea Veneto si, pe langa activitatea de instrumentist, realizeaza compozitii pop si jazz.

Poster_Alex Simu Quintet

Biletele au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate online de pe www.arcub.ro, www.bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90). Pretul unui bilet este 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Despre “Artist in Residence”:

Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”,
declara Cristian Soleanu, noul curator al programului “Artist in Residence”.

Urmatoarele concerte ARTIST IN RESIDENCE #3:
•    8 noiembrie, Sala Mare, ARCUB: Sebastian Burneci Quartet - „I Dream that I Am Awake”;
•    22 noiembrie, Sala Mare, ARCUB: Alessandro Rossi Group - „Emancipation”,;
•    13 decembrie, Sala Mare, ARCUB: dublu concert Sanem Kalfa / George Dumitriu - „Dance”.

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate